به گزارش ایرنا، تظاهرات میلیونی سراسری برای واگذاری کامل دولت به غیرنظامیان روز یکشنبه نیز در شهرهای مختلف سودان بهویژه خارطوم، ام درمان و بحری پیگیری شد؛ آناتولی نوشته، هزاران تن از معترضان با در دست داشتن پرچم سودان، شعارهایی همچون «اقتدار برای مردم» و «حکومت مدنی میخواهیم» سر دادند.
تظاهرات علیه دخالت ارتش در امور دولت غیرنظامی در مناطق مختلف سودان از ۲۵ اکتبر سال گذشته (سوم آبان) تاکنون تقریبا هر روز برگزار میشود که بر اساس آخرین گزارش کمیته پزشکان سودان ه، تعداد کشتهشدگان این تظاهرات از آغاز تا به حال به ۸۲ نفر رسیده است.
تارنمای الخلیج الجدید نوشته در تظاهرات روز یکشنبه که به دنبال صدور فراخوان انجمن مشاغل حرفهای سودان، صورت گرفت، دو میلیون نفر در سراسر کشور شرکت داشتند که یک میلیون نفر از این تعداد مربوط به خارطوم بوده است؛ در این تظاهرات یک نفر کشته و دست کم ۹۲ نفر زخمی شدند.
جراحتهای برخی از زخمی شدگان جدی است. طبق بیانیه کمیته پزشکان، دو نفر از مصدومین هدف شلیک گلوله و ۲۳ نفر هم بر اثر پرتاب گاز اشک آور از ناحیه سر آسیب دیدند.
الشرق الاوسط هم نوشت، هزاران سودانی روز یکشنبه در خیابانهای خارطوم تظاهرات کردند و یک بار دیگر خواستار حاکم شدن دولت غیر نظامی و آزادی بازداشت شدگان شدند، معترضان با مقابله نیروهای امنیتی در نزدیکی کاخ ریاستجمهوری مواجه شدند و یک معترض ۵۱ ساله جان خود را از دست داد. تظاهرکنندگان پیش از رویارویی نیروهای پلیس با آنها، به سمت کاخ ریاست جمهوری حرکت کرده بودند.
پلیس سودان هم میگوید در تظاهرات اخیر یک افسر توسط تظاهرکنندگان مورد اصابت ضربات چاقو قرار گرفت و دهها نفر دیگر از این نیروها زخمی شدند.
خبرگزاری آناتولی گزارش داد ، گروهای مقاومت در خارطوم خواستار برگزاری تظاهرات میلیونی مردم در سراسر کشور در روز دوشنبه 21 فوریه ( 2 اسفند ) با شعار "میلیونها نفر برای شکستن زنجیرها " شدند و گفتند تظاهرات در پایتخت در میدان التحریر و با هدف محکوم کردن بازداشت های خودسرانه اخیر برگزار می شود.
ورود مقام ارشد سازمان ملل به سودان
تازهترین خبرها از سودان حاکی است که یک نماینده ارشد سازمان ملل متحد در زمینه نظارت بر حقوق بشر وارد سودان شد تا با مقامات بلندپایه، نمایندگان جامعه مدنی و فعالان حقوق بشر گفت و گو کند تا تحقیقات دقیقی در رابطه با نقض حقوق بشر در این کشور انجام دهد.
سودان از سال ۲۰۱۹ و پس از سقوط حکومت «عمر البشیر» وارد یک چرخه کشمکش قدرت میان نظامیان و سیاستمداران غیرنظامی شده است. مخالفان دولت نظامی، مقامهای ارتش این کشور را به تلاش برای بازگرداندن سودان به دوره البشیر متهم میکنند.
در جریان تظاهرات سوم آبان، عبدالله حمدوک نخستوزیر و بسیاری از سیاستمداران سودانی بازداشت شدند که البته نخست وزیر فردای همان روز آزاد شد.
در ۲۱ نوامبر نظامیانی که با کودتا قدرت را به دست گرفتند با عبدالله حمدوک نخستوزیر دولت منحل شده برای بازگشت او به سمت خود به توافق رسیدند؛ البته بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای سودانی، این توافق میان اعضای نظامی شورای حاکمیت و نخستوزیر سابق به دست آمده و حمدوک با مشورت همه نیروهای سیاسی به جز حزب «کنگره ملی» که در دوره عمر البشیر قدرت را در دست داشت، دولت تشکیل خواهد داد.
نظر شما