به گزارش ایرنا علیرضا نقوی روز دوشنبه در نشستی با اشاره به اینکه در پیادهروها باید مسیرهای عاری از مانع و بافاصله از مغازهها برای تردد نابینایان مناسبسازی شود تا موانع کمتری بر سر راه آنها قرار گیرد؛ تأکید کرد: شهروندان باید از قرار دادن موانع یا توقف خودرو و موتورسیکلت در این مسیرها خودداری کنند، زیرا این اقدام باعث بیاعتمادی فرد نابینا به مسیرهای مناسبسازی شده میشود و به لحاظ روحی نیز برای این قشر مشکلساز است.
وی خاطرنشان کرد: گاهی به دلیل قرار دادن موانع در مسیرهای مناسبسازی شده، فرد نابینا به خاطر دور زدن مانع، مسیر را گم و به مسیر دیگری هدایت و حتی منجر به بروز حادثه ناگوار برای او می شود؛ بنابراین ضرورت دارد شهروندان به مسیرهای مناسبسازی شده احترام بگذارند و بدانند که رعایت این مسایل به معنای احترام به حقوق همه شهروندان و رعایت حقالناس است.
سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد گفت: طرح کف سازی و بدنه سازی محورهای این منطقه با هدف ساماندهی ارتقا سیما و منظر شهری با اعتباری افزون بر پنج میلیارد ریال طی چند مرحله اجرا میشود.
نقوی با بیان اینکه این طرح افزایش کیفی و کمی، حفظ بناهای تاریخی و ارتقای سطح کیفیت کالبدی را در پی دارد و به پیرایش شهری کمک می کند، افزود: بافت های تاریخی نیازمند رویکردها و سیاستهای مداخله ویژه است.
وی ادامه داد: اینگونه بافتها همزمان با حفظ هویت و ارزشهای فرهنگی و تاریخی شهر باید شاخصها و کیفیتهای زندگی را برای ساکنان خود فراهم کندتا توأمان با ارتقا در همه ابعاد بازآفرینی از جمله کالبدی، اجتماعی و اقتصادی، در جریان رشد و توسعه شهر نیز قرار گیرد.
وی این طرح را بستر مناسبی برای توسعه مسیرهای گردشگری ارزیابی کرد و گفت: با ساماندهی منظر شهری منطقه بافت تاریخی، فرصتی جدید به فضاهای گردشگری یزد اضافه و رویکرد زندگی پیاده در شهر از مسیرهای تاریخی بهعنوان بخشی از هویت این شهر جهانی آغاز میشود.
*** مشارکت برای مرمت موزه سکه و مردمشناسی حیدرزاده
سرپرست منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد با اشاره به ضرورت توجه به بناهای تاریخی گفت: شهرداری برای مرمت «موزه سکه و مردمشناسی حیدرزاده» شامل کف سازی اتاقها، ساماندهی بخشهای مختلف موزه و استحکامبخشی بنا با پنج میلیارد ریال بودجه مشارکت کرد.
نقوی با بیان اینکه این موزه در خانه تاریخی عرب زاده قرار دارد؛ اظهارامیدواری کرد که با احیا و بازسازی این مجموعه گامی با ارزش در راستای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی شهر جهانی یزد برداشته شود.
وی خاطر نشان کرد: موزه سکه و مردمشناسی یادشده که بهعنوان گنجینه تخصصی سکه کشور محسوب میشود دارای مجموعههایی از سکههای قدیمی مربوط به ۴۲ دوره تاریخی از دوره هخامنشیان تا عصر حاضر است.
*** جشنواره ملی کاجینو در اردکان برگزار می شود
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد در نشست شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره ملی کاجینو در اردکان مطالبی در زمینه اهداف آن ارایه کرد.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی آموزشکده فنی وحرفه ای شهید بهشتی اردکان ، داوود عندلیب به ایده های نو در این جشنواره و برگزیدگان آن اشاره کرد و افزود: دانشگاه از برگزیدگان جشنواره حمایت می کند.
همچنین عضو شورای شهر یزد به جایگاه ویژه دانشگاه فنی وحرفه ای با برشمردن ظرفیت های فعال آن در سطح کشور اشاره کرد.
فخرالسادات خامسی هامانه افزود:دانشگاه فنی وحرفه ای با برگزاری رویدادهای انجام شده و جشنواره کاجینو که با حضور دستگاه های مختلف نشان می دهد که خواستار پیوند بین دانشگاه واداره های دیگر است که این پیوند و ارتباط اثر خود را در شهر وکشور نشان می دهد.
همچنین مجید جوادیان زاده مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی یزد با اشاره به نو بودن ایده جشنواره کاجینو و نگاه ویژه ای که به موضوع جشنواره شد به جمعیت هدف که رویکرد هنری دارد اشاره کرد و گفت : باید مخاطبان ما بیشتر از جوانان هنرستان ها باشند .
همچنین چهاردهم آذرماه گذشته رییس دانشکده فنی و حرفه ای شهید بهشتی اردکان با اشاره به برگزاری جشنواره «کاجینو » در این مرکز آموزش عالی، گفته بود که چنین حرکت های علمی بستری برای تقویت اقتصاد شهرهاست و در جست و جوی یافتن راه هایی برای بالا بردن سهم بخش فرهنگ و هنر در بخش اقتصادی هستیم .
به گزارش ایرنا، هادی سازگاری در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این آموزشکده با همکاری دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد و با حمایت برخی مدیران صنایع شهرستان، نخستین جشنواره ملی کاجینو را با هدف پاسداشت و گشودن بخشی از زیبایی ها و مهارت های هنرمندان جوان ،ایجاد تعامل و تبادل فرهنگی و هنری برگزار می کند.
وی اضافه کرد: در این جشنواره به بررسی و شناخت فعالیتهای هنری و گردآوری دستساختههای هنرمندان با استفاده از عنصر پایۀ میوه درختان کاج و چگونگی کاربردی کردن آن در طراحی انواع محصول و مصنوعات صنایع دستی، معماری، دکوراسیون داخلی، ِالمان، مبلمان شهری و زیباسازی شهرها پرداخته می شود و در بخش آزاد جشنواره می توان ایده های نو در صنعت غذایی و داروسازی را ارایه کرد.
وی محور های جشنواره را المان شهری، تجهیزات خانگی و بخش آزاد ویژه دانش آموزان برشمرد .
مطالعه نشان می دهد که میوه کاج خاصیت دارویی و غذایی دارد چنانچه در دانشگاه مشهد عرق میوه کاج استخراج شد که در درمان سنگ کلیه موثر است و در کشور روسیه از میوه آن دمنوش( چای) و از میوه های نارس کاج « مربا» تهیه می شود.
نظر شما