فرهنگ مشاوره پیش از ازدواج باید در جامعه نهادینه شود

تهران - ایرنا - سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اهمیت معرفی و اثرسنجی مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده گفت: فرهنگ مشاوره پیش از ازدواج به منظور انتخاب‌های آگاهانه، توسعه ازدواج و کاهش طلاق در جامعه باید نهادینه شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی متقی‌فر روز سه‌شنبه در نشست خبری که با حضور تعدادی از مدیران مراکز مشاوره ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان در محل این وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، افزود: ظرفیت مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده از مهم‌ترین ظرفیت‌های جامعه به‌شمار می‌رود. براساس آمار رسمی، مراکز مشاوره ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان، بهزیستی و قوه قضائیه نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ مرکز است. 

وی با اشاره به ۶٠٠ هزار ازدواج در مقابل ١۶٠ هزار طلاق تصریح کرد: این مراکز مشاوره ازدواج و خانواده در سطح کمی و کیفی باید توسعه یافته و اثرسنجی شود. 

متقی‌فر ادامه داد: امروز مشاوره پیش از ازدواج و استفاده از مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در کشور نهادینه نشده است. این مراکز باید به مردم معرفی و بهره‌گیری از آن نهادینه شود. 

وی همچنین با تاکید اثرسنجی این مراکز افزود: نقاط ضعف و قوت این مراکز نیز باید شناسایی و نقاط قوت تقویت و نقاط ضعف رفع شود و از این طریق مراکز ارتقاء یابند.

متقی‌فر تاکید کرد: امروز فراتر از خدمات مالی، حمایت‌های غیرمادی همچون معرفی این ظرفیت‌ها، اثرات و برند کردن مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده است که باید مورد توجه قرار گیرد. 

وی همچنین با اشاره به اقدامات برنامه‌ریزی شده در این راستا افزود: رتبه‌بندی مراکز مشاوره (که هم‌اکنون از استان تهران آغاز شده است) از مهم‌ترین طرح‌های وزارت ورزش و جوانان در این زمینه به شمار می‌رود. امروز فارغ از سلایق شخصی، کاهش ازدواج و افزایش طلاق دغدغه خاطر همه جامعه بوده و وزارتخانه نیز باید بتواند در این راستا خدمت کند.

سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر ضرورت تحقیق و پژوهش در این خصوص توضیح داد: همه تصمیم‌گیری‌ها در این زمینه هم باید براساس تحقیقات باشد. اکنون نیازسنجی استان‌ها نیز در حال انجام و سامانه جامعی برای مراکز مشاوره وزارتخانه طراحی می‌شود. 

وی افزود: اطلس مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده هم در دست بررسی است و بزودی مخاطبان و متقاضیان از طریق جست‌وجو در فضای مجازی (ضمن لحاظ رتبه‌بندی مراکز مربوطه) می‌توانند از مشاوران بهره گرفته و همچنین نظردهی داشته باشند.

به گفته متقی فر، این اطلس همچنین به نظارت وزارتخانه، سنجش و ارزیابی، بازاریابی و مراجع‌یابی کمک شایانی می‌کند.

سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سوالی مبنی بر مراکز مشاوره ازدواج و خانواده قوه قضائیه با اشاره به بند قانونی این قوه در این زمینه عنوان کرد: باتوجه به اظهارات مقام معظم رهبری، هم‌افزایی و موازی‌کاری دستگاه‌ها با یکدیگر بلامانع است، اما از دوباره کاری‌ها باید پرهیز شود. 

وی افزود: بر این اساس، مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان، بهزیستی و قوه قضائیه می‌توانند با اتحاد و هم‌افزایی در زمنیه توسعه ازدواج جوانان گام بردارند. 

متقی‌فر همچنین در رابطه با بیمه و معافیت مالیاتی این مراکز نیز یادآور شد: در بازدید از این مراکز و جلسات برگزار شده با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در این زمینه گفت وگو و اقداماتی نیز انجام شده است، اما وزارت ورزش و جوانان در رابطه با معافیت مالیاتی نمی‌تواند اقدام عملیاتی انجام دهد و باید در جلسات آتی با سازمان نظام به حل و فصل مشکلات مربوطه اقدام کند.

سرپرست دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در خصوص برخورد با مراکز مشاوره غیرقانونی نیز اظهار داشت: وزارتخانه در این زمینه مکلف به نظارت و آگاهی‌رسانی (نامه زدن) به قوه قضائیه بوده و برخورد با مراکز غیرقانونی از مسئولیت‌های قوه قضائیه خواهد بود. اغلب این مراکز متاسفانه زیرزمینی بوده و غیرقابل رصد است. 

مدیران مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان نیز در این نشست به ارائه پیشنهادات و نقطه‌نظرات خود پرداختند.
حمایت هویتی مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده وزارت ورزش و جوانان، ضرورت آموزش و برگزاری دوره‌های تخصصی دانش‌افزایی برای مشاوران، اجرای پروژه‌های تحقیقاتی با بهره‌گیری از پتانسیل مراکز مشاوره و ضرورت و اهمیت تحقیق در این زمینه از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha