۶ دی ۱۴۰۰، ۱۵:۵۲
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 84592341
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پویش مردمی "هر ایرانی یک درخت" در گنبدکاووس آغاز شد

گنبدکاووس - ایرنا - پویش مردمی "هر ایرانی یک درخت" با هدف توسعه فضای سبز و ترویج فرهنگ غرس نهال با حضور فرماندار، مدیران استانی و شهرستانی و تشکل‌های مردم نهاد حوزه محیط زیست این شهرستان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دراین مراسم که روز دوشنبه در روستای "یسیرگچین" از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس برگزار شد، به‌صورت نمادین چند نهال اوکالیپتوس در عرصه تقریبی ۱۱ هکتار متعلق به یکی از کشاورزان این روستا و در قالب زراعت چوب غرس شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در این مراسم گفت که پویش مردمی هر ایرانی یک درخت به منظور توسعه و ترویج فضای سبز و درختکاری با مشارکت گروه‌های مختلف مردم، ادارات و نهادها، دهیاران و شوراهای روستایی و تشکل‌های مردم نهاد حوزه منابع طبیعی و محیط زیست از چندی پیش در این استان شروع به کار کرد.

عبدالرحیم لطفی افزود: در قالب این پویش مردمی تا پایان فصل درختکاری امسال در هزار هکتار از عرصه‌های منابع ملی و طبیعی گلستان نهالکاری می شود.

وی اضافه کرد: مراسم درختکاری در قالب پویش مردمی هر ایرانی یک درخت پیش از این در کردکوی و علی آباد کتول برگزار شده بود.

پویش مردمی "هر ایرانی یک درخت" در گنبدکاووس آغاز شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان باتاکید برضرورت توجه به درختکاری در این استان بویژه زراعت چوب توسط کشاورزان گفت: این نوع زراعت اگرچه برنامه‌ای میان مدت و زمانبر است اما ارزش افزوده و درآمد هر هکتار آن پس از سال پنجم یا ششم به بعد بیش از درآمد یک هکتار محصول شالی خواهد بود.

لطفی با بیان اینکه زراعت چوب سرمایه گذاری میان مدت برای افراد یا زارعان محسوب می‌شود، ادامه داد: کشاورزان می‌توانند در حاشیه زمین خود درختکاری کنند که سبب ایجاد نوعی بادگیر و به نفع محصول زراعی خواهد بود ضمن اینکه درختکاری و زراعت چوب بویژه در مناطق شمالی گلستان و گنبدکاووس از پدیده ریزگردها جلوگیری خواهد کرد.

وی اظهار داشت: منابع طبیعی در حد توان نهال مورد نیاز زراعت چوب را در اختیار متقاضیان قرار خواهد داد و حتی در برخی مناطق استان که عرصه منابع طبیعی وجود دارد در صورت وجود متقاضی این عرصه برای درختکاری به مشارکتی در اختیار فرد قرار خواهد گرفت.

فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز در این مراسم با ارزشمند دانستن کاشت درخت، گفت: باوجود همه تلاش‌های انجام شده وضعیت فضای سبز و درختکاری در مناطق روستایی ۲ بخش مرکزی و داشلی برون این شهرستان مناسب نیست و دهیاران، شوراهای روستایی و اهالی باید نسبت به کاشت درخت اهتمام بیشتری داشته باشند.

عبدالقدیر کریمی افزود: گنبدکاووس از نعمت جنگل محروم است اما دشت‌ها، صحراها و عرصه‌های مرتعی خوبی دارد که می‌توان در بخشی از آن با کاشت درخت و حفاظت و نگهداری آن فضاهای جنگلی ایجاد کرد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس نیز دراین مراسم گفت که پویش ملی و مردمی هر ایرانی یک درخت به منظور توسعه فضاهای سبز شهری و روستایی آغاز شده و امیدواریم در قالب این پویش، کاشت درخت به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.

فرشید رحمانی افزود: برای توسعه فرهنگ فضای سبز و درختکاری درجامعه همه افراد به خصوص علما و روحانیون، رسانه‌ها و تشکل‌های مردم نهاد نقش دارند تا ایرانی سرسبز داشته باشیم.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۷۳ هزار نفر جمعیت و پنج هزار و ۷۲ کیلومترمربع وسعت، ۳۳۱ هزار هکتار عرصه منابع ملی (مرتع) دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha