به گزارش ایرنا معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه روز سه شنبه در این آیین اظهار داشت: جامعه نویسندگان و تعلیمدهندگان نقش اصلی را در فرهنگسازی دارند اما این حوزه با توجه به مشکلات موجود به بازنگری نیاز دارد.
سیدعلی موسوی تاکید کرد: در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی وضعیت مناسبی نداریم و طی ۲ سال اخیر با توجه به همهگیری کرونا، عقب ماندهایم؛ بر همین اساس جای تفکر و بازنگری به شدت در این حوزه احساس میشود.
وی بیان کرد: بزرگان و جوانانی از کلاسهای درس معلمان تعلیم یافتهاند که انقلاب مشروطیت، جنبش دانشجویی، انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس را آفریدهاند اما در این میان شاهد کم رنگ شدن تفکر و اندیشههای این چنینی هستیم و از این رو معلمان و تعلیمدهندگان باید اصلیترین نقش را در بازنگری و ارائه تفکرات ویژه به جامعه ایفا کنند.
وی به پیشنیه درخشان علمی و فرهنگی مراغه در طول تاریخ نیز اشاره کرد و افزود: مراغه همواره مهد بزرگان بسیاری در حوزه های مختلفی در طول تاریخ بوده است و همچنان شاهد بزرگان در مراغه خواهیم بود.
موسوی به مشکلات نویسندگان و هنرمندان مراغهای اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه شاهد مشکلات اقتصادی نویسندگان کتاب هستیم و این موضوع باعث شرمندگی ما مسئولان میشود.
معاون مدیرکل و رئیس آموزش و پرورش مراغه نیز گفت: این آیین با هدف پاسداشت زحمات معلمان و ارج نهادن به زحمتکشان عرصه پژوهش و تفکر برگزار میشود.
حسین اکبریان خاطرنشان کرد: ایرانیان در طول تاریخ بیشترین سهم را در ترویج تفکر داشتند و به عنوان انسانهای دارای تمدن و خردورز معروف بودهاند.
به گفته وی اگر تمامی متون و گذشته شیعیان و ایرانیان را مطالعه کنیم به اهمیت عقلانیت و تفکر پی میبریم به طوری که در اصول کافی و در اولین حدیث در مورد عقل بحث شده است.
وی اضافه کرد: عقلانیت شناخت حقیقت است و در تفکر شیعه و ایرانی کشف حقیقت و راستی از اساسیترین اولویتها بوده است.
مدیر آموزش و پرورش مراغه اظهار کرد: مکتب شیعی و ایرانی خرد و تفکر را اصل میداند و بر همین اساس امروزه پژوهش محور اصلی توسعه است.
اکبریان تاکید کرد: پژوهشی نتیجه بخش است که در آن اصل روشنگری و اصل حیرت در نظر گرفته شود و انتظار داریم پژوهشها در مسیری حرکت کند که به حقیقت دست یابد.
وی بالاترین افتخار را نوشتن و یاد دادن عنوان کرد و ادامه داد: این مراسم در همین راستا تدارک دیده شده است و آن را میتوان آیین تجلیل و ستایش از فضیلت و معرفت عنوان کرد.
شاعر و نویسنده مراغهای و مسئول فرهنگی و اجتماعی شهرداری مراغه نیز در این آیین بیان کرد: مراغه در بسیاری از حوزهها در طول تاریخ سرآمد بوده به طوری که پایتخت ادبیات آذربایجان محسوب میشود.
ودود دوستی با بیان اینکه مراغه هنرخیز همواره شاهد بزرگان بسیاری بوده است، افزود: در طول تاریخ شاهد سکونت بزرگان بسیاری همچون اوحدی مراغهای، اشرف مراغهای، عبدالقادر مراغهای، میرعبدالفتاح موسوی مراغهای (بنیانگذار مرثیهسرایی آذربایجان)، دخیل مراغهای، طوطی مراغهای و بسیاری دیگر بودیم.
وی ادامه داد: در عصر معاصر هم بزرگانی همچون سهند مراغهای، کریمی مراغهای و حیدر عباسی متخلص به «باریشماز» را از مراغه داریم که لایق جوایز جهانی هستند.
وی در ادامه به اهمیت نوشتن و یادگیری اشاره و خاطرنشان کرد: بزرگترین هدیه و کشفی که بشر با آن بوده، نوشتن است و از آن به عنوان بزرگترین معجزه الهی میتوان یاد کرد زیرا معجزه حضرت محمد (ص) نیز کتاب بوده و خواندن و دانستن، سفارش همیشگی پیامبر اکرم (ص) است.
به گزارش ایرنا در این آیین کتاب «شرح انور» اثر استاد «حیدر عباسی» متخلص به «باریشماز»، «مراغه کهنشهر ایران» نوشته مسعود غلامیه، «فیضنظر» نوشته شهرام اورنگ، «سرمایه اجتماعی و حاشیهنشینی» نوشته مریم حشمت، «هیدروژلها در پزشکی زیستی» نوشته محمدحسن کریمی، «اسطورههای تاریخ ۱و۲» نوشته محمدرضا موسوینژاد و «خوانش تحلیلی شهریار» نوشته سعید شاهمحمدی به عنوان هفت اثر برگزیده معرفی و از آنان تجلیل شد.
در پایان این آیین نیز متن بیانیه هیات داوران توسط «محمد مشتری» دبیر علمی اولین جایزه کتاب سال معلم مراغه قرائت شد.
نظر شما