۲۷ آذر ۱۴۰۰، ۱۲:۱۳
کد خبر: 84580877
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سلام بر فاطمه (س) و پدرش (ص)

۲۷ آذر ۱۴۰۰، ۱۲:۱۳
کد خبر: 84580877
محمدرضا جعفرملکI خبرنگار
سلام بر فاطمه (س) و پدرش (ص)

تهران- ایرنا- سلام بر فاطمه و پدرش؛ سلام بر فاطمه و همسرش؛ سلام بر فاطمه و پسرانش. سلام بر بهترین زنان عالم و سلام بر باطن شب قدر.

امروز مصادف با ۱۳ جمادی الاولی بنا به روایتی سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) است؛ چشمهایت را ببند. تصور کن در کنار حرم نبوی و بر روی خاک های قبرستان بقیع نشسته ای؛ آن هم نه از پشت پنجره های آهنی. نمی دانی کجای این قبرستان برای سوگواری دختر رسول خدا بنشینی و سوره ای را در کنار مزارش تلاوت کنی. فقط به خاطر می آوری که مداحان و روضه خوانان هنگام ذکر مصیبت فاطمه زهرا (س) این سفارش را از زبان دختر پیامبر به همسرش بیان می کردند که علی جان! پس از دفن، بالای سرم بنشین و برایم بسیار قرآن و دعا بخوان. چون این ساعتی است که متوفی نیاز دارد با زنده ای بر سر مزارش انس بگیرد.

به یاد دیگر سفارش های آن حضرت می افتی که مظلومانه برای اول مظلوم عالم وصیت می کرد: مرا شبانه غسل بده، شبانه کفن کن و به خاک بسپار و کسی در تشییع من حاضر نشود. حتی تصور به خاک سپاری فاطمه زهرا (س) تنها دختر آخرین پیامبر و همسر جانشین رسول خدا (ص) بسیار سخت است ولی غلامرضا سازگار، این شاعر آیینی گوشه ای از این تدفین دردناک را به تصویر کشیده است؛ تصویری که قدیمی ترها با این شعر، ناله و نوحه سر می دادند و در مظلومیت علی (ع) می گریستند:

بریز آب روان اسما، ولی آهسته آهسته/ به جسم اطهر زهرا ولی آهسته آهسته

بریز آب روان تا من، بشویم مخفی از دشمن/ تنش از زیر پیراهن، ولی آهسته آهسته

ببین بشکسته پهلویش، سیه گردیده بازویش/ تو خود ریز آب بر رویش، ولی آهسته آهسته

همه خواب و علی بیدار، سرش بنهاده بر دیوار/ بگرید از فراق یار، ولی آهسته آهسته

حسن (ع) ای نورچشمانم حسین (ع) ای راحت جانم/ بنالید ای عزیزانم، ولی آهسته آهسته

بیا ای دخترم زینب (س) به پیش مادرت امشب/ بخوان او را به تاب و تب، ولی آهسته آهسته

روم شب ها سراغ او، به قبر بی چراغ او/ کنم زاری ز داغ او، ولی آهسته آهسته

حالا به فاطمه زهرا (س) سلام می دهی و آن حضرت را زیارت می کنی: السلام علیک یا بنت رسول الله؛ سلام بر تو ای دختر پیامبر خدا، سلام بر تو ای دختر بهترین رسولش، سلام بر تو ای بهترین زنان عالم از اولین و آخرین، سلام بر تو ای همسر ولی خدا و بهترین انسان ها بعد از رسول خدا(ص)، سلام بر تو ای مادر حسن و حسین آقایان اهل بهشت، سلام بر توی ای صدیقه شهیده...

اما علی(ع) چه کرد در این مصیبت سخت؟ امیرمومنان (ع) طبق سفارش همسر خود، پیکر مطهر آن حضرت را شبانه در قبر جای داد و در حالی که از فراق دختر رسول خدا (ص) می سوخت، روی خود را به سوی مرقد پیامبر (ص) برگرداند و با ناله ای دردمندانه گفت: سلام بر تو ای رسول خدا (ص). هم اکنون دختر بزرگوار و نور دیدگانت به دیدار تو می آید اما یا رسول الله، چه زود فاطمه به تو ملحق شد.

آنگاه همسر فاطمه خطاب به پیامبر اینگونه نجوا کرد: در پی از دست دادن او صبرم تمام شد، توانم به ناتوانی تبدیل شد. در این فراق جانکاه و جدایی مصیبت بار، تنها پیروی از تو مایه تسکین خاطر و تسلای دل من است... ای رسول خدا، اکنون دختر تو می آید. حال او را جویا باش و ببین بعد از تو امت با او چگونه رفتار کردند. (خطبه ۱۹۳ نهج البلاغه)

مگر امت اسلام با زهرای فاطمه چگونه رفتار کردند که امیرمومنان (ع) اینگونه همسر خود را در دل خاک می نهد و به پیامبر عرضه می دارد از دخترش سوال کند؟ شاید خطبه فدکیه گوشه ای از این رفتارها را روشن کند؛ خطبه ای که برخی آن را منشور فاطمی و درسی جامع از معارف اسلامی می دانند.

در تاریخ آمده است پس از رحلت رسول اکرم (ص) در سال دهم هجرت، فاطمه زهرا (س) در مسجدالنبی حاضر شده و به دادخواهی از ولایت پرداختند و با قرائت خطبه ای معروف به فدکیه، پس از حمد و ثنای الهی، بعثت پیامبر(ص) را یادآور شده و به ویژگی های امیرمومنان (ع) اشاره کردند. آنگاه دختر رسول الله (ص) یاران پدرش را به شدت سرزنش کرده و با استناد به آیات قرآن، موضوع را به قیامت واگذار کردند.

گویی مردم آن زمان فراموش کرده بودند که رسول خدا (ص) فرموده بود فاطمه (س) پاره تن من است یا این که خدا با غضب فاطمه (س) غضب می کند و با رضایت فاطمه (س) راضی می شود. دختر پیامبر در این خطبه به معرفی شخصیت خود پرداختند و به مردم تاکید کردند آنان در مسیری قرار گرفتند که تمام عزت و هویت خود را از پیامبر (ص) دارند و حالا آنچه دختر پیامبر (ص) می گوید حرف حق است.

آن حضرت زمانی این مطالب را برای مردم بیان می کردند که موضوع فدک بهانه ای برای پایمال کردن حق امیرمومنان شده بود و به مردم نهیب زد که آیا می خواهید به غیر قرآن حکم کنید و آنگاه با استناد به آیات قرآن، پیروی از رسول خدا (ص) را مرز اسلام معرفی کردند.

حالا بیش از هزار و ۴۰۰ سال از آن زمان می گذرد و هیچ اثری از بیت الاحزان فاطمه که بعد از وفات رسول خدا (ص) در گوشه ای از قبرستان بقیع به ماتم می نشست؛ همچنین نشانی از مزار آن حضرت نیست ولی نام و فضائل او همچنان باقی مانده و تا قرن ها باقی خواهد ماند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha