به گزارش ایرنا، حسین مهرابی روز دوشنبه در نشست تنظیم بازار در استانداری کرمان افزود: باید آمادگی لازم را در راستای اجرای پیشنهاد حذف ارز ترجیحی داشته باشیم و همچنین کارشناسان جهاد کشاورزی پیش بینی لازم برای تامین کالاهای اساسی را مد نظر قرار دهند.
وی با اشاره به جمعیت سه میلیون و ۱۶۰ هزار نفری کرمان اظهار داشت: سرانه گوشت قرمز این استان ۱۱ کیلو، روغن خام ۱۷.۸، روغن خوراکی ۱۷، مرغ ۳۰، ذرت ۷۱، کنجاله ۳۳.۲، سیب زمینی ۵۰ و پیاز ۲۲ کیلوگرم است.
معاون امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: در حالی که کل منابع بانکی این استان ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان است و باید نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان به کالاهای اساسی تخصیص یابد که این اعداد می تواند در جاهایی ما را گرفتار کند لذا ذهن تصمیم گیران را باید از هم اکنون با این اعداد آشنا کنیم.
احتمال حذف ارز ترجیحی از کالاهای اساسی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: با توجه به احتمال حذف ارز ترجیحی باید میزان نیاز ارزی را در گام نخست پیگیری کنیم.
مهدی حسینی نژاد افزود: سرانه مصرف کالای گوشت مرغ بین ۲۳ تا ۲۵ کیلوگرم در نظر گرفته شده بود که باید روی ۳۰ کیلو تنظیم شود، در حالی که سرانه این کالا در سطح ملی ۳۵ کیلوگرم است.
وی عنوان کرد: استان کرمان ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز به گوشت مرغ خود را از استان ها تامین می کند و سالانه به ۳۴۰ هزار تن گندم نیاز دارد.
توزیع شکر زیر قیمت بازار کرمان
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: قیمت شکر در بازار بیش از ۱۴ هزار تومان در نظر گرفته شده که ارائه این کالای اساسی با قیمت پایین تر در تنظیم بازار دنبال می شود و باید تلاش شود با این قیمتها بازار را تامین کنیم.
وی گفت: چهار هزار تن شکر در سیرجان با قیمت ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان موجود است که با توزیع این شکر می توانیم نرخ شکر موجود در استان کرمان را پایین بیاوریم ضمن آنکه این واحد تولیدی می تواند علاوه بر صادرات به استان های دیگر هم بفروشد و نباید بگذاریم این شکر از استان خارج شود.
حسینی نژاد ادامه داد: با توجه به اینکه بخش خصوصی زیر قیمت بازار شکر را در اختیار استان کرمان قرار می دهد، بنا به اعلام شرکت تولید کننده بایستی ظرف ۲ هفته پول آن پرداخت شود.
معاون امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در ادامه گفت: مداخله در توزیع شرکت های خصوصی منع قانونی دارد و جلوگیری از توزیع کالای اساسی در سطح کشور هم ممنوع است.
وی افزود: با لفظ قضیه توزیع ارزانتر در استان کرمان مخالفتی ندارم اما در مصوبات باید حد وحدود قانونی رعایت شود.
تکلیف میوه شب عید تا دی ماه مشخص شود
مهرابی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تامین میوه شب عید و یلدا گفت: تا ابتدای دی ماه باید تکلیف خرید این کالاها مشخص شود اما هنوز منابع مالی آن هم تامین نیست.
وی ادامه داد: تا روز یکشنبه گزارش تجمیع شده اتحادیه تعاون روستایی را در تامین میوه و تامین مالی و مباشران داشته باشیم که خریداری از چهارشنبه میوه شب عید آغاز شود.
بررسی توزیع مرغ در قرارگاه امنیت غذایی کرمان
معاون امور اقتصادی استاندار کرمان یادآور شد: در صورت ارسال تاییدیه مرجع معتبر از جمله دامپزشکی و جهاد کشاورزی جوجه ریزی در این استان پیگیری شود، در این زمینه ۷۰ درصد نیاز جوجه ریزی به کرمان مجوز داده شده است.
وی افزود: موضوع مرغ تا روز یکشنبه در قرارگاه مرغ کرمان مطرح و پیشنهادات بررسی آزادسازی مرغ منجمد، تحویل نگرفتن نیاز جنوب این استان و کمبود این محصول در ایام پایان سال بررسی شود و در صورت نیاز به مصوبه تنظیم بازار استان پیشنهادات لازم مطرح شود.
مهرابی بیان داشت: اعلام میشود جنوب استان کرمان به علت نداشتن تقاضا مرغ وارد نمی کند که باید در قرارگاه امنیت غذایی موضوع مطرح و رسیدگی شود.
نمی توان مرغ مورد نیاز مردم جنوب استان کرمان را با پشت میزنشینی تامین کرد
وی با اشاره به اینکه سهم شمال و جنوب استان کرمان در زمینه تامین مرغ جدا است اضافه کرد: سهمیه مرغ گرم در جنوب کرمان جذب نمی شود لذا معتقدیم از پشت میز نشینی و بدون هیچ تلاشی نمی توان برای مردم مرغ تهیه کرد.
معاون امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: ماه گذشته ۲۶ تن جذب مرغ در شمال این استان داشتیم در حالی که در جنوب این سهمیه صفر بوده، و این منطقه باید در جذب سهمیه ملی خود تلاش کند.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه طی ماه های گذشته میزان جذب مرغ در جنوب کرمان صفر بوده است افزود: تفاوت قیمت مرغ منجمد، استقبال منطقه جنوب استان را افزایش داده است.
مهرابی افزود: ما در استان کرمان سهمیه مرغ منجمد جنوب را تامین میکنیم لذا این منطقه جدول پیشنهادی با نامه رسمی مصوب تهیه کند تا این مشکل پیگیری شود.
نظر شما