۲۷ آذر ۱۴۰۰، ۱۰:۵۸
کد خبر: 84580833
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 روسیه خواستار انعطاف پذیری طرفها در مذاکرات وین شد

مسکو - ایرنا- «آناتولی آنتونف» سفیر روسیه در آمریکا خواستار انعطاف حداکثری طرفهای مذاکرات وین بخصوص آمریکا برای از سرگیری اجرای موثر توافق برجام شد.

به گزارش ایرنا، آنتونف روز شنبه در گفت و گو با نشریه نیوزویک که بخش هایی از آن در خبرگزاری تاس روسیه منتشر شد، اظهار داشت: ایالات متحده و ایران در جستجوی راه حلی برای مساله احیای برجام باید حداکثر انعطاف را ازخود نشان دهند.  

 وی افزود: ما اطمینان داریم که هم ایران و هم آمریکا هیچ علاقه ای به تشدید تنش ها ندارند. به همین خاطر از همه طرف ها دعوت می کنیم حداکثر انعطاف را ازخود نشان دهند و سهم خود را  در یافتن راه حلی قابل قبول برای یکدیگر ادا کنند.  

سفیر روسیه تصریح کرد: توافق هسته ای از همه لحاظ مناسب ترین ترکیب تعهدات و منافع هم برای شرکت کنندگان و هم برای کل جامعه بشری است.  

 دور هفتم مذاکرات وین پس از نزدیک به سه هفته گفت‌وگوهای فشرده دیپلماتیک و فنی در شرایطی به پایان رسید که سه کشور اروپایی برغم مقاومت و انکار طولانی مطالبات ایران از مواضع خود عقب نشینی کرده و به این ترتیب مذاکرات درباره متن مشترکی که با مواضع ایران منطبق است در دور آتی پیگیری خواهد شد.

دیپلمات‌های ارشد ایران و گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا سرانجام پس از ساعت‌ها گفت‌وگو در هتل کوبورگ وین، به دو سند دست یافتند که دیدگاه‌ها و پیشنهادات تمام هیات‌ها را درباره دو موضوع تحریم‌ها و مسائل هسته‌ای شامل می‌شود. این سند به معنای توافق برای احیای تعهدات و توافقات سال ۱۳۹۴ به حساب نمی‌آید بلکه مبنایی خواهد بود برای ادامه مذاکرات در دور هشتم که قرار است چند روز دیگر از سرگرفته شود.

 دست‌یابی به این مرحله به دلیل مواضع غیرسازنده و مقاومت سه کشور اروپایی به شدت کند پیش‌رفت. نمایندگان انگلیس، آلمان و فرانسه در طول مذاکرات به طور غیر موجهی اصرار داشتند که گفت‌وگوها در چارچوب پیش‌نویس وین ۶ که میان گروه ۱+۴ و دولت سابق ایران به جمع‌بندی رسیده بود پیگیری شود. اما بر اساس استدلال‌های ارائه شده و مواضع اصولی، منطقی و مشروع هیات جمهوری اسلامی ایران طرف‌ اروپایی مجاب شد که دیدگاه‌های ایران به عنوان مبنایی برای مذاکرات جدی و نتیجه‌بخش پذیرفته شود.

«انریکه مورا» معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا که به صورت مشترک با مذاکره کننده ارشد ایران ریاست کمیسیون مشترک برجام را برعهده دارد، دیروز در گفت‌وگو با خیرنگاران گفت که مشارکت کنندگان در جلسه جمعه، به یک متن مشترک برای مذاکره درباره احیای مفاد توافق ۱۳۹۴ دست یافتند.

 بحران پناهجویان در مرز بلاروس بر اثر اقدامات غرب بروز کرده است

سفیر روسیه در آمریکا در بخشی دیگر از این مصاحبه گفت که اقدامات غرب ازجمله خودداری این کشورها از انجام تعهدات خود برای بازسازی کشورهای آسیب دیده از جنگ ها،  عامل بروز بحران پناهجویان در مرز بلاروس است.  

آنتونف گفت: برای خل و فصل سازنده بحران پناهجویان در مرز بلاروس و کشورهای اروپایی، نیاز به گفت و گوهای سازنده غرب با مینسک وجود دارد.  

 به گفته سفیر روسیه، غرب به وعده های خود برای بازسازی کشورهای آسیب دیده از جنگ (افغانستان و عراق) برای بازگشت وضعیت این کشورها به حالت عادی عمل نکرده است و به همین دلیل بلاروس به کشور برای انتقال پناهجویان تبدیل شده است و مینسک در این مساله مقصر نیست.  

آنتونف تصریح کرد که در زمان حاضر، زندگی هزاران پناهجو که درجستجوی یافتن مامنی برای خود در اروپا هستند در خطر است.  

 وی همچنین وضعیت پیرامون خط لوله گاز نورد استریم ۲ که از روسیه به آلمان کشیده شده است را نمونه رقابت ناسالم از سوی غرب خواند.  

بحران پناهجویان در مرز بلاروس و لهستان از اواسط ماه نوامبر تشدید و مساله ای تنش زا در روابط بلاروس و غرب شد.

حدود یک ماه پیش، چند هزار پناهجو از کشورهای خاورمیانه تلاش کردند از طریق مرز بلاروس و لهستان وارد اتحادیه اروپا شوند که ازسوی مرزبانان لهستانی متوقف شدند.

بر اساس آخرین اطلاعات رسانه های روسی،  تاکنون حدود ۲۷۰۰ نفر از پناهجویان عراقی خاک بلاروس را به مقصد عراق ترک کرده اند.  اکثر این پناهجویان از کردهای شمال عراق بودند و هواپیماهای خطوط هوایی عراق این افراد را به اربیل منتقل کردند.

آخرین هواپیما برای انتقال پناهجویان روز ۱۳ آذر ماه با ۴۱۹ نفر فرودگاه مینسک را به مقصد اربیل ترک کرد.

هنوز از شمار واقعی پناهجویان در مرز لهستان و بلاروس اطلاعات دقیقی در دست نیست.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha