به گزارش ایرنا، در آستانه فراخوانی که از سوی اتحادیه مشاغل این کشور برای برگزاری تظاهرات میلیونی در روز جاری صادر شده، مقامات این کشور تدابیر شدید امنیتی اتخاد کردهاند.
به دنبال تظاهرات گسترده روز ۲۵ اکتبر در سودان، خارطوم امروز شاهد سومین تظاهرات گسترده مردمی علیه دخالتهای ارتش در امور دولت غیر نظامی است؛ کمیته پزشکان سودان روز گذشته در گزارشی اعلام کرد که تعداد کشتهشدگان این تظاهرات تاکنون به ۴۸ نفر افزایش یافته است.
آسوشیتدپرس امروز گزارش داد، مقامات سودان تدابیر امنیتی را در سرتاسر پایتخت پیش از تظاهرات علیه کودتای نظامی اکتبر و توافق متعاقب آن که نخست وزیر را بار دیگر به قدرت بازگرداند ، تشدید کردهاند.
بر اساس گزارش این رسانه انگلیسی، نیروهای نظامی روز شنبه در سراسر خارطوم مستقر شده اند و تقریبا تمام پلهای احداث شده بر روی رودخانه نیل را که خارطوم را به شهرهای عمران و منطقه بحری متصل می کند، مسدود کردهاند.
مقامات سودان پیشتر به معترضان نسبت به نزدیک شدن به ساختمانهای دولتی و نهادهای کلیدی در مرکز خارطوم هشدار دادند.
به نوشته آناتولی، بر اساس بیانیهای که از سوی این کمیته صادر شده، یک نفر دیگر که در تظاهرات هفته گذشته در خارطوم از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفته بود، جان خود را از دست داد.
هزاران نفر از مردم سودان یکشنبه گذشته در اعتراض به اختلاف سیاسی میان عبدالفتاح البرهان فرمانده کل ارتش سودان و عبدالله حمدوک نخست وزیر این کشور در خارطوم و دیگر شهرها تظاهرات کردند.
بنا به اعلام وزارت بهداشت سودان، در یورش نیروهای امنیتی سودان به تظاهرکنندگان در یکشنبه گذشته ۱۲۳ معترض زخمی شدند.
معترضان با در دست داشتن پرچم سودان شعارهایی نظیر «اقتدار برای مردم» و «حکومت مدنی میخواهیم» سر دادند.
پلیس سودان با استفاده از گلوله و گاز اشکآور به تظاهرات ضد دولتی که در مقابل کاخ ریاست جمهوری در خارطوم برگزار شد، حمله کرد. معترضان نیز به سوی پلیس سنگ پرتاب کردند.
صبح روز ۲۵ اکتبر عبدالله حمدوک نخست وزیر و بسیاری از سیاستمداران سودانی بازداشت و حمدوک روز بعد آزاد شد.
در ۲۱ نوامبر گذشته نظامیانی که اکتبر امسال با کودتا قدرت را به دست گرفتند با عبدالله حمدوک نخست وزیر دولت منحل شده برای بازگشت وی به سمت خود به توافق رسیدند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای سودانی، این توافق میان اعضای نظامی شورای حاکمیت و نخست وزیر سابق به دست آمده و حمدوک با مشورت همه نیروهای سیاسی به جز حزب «کنگره ملی» که در دوره عمر البشیر قدرت را در دست داشت، دولت تشکیل خواهد داد.
گفته میشود نظامیان و حمدوک در مورد چند موضوع دیگر از جمله آزادی تمامی زندانیان سیاسی توافق کردهاند.
امروز و در آستانه سومین تظاهرات در خارطوم، رسانههای عربی منطقه به نقل از رویترز از قطعی خطوط تلفن و اینترنت خبر میدهند.
در فراخوانی که از سوی کمیتههای مقاومت سودان در روز جمعه صادر شد، تظاهرکنندگان امروز قصد دارند کاخ ریاستجمهوری در خارطوم را به محاصره خود درآورند.
نظر شما