روابط عمومی دانشگاه شیراز چهارشنبه در مطلب ارسالی از قول سید فخرالدین افضلی افزود: در راستای کارآفرینی و اشتغالزایی از محل مگاپروژههای نفتی منعقدشده با دانشگاه شیراز، مجموعاً ۱۵۶نفر پژوهشگر اعم از محقق پسادکتری، دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد، چهار پژوهشگر امریه سربازی، ۲۵نفر کارشناس متخصص فعال در این مگاپروژهها بهصورت مستقیم و غیرمستقیم به کار گرفته شدهاند.
مدیر امور فناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز با اشاره به دستاوردهای دفتر ارتباط با جامعه-صنعت دانشگاه گفت: انعقاد چهار مگاپروژهی نفتی به ارزش حدودی ۲۰۰میلیارد تومان و ۴.۷میلیون یورو از دستاوردهای دانشگاهیان دانشگاه شیراز است.
وی ادامه داد: وزارت نفت این مگاپروژهها را که شامل ۲پروژه در صنایع بالادستی ازدیاد برداشت از میادین منصوری و اسفند و ۲پروژه در صنایع پاییندستی تدوین دانش فنی متانول و ایزومریزاسیون نفتای سبک است را به دانشگاه شیراز واگذار کرده است.
افضلی هدف از این اقدام وزارت نفت را استفاده از توان علمی متخصصان بومی، دستاوردهای علمی، افزایش روحیه خودباوری و ایجاد انگیزه در قشر آیندهساز جوان برشمرد.
وی افزود: با دستور رئیس دانشگاه شیراز و همکاری معاونت اداری-مالی دانشگاه، فضایی برای آزمایشگاههای فاز دوم مگاپروژهها در محل ساختمانهای جهانپارس و دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه درنظر گرفته شده و برنامه آینده نیز تأسیس انستیتوهای مشترک است.
این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: زیرپروژههای این مگاپروژهها نیز توسط بخشهای مختلف دانشکدهی مهندسی شیمی، نفت و گاز، بخش عمران دانشکدهی مهندسی، دانشکدههای مهندسی برق و کامپیوتر؛ اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی؛ مهندسی مکانیک و بخشهای شیمی و علوم زمین در دانشکده علوم در حال انجام است.
به گفته وی، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه نیز نظارت بر فعالیتهای این مگاپروژهها را در دفتری مجزا تحت پیگیری دارد که بخشی از آن عملیاتی شده است.
مدیر امور فناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز در ادامه گفت:با گسترش مفهوم ارتباط با جامعه و صنعت در سالیان اخیر،مأموریتهای جدیدی برحسب مقتضیات کشور برای دانشگاه تعریف شده و میتوان گفت ارتباط جامعه با صنعت راهی برای خودکفایی و حل مشکلات کشور است.
وی اضافه کرد: دفتر امور فناوری و طرحهای کاربردی در سالهای اخیر ضمن پیگیری مستمر تعامل با جامعه صنعت، برای انعقاد قراردادهای جدید و اجرای کامل تعهدات مالی کارفرمایان بر آن بوده است که سازوکارهای اختصاصی را برای پایدارکردن درآمدهای پژوهشی ایجاد نماید؛ در این زمینه میتوان به درخواست تأسیس ساختارهای مشترک با جامعه-صنعت مانند انستیتو متانول و ایزومریزاسیون اشاره کرد که زمینهساز قراردادها و ارجاع دائمی کارهای پژوهشی در آینده را بهطور مستمر ایجاد مینماید. در ساختار اداری این پلتفرمها مشارکت جامعه صنعت در مدیریت و ارجاع کار دیده شده است.
وی سپس به معرفی دستاوردهای پژوهشی دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شیراز پرداخت و گفت: این دانشگاه در توسعه قراردادها در سال ۱۳۹۹ رتبه برتر را در میان کل دانشگاههای کشور کسب کرده است.
افضلی اظهار داشت: انتخاب دانشگاه شیراز بهعنوان دانشگاه برگزیده کشوری در سال قبل بهدلیل شاخصهای برآوردی در توسعهی تعامل جامعه-صنعت در سطح کشور بوده است که این امر باعث شد در سال۱۴۰۰ نیز در سطح دو دانشگاه صنعتی ایران یعنی صنعتی شریف و علم و صنعت در شاخص قراردادهای جاری قرار داده شود و این مهم، حاصل تلاش دانشگاهیان دانشگاه شیراز و سعی در جمعآوری و ایجاد سیستم دادههای شاخص است.
نظر شما