به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، واکسن های ب ث ژ، فلج اطفال، هپاتیت ب، سرخک، سرخجه و اوریون (MMR) از جمله واکسن هایی هستند که در سبد واکسیناسیون عمومی قرار دارند و به نوزادان و کودکان تزریق می شوند.
پنوموکوک یکی از مهمترین باکتریهای بیماریزا در انسان است. این باکتری عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو یا ذات الریه) است. این باکتری میتواند عفونتهای دیگری مانند سینوزیت، اوتیت (عفونت گوش میانی)، مننژیت را ایجاد کند.
همچنین روتاویروس عفونی است که شایعترین عامل ایجادکننده اسهال حاد در بیماران در رده سنی اطفال است.
دکتر دلارام درود روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درمورد دستاوردهای جدید انستیتو پاستور اظهارداشت: روتاویروس و پنوموکوک ۲ واکسنی هستند که از سال آینده وارد برنامه واکسیناسیون کشوری میشوند و به عبارتی برحسب تشخیص معاونت بهداشت وزارت بهداشت این محصولات برای تزریق به کودکان به چرخه واکسیناسیون کشور وارد می شوند.
معاون تولید انستیتو پاستور ایران افزود: واکسن پنوموکوک یا ذات الریه کودکان در برنامه واکسیناسیون ۷۰ درصد کشورهای دنیا وجود دارد و به زودی کودکان ایرانی هم می توانند این واکسن تولید داخل کشور را دریافت کنند.
درود با یادآوری اینکه زیرساخت تولید واکسن روتاویروس کاملا آماده است، تصریح کرد: قرارداد انتقال فناوری این واکسن منعقد شده و آماده تولید آن در آینده نزدیک هستیم.
وی همچنین گفت: باتوجه به شیوع کرونا در جهان روند انتقال فناوری و تبادل متخصصین و تامین تجهیزات واکسن پنوموکوک تا حدی با کندی انجام شد و با توجه به پیگیری های هیات رییسه انستیتو پاستور ایران، این انتقال هم به زودی نهایی می شود.
رییس مجتمع تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران افزود: ورود این واکسن ها به برنامه واکسیناسیون کودکان ایرانی علاوه بر حفظ سلامت، بار هزینه های ناشی از ابتلا به این عفونت ها را از دوش نظام سلامت کم می کند.
درود خاطرنشان کرد: انستیتو پاستور بیش از چند دهه است که واکسن های ب ث ژ برای نوزادان، ب ث ژ اینتراوزیکال و هپاتیت ب را تولید می کند.
وی ادامه داد: واکسن ب ث ژ اینتراوزیکال برای درمان سرطان مثانه و در برخی مواقع هم برای درمان سرطان پروستات استفاده می شود.
معاون تولید انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: این مرکز تحقیقاتی بیش از ۱۰۰ سال است که با ورود به عرصه تولید واکسن، نیاز کشور در این زمینه را برطرف کرده و این واکسن ها به صورت مداوم تولید می شوند.
درود افزود: پشتوانه ما این اعتماد ۱۰۰ ساله مردم است، آنان طی سالیان متمادی به محصولات این مجموعه اعتماد کردند و حاصل این اعتماد دلگرمی متخصصان این انستیتو و استمرار تلاش های شبانه روزی برای توسعه سبد واکسن های تولیدی خواهد بود.
به گزارش ایرنا، انستیتو پاستور ایران موسسه ای تحقیقاتی تولیدی و آموزشی است که با هدف تامین بهداشت و سلامت جامعه در سال ۱۲۹۹ تاسیس شد.
انجام تحقیقات پایه و کابردی در زمینه تشخیص بیماری های مختلف و ارایه روش های کنترل، انجام تحقیقات پایه و کاربردی در مورد ساخت محصولات بیولوژیک و آزمایشگاهی و پرورش حیوانات آزمایشگاهی، تولید واکسن های مختلف، انجام تحقیقات در زمینه علوم پایه پزشکی و برگزاری واحدهای عملی مستقل در زمینه های مختلف تخصصی و انجام پروژه های تحقیقاتی و آموزشی مشترک با مراکز مشابه در داخل و خارج از ایران از سیاست های این مرکز تحقیقاتی است.
نظر شما