محمود کیانی روز پنجشنبه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری به میزبانی شهرستان اردل با حضور استاندار ،تاکید کرد: آلودگی نفتی سرخون در خط لوله خط انتقال نفت مارون هر چند سال یکبار رخ میدهد و این حادثه در دهه اخیر ۲ مرتبه تکرار شد.
وی عمر مفید لولههای انتقال نفت را ۳۵ سال دانست و افزود: عمر مفید خط انتفال مارون اصفهان براساس اعلام مسوولان این شرکت، افزونبر ۴۰ سال است.
کیانی به عبور قسمتی از لوله خط انتقال نفت مارون از وسط شهر سرخون شهرستان اردل اشاره و تصریح کرد: احتمال بروز آلودگی نفتی در این قسمت برای اهالی سرخون یک تهدید است که در صورت بروز هرگونه حادثهای، زندگی مردم این شهر تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی یادآور شد: خط لوله خط انتقال نفت مارون متولی مشخصی در چهارمحال و بختیاری و شهرستان اردل ندارد اما شرکتهای فرامنطقهای مانند مارون و کارون ۴ میتوانند نماینده تامالاختیار در محل مستقر کنند.
به گزارش ایرنا، یکسال از وقوع آخرین حادثه شکستگی خطوط لوله انتقال نفت در منطقه میانکوه اردل چهارمحال و بختیاری میگذرد و در حالی که خسارتهای ناشی از آن از سوی کارشناسان برآورد و اعلام شده، اما به گفته مسوولان و مردم این منطقه تاکنون اقدام اساسی در خصوص جبران آن صورت نگرفته است.
بنا بر اعلام ادارهکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری، وقوع حادثه و نشت نفت در منطقه میانکوه شهرستان اردل از سال ۱۳۵۳ تاکنون هشت بار رخ داده است که تازهترین مورد آن روز یکشنبه ۲۳ آذرماه سال ۱۳۹۹ بر اثر شکستگی خط لوله نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه گندمکار بهوقوع پیوست و منجر به ورود حجم قابل توجهی از نفت به رودخانه سرخون و اراضی اطراف آن به طول ۶ کیلومتر شد و علاوهبر آن انتشار گاز ناشی از جاری شدن نفت خام، وقوع آتشسوزی در زمینهای اطراف شهر را در پی داشت.
پس از آن با تشکیل کمیتهای خسارتهای وارده بر بخشهای مختلف این منطقه برآورد و به شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه اصفهان اعلام شد.
آلودگی نفتی در بخش میانکوه اردل خسارت قابل توجهی بر بخش کشاورزی، باغات، دامپروری، شیلات، امور عشایر، آب و فاضلاب، راهداری، آب منطقهای و محیطزیست منطقه وارد کرده است.
به گفته مردم منطقه، از مدار خارج شدن چشمه سرخون، توقف فعالیت در شالیزارها و باغات منطقه، ممنوع شدن فعالیتهای پرورش ماهی و مهمتر از همه احساس ناامنی در خصوص ترکیدگی لوله که مردم این منطقه را در طول این سالها آزار داده و برخی را مجبور به جابهجایی و مهاجرت کرده، تنها بخشی از خسارتها و آسیبهایی است که عبور خطوط انتقال نفت از مارون خوزستان به استان اصفهان متوجه مردم منطقه میانکوه به ویژه شهر سرخون و روستاهای اطراف آن کرده است.
بخش میانکوه شهرستان اردل در ۱۵۰ کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری و ۸۰ کیلومتری اردل مرکز شهرستان اردل واقع شده است.
فرماندار اردل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم توسعه طرحهای کشاورزی در این شهرستان اظهار داشت: در روستای دهکهنه روگر ۵۷۰ هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که طرح انتقال و تامین آب برای ۳۵۰ هکتار آن انجام شده است.
وی گفت: مشابه طرح کشاورزی دهکهنه روگر در مناطق دیگر شهرستان اردل مانند دشتک، آلیکوه، رستمآباد، کاج، دیناران، میانکوه و دشت اردل وجود دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
کیانی تاکید کرد: توسعه راههای ارتباطی برای ارتقای وضعیت کلی شهرستان اردل نقش اصلی در پیشرفت و آبادانی را دارد و در همین راستا طرح احداث جاده گورمیزه در ۲ سال اخیر فعال شد.
وی با اشاره به فاصله زیاد بیمارستان امام رضا (ع) شهر اردل با مرکز استان و قرار گرفتن در مسیری با جادههای خطرناک و سختگذر افزود: احداث جاده گورمیزه تحول چشمگیری در راههای ارتباطی این شهرستان ایجاد میکند.
فرماندار اردل تصریح کرد: امکانات و تجهیزات در این شهرستان اردل بهخصوص در بخش سلامت، بهداشت و درمان ضعیف و نیازمند توجه بیشتر متولیان امر است.
وی یادآور شد: به همین منظور تسریع در روند اجرایی طرح توسعه بیمارستان ۳۲ تختخوابی اردل ضروری است.
کیانی اظهار داشت: یکی از طرحهای مهم شهرستان اردل در روستای نمونه ایثارگری لندی در ۱۴۰ کیلومتری اردل، احداث جاده شلیل به لندی به گوزَلَک با ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی است که ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب دارد.
وی گفت: ۵۰ میلیارد ریال از این مبلغ از سوی بنیاد علوی کمک شده که تاکنون ۲۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
فرماندار اردل به لزوم اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب در شهرهای شهرستان اردل اشاره و تاکید کرد: تکمیل فاضلاب شهر اردل با هفت درصد پیشرفت فیزیکی به ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی افزود: هماکنون برای اجرای این طرح ۱۰ میلیارد ریال تخصیص یافته که تنها پنج میلیارد ریال آن جذب شده است.
کیانی هزینه مورد نیاز برای اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب شهر کاج با حدود ۶ هزار نفر جمعیت در شهرستان اردل را ۸۰۰ میلیارد ریال اعلام و تصریح کرد: برای اجرای این طرح با هفت درصد پیشرفت فیزیکی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با تخصیص ۱۰۰ درصدی در نظر گرفته شده است که کافی نیست.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصدی احداث جاده گورمکیزه شهرستان اردل یادآور شد: این طرح در سالجاری ۹۶۰ میلیارد ریال مصوب دارد که تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال آن در قالب اوراق تخصیص یافته است.
فرماندار اردل با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی تونل دشتک به فارسان اظهار داشت: این طرح در سالجاری ۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب با ۲۸۰ میلیارد ریال تخصیص دارد.
وی اعتبار مصوب امسال طرح احداث کانون پروری فکری کودکان و نوجوانان شهر دشتک در شهرستان اردل با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی را ۹ میلیارد ریال دانست و گفت: این اعتبار هنوز تخصیص نداشته است.
کیانی تاکید کرد: زمین مورد نیاز برای احداث کانون پروری فکری کودکان و نوجوانان شهر دشتک را یکی از خیران نیکاندیش این شهر اختصاص داده است.
وی افزود: تکمیل و بهرهبرداری از سالن ورزشی روستای آلیکوه شهرستان اردل با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی به ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال اعتبار نیاز دارد.
فرماندار اردل تصریح کرد: یکی دیگر از خیران نیکاندیش دیگر در شهر دشتک این شهرستان یک قطعه زمین برای سالن ورزشی اختصاص داده که تاکنون ۷۰ درصد پیشرف فیزیکی داشته است.
وی یادآور شد: این طرح امسال ۲۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب دارد و تاکنون چهار میلیارد ریال آن تخصیص پیدا کرده است.
کیانی با اشاره به اجرای طرح آبرسانی روستای دهکهنه روگر شهرستان اردل اظهار داشت: این طرح ۲۸۰ میلیارد ریال با تخصیص ۱۰۰ درصدی از محل جهش تولید اعتبار دارد اما برای برقرسانی و بهرهبرداری مرحله نخست آن حداقل به ۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی گفت: کمیتهای مشترکی از سازمانهای جهاد کشاورزی و مدیریت و برنامهریزی و همچنین شرکتهای آب منطقهای و توزیع نیروی برق چهارمحال و بختیاری تشکیل شود تا تخصیص اعتبارات و آب مورد نیاز برای این طرح حداکثری باشد.
بهگزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.
اردل در ۷۵ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
نظر شما