به گزارش روز جمعه ایرنا، همایش مذکور در شهر پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخوا، باحضور «مهران اسکندریان» رییس خانه فرهنگ ایران، دکتر «فخرالاسلام» رییس مرکز مطالعات پاکستان دانشگاه پیشاور، علامه «عابد حسین شاکری» معاون حوزه علمیه شهید عارف حسین الحسینی، و جمعی از شخصیتهای علمی، اساتید دانشگاهی و دانشجویان زبان فارسی برگزار گردید.
رییس خانه فرهنگ ایران درپیشاور، ضمن تشریح و تبیین و بررسی عوامل دستیابی به تمدن نوین اسلامی اظهار داشت: حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاسی از آرمانها و افکار بلند حضرت امام خمینی (ره) برای نخستین بار موضوع تمدن نوین اسلامی را برای بهره مندی از تمامی ظرفیتهای کشورهای مسلمان و دستیابی به امت واحده مطرح نمودهاند.
وی افزود: رهبر انقلاب پیشرفت و توسعه نظام اسلامی را تحت عنوان "تمدن نوین اسلامی" تعبیر کرده و درباره معنا و چیستی آن فرمودهاند: "تمـدن نوین اسلامی به معنای پیشرفت همه جانبه بوده و اگر به دنبال مصداق عینـی آن باشیم، میتـوانیم هدف از انقلاب اسلامی ایران را ایجاد یک تمدن نوین اسلامی معرفی نماییم".
اسکندریان اظهار داشت: ازاین رو تمدن نوین اسلامی را به معنای پیشرفت همه جانبه، میتوان به مجموعـهای از آداب و رسوم، اعتقادات، باورها، سنن، معارف، علوم اسلامی و ذخایر مشترک مادی و معنوی درمیان ملتهای مسلمان اشاره نمود.
مهران اسکندریان گفت: حضرت آیت الله خامنهای برای رسیدن به تمـدن نـوین اسـلامی، از همـه دانشگاهیان، حوزویان، محققان و پژوهشگران، طلب یاری جسته و همـه افـراد را در این امر مهم، مسئول دانستهاند. و امروز به این بهانه گردهم آمدهایم تا گامی هرچند کوچک در این مسیرِخدمت به امت اسلامی برداشته باشیم.
دکتر «رشید احمد» معاون رییس مرکز اسلامی دانشگاه پیشاور، نیز گفت: موضوع تمدن نوین اسلامی را بایستی همان طور که عنوان شد، شامل تمام ملتها و نژادهای کشورهای اسلامی دانسته و به دلیل این که از سوی مقام عالی ایرانی مطرح گردیده آن را به نژاد و ملت خاصی محدود نکنیم، ضمن اینکه شخصیت رهبر ایران نیز مانند موضوع تمدن نوین اسلامی متعلق به تمام جهان اسلام میباشد.
وی خاطر نشان کرد: تمدن اسلام با بعثت پیامبراکرم (ص) آغاز گردید و بر دو تمدن بزرگ روم و ایران که تاریخ هزار ساله داشتند سبقت گرفته است. تمدن غنی ایران پس از ورود اسلام به ایران یک تمدن جدید را به وجود آورده بدین معنا که درکنار تعلقات فرهنگی، آداب و رسوم و غیره، تمدن اسلام را نیز تقویت نموده است.
دکتر رشید احمد افزود: پیش از اسلام در فرهنگ و تمدن ایران حاکمان را خدایان میدانستند اما تمدن اسلام با پیروی از تعالیم الهی توانست تغییراتی بنیادین درتمدن ایران بوجود آورده و نگاه فرعون گونه حاکمان را نسبت به مردم خود از بین ببرد. به عنوان مثال: سلمان فارسی که از سرزمین فارس آن زمان بوده به دین اسلام گرویده و خدمات شایانی به پیامبراکرم (ص) نموده و این دلبستگی دوجانبه، به حدی بوده که پیامبراکرم (ص) درحدیثی فرموده است: "سلمان فارسی از اهل بیت ما میباشد". و این امر ضربه محکمی به نظام طبقاتی فرهنگها و تمدنهای آن زمان بوده است.
علامه عابد حسین شاکری ضمن قدردانی از خانه فرهنگ ایران برای برگزاری این کنفرانس و همچنین برنامههای مختلف دیگر در راستای تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: تمام حیلهها و مکرهای تمدن غرب به برکت انقلاب اسلامی ایران آشکار شده و پس از برداشتن حجاب از چهره فریبنده آنان توسط حضرت امام خمینی (ره) ، امروز تمدن غرب به مرز پایان رسیده است.
وی تاکید کرد: همان طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت الله خامنهای فرمودهاند: "تضادهای تمدن غرب به مرور زمان خود را نشان داده و امروز نوبت اسلام است که میبایست تمام ملل مسلمان برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی تلاش نمایند".
سخنرانان دیگر نیز با پرداختن به اهمیت موضوع تمدن نوین اسلامی و آروزی سلامتی و طول عمر برای رهبر معظم ایران که سرمایهای ارزشمند برای جهان اسلام میباشند، اظهار داشتند: امیدواریم تمام علما، نخبگان، شخصیتهای دانشگاهی و تاثیرگذاران اجتماعی با پیروی خالصانه از ایشان و همچنین بازخوانی تفکرات والای این عالم بزرگ اسلام به جوامع خود، بتوانند جامعه اسلامی را با اتحاد و یکپارچگی به سمت تمدن نوین اسلامی سوق دهند.
نظر شما