مخمصه دولت بایدن در مذاکرات وین

۸ دی ۱۴۰۰، ۱۳:۲۱
کد خبر: 84594691
مخمصه دولت بایدن در مذاکرات وین

تهران – ایرنا – سی ان ان در تحلیلی، به چالش‌های پیش روی دولت دموکرات در سال ۲۰۲۲ پرداخت و با اذعان صریح به شکست محض سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران، نوشت حالا رئیس‌جمهوری کنونی این کشور در مخمصه متقاعد ساختن رقبای داخلی خود نسبت امضای توافق احتمالی در روند مذاکرات وین گرفتار شده است.

به گزارش ایرنا، یکی از گرفتاری های دولت بایدن در مسیر مذاکرات وین و بازگشت به توافقی که دولت سلف وی از آن خارج شد، این است که ضمانت بدهد دولت های بعدی آمریکا به ویژه از جناج جمهوری خواه،آن را خواهند پذیرفت  به آن تمکین خواهند کرد.

نتایج نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که ناکارآمدی دولت دموکرات که کار را به اختلافات درون‌حزبی کشانده و خروج بی‌ضابطه نیروهای آمریکایی از افغانستان که به افت محبوبیت جو بایدن منجر شده، احتمال پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات میاندوره ای ۸ نوامبر سال آتی میلادی (۱۷ آبان ۱۴۰۱) و بازیابی کرسی‌های از دست رفته کنگره را افزایش داده است. تسلط جمهوری‌خواهان بر کنگره می‌تواند منجر به سنگ‌اندازی در راه تصویب و اجرای قوانین و سیاست‌های دولت دموکرات شود.

تارنمای سی ان ان امروز در تحلیلی با اشاره به بلاتکلیفی دولت بایدن نوشت که واشنگتن در صحنه جهانی از سویی به دنبال اجتناب از اتخاذ گزینه نظامی در برابر ایران است و از سوی دیگر به مذاکرات احیای برجام بدبین. کاخ سفید در عین حال در شرایط دشوار برای ارائه تضمینی است که هر گونه توافق هسته‌ای را از گزند مخالفت جمهوری‌خواهان محافظت کند.

سی ان ان در این تحلیل مدعی شد که اگر مذاکرات به ثمر ننشیند، ایران در شرف تبدیل شدن به قدرت نظامی هسته‌ای خواهد بود و در این صورت بایدن گزینه واکنش نظامی را که می‌تواند پای آمریکا را دوباره به مناقشات خاورمیانه باز کند، سبک‌سنگین خواهد کرد.

به نوشته سی ان ان، از سوی دیگر متحدان اروپایی واشنگتن به دنبال پرهیز از وقوع جنگ بوده و مذاکره‌کنندگان هسته‌ای نیز تلاش می‌کنند تا برجام را که پس از خروج آمریکا آسیب دیده، احیا کنند.

تارنمای این شبکه تلویزیونی آمریکایی در ادامه این تحلیل به تردیدهای آمریکا در به‌کارگیری دیپلماسی اشاره کرده و نوشت: با وجود خوش‌بینی‌ای که مذاکره‌کنندگان روسیه در جدیدترین دور مذاکرات هسته‌ای وین ابراز کرده‌اند، آمریکا کماکان به شدت به مفید بودن مسیر دیپلماسی بدبین است.

ایران به دنبال آن است که آمریکا تمامی تحریم‌ها را پیش از محدود شدن غنی‌سازی رفع کند اما آمریکا حامی رویکرد گام‌به‌گام و اقدام‌های متقابل است. موضع آمریکا با ناتوانی دولت بایدن در تضمین پایبندی دولت آتی جمهوری‌خواه به توافق احتمالی، بغرنج می‌شود.

هشتمین دور از گفت‌وگوهای رفع تحریم که از ۶ دی با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام از سر گرفته شد تا فردا (۹ دی) جریان خواهد داشت و پس از سه روز وقفه در روزهای پایانی سال ۲۰۲۱ میلادی یعنی ۳۱ دسامبر، ۱ و ۲ ژانویه، مذاکرات از سوم ژانویه (۱۳ دی) پیگیری می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha