نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان: رسانه باید حلقه وصل مردم و مسوولان باشد

زاهدان_ایرنا_ نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: رسانه باید حلقه وصل مردم و مسوولان باشد و اصحاب رسانه با استمرار، پیگیری جدی مطالبه، کارشناسی و اولویت‌بندی مسائل به مطلوب دست پیدا کنند.

به گزارش ایرنا آیت‌الله مصطفی محامی شامگاه چهارشنبه‌ در سفر به منطقه سیستان در نشست مشترک با اصحاب رسانه و خبرنگاران با تاکید بر این که رسانه باید زبان گویای مردم و مسوولان باشد استمرار در مطالبه‌گری، انتقاد منصفانه و ارائه پیشنهادهای سازنده را از ملزومات این امر عنوان و اظهارداشت: ما باید بدانیم که به تناسب حساسیت و اهمیت رسانه ما به همان میزان مسوولیت داریم و هر چه دامنه تاثیرگذاری گسترده‌تر شود، مسوولیت ما هم بیشتر می‌شود.

وی با مهم برشمردن مراجعه به مبانی دینی و اخلاق حرفه‌ای و احکام فقهی مربوط به رسانه خاطرنشان کرد: اصحاب رسانه هم خود باید مراعات نمایند و هم مباحث فقه و اخلاق رسانه را از حوزه‌های علمیه مطالبه کنند.

نماینده ولی فقیه در سیستان‌ و بلوچستان با تاکید بر نقد منصفانه و بیان نکات منفی و مثبت بیان کرد: اگر در کنار نقد منصفانه، پیشنهاد سازنده هم ارائه شود بسیار مطلوب است.

وی ادامه داد : بخشی از جهاد تبیین توسط اصحاب رسانه صورت می‌گیرد.

آیت الله محامی ضمن تشکر از مطالب و دغدغه‌های خوب ارائه شده، به بیان نکاتی پیرامون مباحث مطرح شده پرداخت و خاطرنشان کرد: نماز جمعه یک کار پردامنه بوده که هم قبل و هم بعد از آن، باید اقداماتی صورت پذیرد.

وی با تاکید بر لزوم حفظ جایگاه امام جمعه و با بیان این که افراد باید قبل از نماز جمعه در هر زمینه، موضوع کارشناسی شده را ارائه کرده تا ائمه جمعه مطرح نمایند ادامه‌داد: طرح بحث در خطبه‌های نماز جمعه به تنهایی مشکلی را حل نمی‌کند و قبل از این که کار به خطبه‌ها برسد باید مشکل حل شود و مسوولان باید قبل از نماز جمعه پاسخگوی ائمه جمعه باشند.

امام جمعه زاهدان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر این که اختلافات به خطبه‌ها کشانده نشود و این که آخرین مرحله برای حل یک مشکل بیان آن در نماز جمعه است افزود: پس از نماز جمعه، مسائل باید به صورت عمومی مطالبه شود تا مسئولان احساس مسئولیت کرده و پاسخگو باشند.

وی با بیان این که امام جمعه باید در امر بیان مطالبات پیشتاز باشد ادامه داد: در گام بعد گروه‌های مردمی و مطالبه‌گر باید کار را به طور عمومی پیگیری کنند.

آیت الله محامی با بیان این که ما در حوزه آب قبلا دچار سردرگمی بودیم و مشخص نبود که می‌خواهیم چه کنیم ولی حالا به جمع‌بندی رسیده و مصوباتی داشته‌ایم افزود: ممکن است کار سریع اتفاق نیافتد اما بالاخره تحقق خواهد یافت و از حیث مصوبات و اعتبارات، اوضاع بهتر است.

وی با اشاره به گستردگی جغرافیایی سیستان‌وبلوچستان، درباره تقسیم استان بیان کرد: این مسئله ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی دارد مثلا تقسیم استان شاید از جهت تخصیص بیشتر اعتبارات مناسب باشد اما با توجه به وجود مرز در استان، تقسیم آن کار حمل و نقل و ترانزیت را دچار مشکل می‌کند بنابراین در برخی از عرصه‌ها موثر است و در برخی عرصه‌ها مشکل ایجاد می شود و این کار باید متکی به کارشناسی باشد و بنده هم برای مسوولان داخل و خارج از استان ابعاد مختلف را بیان کرده‌ام و این که باید همه جهات در نظر گرفته شود و از تصمیم احساسی و سریع اجتناب شود.

امام جمعه زاهدان تقدیر اصحاب رسانه از عملکرد حجت‌الاسلام و المسلمین عزیزی را باعث خوشحالی و مایه افتخار دانست و درباره کم‌توجهی برخی مسوولان به جایگاه ائمه جمعه خاطرنشان کرد: ما بعضا در استان دچار مشکلاتی هستیم که مدیران ضعیف و مدیرانی با نگاه‌های تنگ قومی و مذهبی از آن جمله هستند و طبیعی است که این افراد دوست ندارند کسی به آنها انتقاد کند.

وی  با بیان این که اگر مدیر، انسان خدادوستی باشد از انتقادها خوشحال شده و از آن برای کامل شدن خود استفاده می‌کند ادامه داد: حرف بنده به مسوولان نظارتی این است که اگر مسائل مطرح شده درباره یک مدیر صحت دارد، باید رسیدگی و برخورد شود در غیر این صورت فرد، تبرئه شود تا مردم امیدوار باشند که با متخلفین برخورد می‌شود.

محامی درباره یکی از نکات حاضران درباره دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات بیان کرد: دخالت نمایندگان مجلس در انتصابات یکی از مصیبت‌هایی است که دامنگیر کشور و استان شده است که بخشی از آن به سیستم انتخابات برمی‌گردد یعنی وقتی یک نفر نامزد انتخابات می‌شود باید هزینه کند تا رای بیاورد و برخی از متمولین بر روی فرد مدنظر سرمایه‌گذاری می‌کنند و نامزد انتخابات پس از کسب رأی، بدهکار آنها خواهد بود و مجبور است در انتصابات به نفع آنها وارد شود.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان با بیان این که بخشی از این معضل به فرهنگ ما بازمی‌گردد، ادامه داد: ما از فرهنگ انقلابی فاصله گرفتیم و معیارهای انتخاباتی ما، مسائل قومی و قبیله‌ای شده است در حالی که اصحاب رسانه باید با مطالبه‌گری صحیح، نقش‌آفرین باشند و ما هم ضمن توصیه به نمایندگان، به استانداری هم تاکید کردیم که در انتصابات منافع مردم را در نظر بگیرند.

وی در مورد نقش صداوسیما درباره تبیین مقوله تقسیم استان، برگزاری میزگردهای کارشناسی را در صداوسیما مؤثر دانست و افزود: در مورد عدم حمایت مسئولان از سرمایه گذاران، این مشکل وجود دارد و بسیاری از سرمایه‌گذاران چنین گلایه‌هایی دارند که دلایل آن شامل منافع شخصی، فرهنگ بومی و غیربومی و عدم توجه به شایسته سالاری می‌شود.

محامی درباره شورای فرهنگ عمومی، خاطرنشان کرد: بارها خواستار گزارش درباره عملکرد شورای فرهنگ عمومی شده‌ام که گزارش‌هایی هم ارائه شده است اما با وجود ابلاغ مصوبات، اتفاق چندانی رخ نداده و هرچند تحرکی ایجاد شده اما هنوز از ظرفیت شورا به اندازه کافی استفاده نشده است.

وی با بیان این که ما به دنبال راه‌اندازی مرکز بین المللی جامعه المصطفی هستیم که هم شیعه و هم اهل سنت بتوانند به صورت تلفیقی در آن حضور پیدا کنند و این کار تا حدودی پیش رفته و موافقت‌هایی صورت گرفته است، عنوان داشت: در صورت احداث مرکزی از سوی فعالان، امکان کمک برنامه‌ای و اعتباری وجود دارد.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش، به راه‌اندازی کمیته همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش پرداخت و در ادامه، پیرامون طرح آبیاری ۴۶ هزار هکتار خاطرنشان کرد: بیان شده که اصل این کار مشکل داشته اما باید کمک شود تا موثر واقع شود.

 وی با اشاره به حضور شخصیت‌های نافذ در منطقه سیستان و تخصیص اعتبارات هنگفت، این سؤال را مطرح نمود که چرا این دو فاکتور مهم تاثیر چندانی بر منطقه سیستان نداشته است و خواستار پیگیری و برخورد با مسببان اقدامات و تصمیمات غلط شد.

آیت الله محامی با تاکید بر اهمیت اشتغال، در مورد ورود به موضوع عزل و نصب مدیران، بیان داشت: از آنجایی که افراد را نمی‌شناسم و مسئولیت‌های اجرایی در حوزه کار بنده نیست، عزل و نصب را باید مدیران اجرایی انجام داده و در ادامه پاسخگو باشند و اگر مشورت درخواست شود در صورت شناخت کمک می‌کنیم.

وی تعامل با نمایندگان را در قالب جلسات و حضور مشترک در تهران عنوان کرد و سپس با توجه به نزدیک بودن به ایام فاطمیه، خواستار هوشیاری و دفاع عقلانی از مبانی دینی بدون توهین به دیگران شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha