خبر فوری: رفع فیلترینگ

۳۵ هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های حوزه آب در کردستان نیاز است

سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، ۳۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اتمام پروژه‌های مهم حوزه آب و آبرسانی در استان نیاز است تا در چهار سال آینده به بهره برداری برسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز سه‌شنبه در جلسه با مدیران صنعت آب و برق کردستان که با حضور وزیر نیرو برگزار شد، اظهار داشت: برخی از پروژه‌ها به جاهای خوبی رسیده‌اند و بعضی دیگر از طرح ها نیز در حال اتمام و بهره برداری هستند.

وی با بیان اینکه چشم انداز خوبی برای استان در بحث اجرای پروژه‌های حوزه آب قابل تصور است، افزود: نطام مقدس اسلامی و دولت های گذشته در حوزه وزارت نیرو و پروژه‌های مربوط به آب سرمایه گذاری‌های قابل ملاحظه و کارهای بزرگی انجام داده‌اند.

استاندار کردستان تاکید کرد: اگر پروژه‌های در دست اجرا به قیمت امروز محاسبه شود، رقم بسیار بالایی برای آنها برآورد می‌شود اما برخی طرح ها در میانه راه یا با مشکل مواجه شده است یا روند کار به گونه ای به هدف و نتیجه اصلی نرسیده است که اگر در زمان خودش با جدیت بیشتر انجام می‌شد اکنون با هزینه کمتری به بهره برداری می‌رسیدند.

زارعی کوشا به سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج اشاره و هدف از اجرای آن را تامین ۵۷ میلیون مترمکعب آب شرب سالانه شهر سنندج عنوان کرد و گفت: این طرح حدود ۴۰ درصد پیشرفت دارد و پیش بینی شده برای تکمیل آن و اجرای ۲۲ کیلومتر لوله‌گذاری سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال نیاز است.

تامین آب شرب بانه از محل سد عباس آباد و نیاز به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار و ۲ هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال برای عملیات اجرایی تصفیه خانه بانه و ایستگاه پمپاژ بویین، نیاز به سه هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل سد چراغ ویس سقز، پیشرفت ۹۰ درصدی سد سیازاخ و نیاز به ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل آن از جمله مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.

بازدید از سامانه انتقال آب سد آزاد به سنندج، سد سیازاخ، سد قوچم و سد ژاوه، شرکت در جلسه شورای هماهنگی مدیران آب و صنعت کردستان، برنامه‌های سفر یک روزه وزیر نیرو به استان است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود. 

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha