مشارکت جدی استان‌ها در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱

تهران- ایرنا- رئیس امور استان­‌ها و توسعه منطقه‌­ای سازمان برنامه و بودجه گفت: در راستای تحقق توسعه متوازن منطقه‌ای، استان‌ها در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ نسبت به سال­‌های گذشته مشارکت جدی­‌تر داشته و از توان و تجربیات آنها در این مسیر استفاده شده است.

به گزارش ایرنا یکی از مشخصه‌های اصلی بودجه ۱۴۰۱ تاکید بر توسعه متوازن منطقه‌ای با تکیه بر سند ملی آمایش سرزمین است. از این رو به بودجه استان‌ها و سهم هر استان در آینده توسعه و به ویژه رشد اقتصادی کشور اهمیت خاصی داده شده است.

در این مورد «علیرضا نعمتی» رئیس امور استان­‌ها و توسعه منطقه‌­ای سازمان برنامه و بودجه در نشست هم­ اندیشی مرکزپژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری  با مراکز آموزش و پژوهش توسعه و آینده­‌نگری ۳۱ استان کشور، اظهار داشت: در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ استان‌ها نسبت به سال­‌های گذشته مشارکت جدی­‌تر داشته و از توان و تجربیات آنها در این مسیر استفاده شده است.

وی بیان‌داشت: این لایحه با هدف ایجاد تحول و تحقق رشد اقتصادی تدوین و تلاش شده با تغییر ریل بودجه­‌ریزی، رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی محقق شود.

معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: اسناد آمایش ملی و استانی به عنوان پایگاه محکم برنامه‌­ریزی توسعه و محور اصلی برنامه‌­ریزی فرصت بسیار مناسبی را برای تدوین برنامه هفتم توسعه کشور فراهم آورده است.

نعمتی ادامه‌داد: جایگاه استان‌ها در تهیه و تدوین برنامه باید نسبت به گذشته بیشتر مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیت کارشناسی و توان تخصصی استان­ها استفاده شود. در این راستا استان‌­ها باید بتوانند انتظارات، مسائل کلان و اولویت­‌دار خود را تعیین کرده و در تدوین برنامه هفتم توسعه کشور آن موارد را مطالبه کنند.

رئیس امور استان­‌ها و توسعه منطقه‌­ای سازمان برنامه­‌وبودجه کشور با تاکید بر اهمیت رشد اقتصادی به عنوان یکی از اهداف مهم پیشرو، گفت: برای همه استان­‌ها سهم و نقش­ مجزا مشخص شده و در تدوین برنامه هفتم توسعه مقوله رشد اقتصادی با تاکید بر جایگاه استان­ها باید مورد توجه جدی باشد.

وی افزود: تامین مالی، درآمدهای مالیاتی، بودجه­‌ریزی مبتنی بر عملکرد، اصلاح نظام مالیاتی، الگوی توزیع استانی اعتبارات، آیین‌­نامه شورای برنامه­‌ریزی توسعه استان و تعدد پروژهای ملی و استانی و اولویت انجام آنها در نظام­ بودجه‌­ریزی حائز اهمیت بسیاری است. ما در این مسیر نیازمند پژوهش هستیم تا آسیب‌­ها شناسایی و راه­‌حل­‌های مطلوب ارائه شود.

وی در ادامه به آسیب­‌های پژوهش در کشور اشاره کرد و اضافه‌کرد: باید این پژوهش­‌ها کاربردی بوده و به دنبال ارائه راه حل کلیدی برای مسائل کشور باشد. در این راستا لازم است سازوکارهای اداری و اجراییِ طولانی حذف شده و پژوهش­‌ها مسیر راحت‌تری برای انجام داشته باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha