کشاورز اسدآبادی به عنوان مرتع‌دار نمونه کشور انتخاب شد

همدان- ایرنا- «محمدمراد محمدی پور سمنگانی» ساکن روستای «شیلاندر» شهرستان اسدآباد از توابع استان همدان به دنبال ارزیابی های وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مرتع‌دار نمونه کشور انتخاب شد.

رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان روز چهارشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این مرتع‌دار نمونه حدود ۵۰۰ هکتار از مراتع روستای شیلاندر شهرستان اسدآباد را با کود پاشی و بذر پاشی احیا و اصلاح کرده است.

«سیدامین مشعریان» افزود: اقدام شایسته این شهروند تحسین برانگیز است و در واقع این مرتع‌دار به عنوان یک همیار واقعی طبیعت باید برای همه مردم و  بهره برداران الگو باشد.

وی با بیان اینکه مراتع به عنوان بسترهای حیات، نقش انکار ناپذیری در اقتصاد و توسعه جوامع دارند، اظهار داشت: عواملی نظیر تغییرات اقلیمی، تغییرات نوع بارش و نزولات آسمانی، افزایش زمان بهره‌برداری و تعدد بهره‌برداران و چرای مفرط دام غیرمجاز در مراتع موجب شده بخش قابل توجهی از مراتع استان همدان در وضعیت ضعیف یا متوسط قرار بگیرند.

رییس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: وجود مرتع موجب حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش آن و تأثیر مثبت در تأمین آبهای زیرزمینی دارد.

به گفته وی، همچنین وجود علف ها و گیاهان در مراتع باعث کاهش سرعت روان آب حاصل از بارندگی در سطح زمین شده و این حالت دو فایده عمده از جمله جلوگیری از شستشوی خاک و دادن فرصت کافی به آب برای نفوذ در خاک و در نتیجه پرآب شدن قنات ها و چشمه ها دارد.

مشعریان، ایجاد فضای سبز، تلطیف هوا و تامین علوفه مورد نیاز احشام عشایری و روستایی را از کارکردهای مهم مراتع عنوان کرد.

وی افزود: مراتع یکی از منابع تغذیه ای دام ها است چرا که علوفه مورد نیاز دام از مراتع طبیعی و گیاهان علوفه ای تامین می شود و مراتع باعث حفظ ذخایر ژنتیکی، گیاهی، جانوری و تامین غذا و مامن وحوش و پرندگان است.

شهروند اسدآبادی مرتعدار نمونه کشوری شد

رییس اداره آموزش وترویج منابع طبیعی استان همدان با اشاره به پیشرو بودن همدان در تهیه و ارائه طرح‌های مرتع‌داری، این اقدام را گامی مثبت در تقویت پوشش گیاهی مراتع تلقی کرد.

مشعریان گفت: هرچند در سال‌های اخیر مرتع‌داران نمونه کشوری نیز از میان مرتعداران و دامداران هم استانی انتخاب شده اند، اما امیدواریم با توجه به وضعیت موجود و شرایط مراتع استان، مسئولان نگاه ویژه‌ای به این مقوله داشته باشند و با تامین اعتبار طرح‌های مرتع‌داری توسعه داده شود.

وی خاطر نشان کرد: نگاه تک بعدی به مراتع به عنوان بستر تولید علوفه باید تغییر کرده و به پتانسیل‌های مختلف آنها توجه شود که در این راستا این اداره کل دنبال اجرایی کردن طرح‌های چند منظوره و تلفیقی در استان بوده تا علاوه بر حفظ مراتع، بهبود معیشت مردم را نیز به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایرنا، استان همدان ۹۰۵ هزار هکتار عرصه‌های طبیعی و ملی دارد که از این میزان ۸۲۲ هزار هکتار مرتع، نزدیک به ۶۵ هزار هکتار اراضی بیابانی و مابقی جنگل، اراضی جنگلی و جنگل دست کاشت و ذخیره گاه جنگلی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha