به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی در دیدار اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته خبرنگار و گرامیداشت ۲۶ مردادماه سالروز بازگشت آزادگان به میهن اظهار کرد: نامگذاری مناسبتی به نام روز خبرنگار الهام بخش و مسوولیت آفرین است به گونهای که مسیر را مشخص و نقشی که باید ایفا کنید به شما نشان میدهد.
امام جمعه زاهدان افزود: جنگ همچنان پابرجاست آن هم با گستره بیشتری از مرزهای جغرافیایی در دوران دفاع مقدس و با جنگ ترکیبی مواجه هستیم و صبقه بیشتر در آن جنگ فرهنگی، جنگ شناختی و جنگ ارادههاست و در این جنگ بیشتر از هر چیزی ما نیازمند جهاد تبیین هستیم که به طور مکرر مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته و اصحاب بیان و بنان، اصحاب قلم و خطابه و اصحاب هنر و رسانه سربازان و سرداران خط مقدم این جبهه هستند و همه این افراد باید با بصیرت کامل و شناخت دقیق از نقشه های دشمن خود را به سلاح مناسب این جنگ ترکیبی مسلح کرده و با اهتمام ویژه به دفاع مقدس ادامه دهند.
خبرنگاران پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر باشند
وی ادامه داد: خبرنگاران باید پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر، مبارزه با مفاسد و به دنبال اصلاح گری در جامعه اسلامی باشند و مسوولان و مردم باید نسبت به خبرنگاران قدرشناسی، همکاری و پاسخگویی داشته باشند.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: مسوولان و مردم باید قدردان خبرنگاران بوده، حرف آنها را شنیده و آنها را بر صدر بنشانند و پاسخگوی مطالبات آنها باشند از این جهت که خبرنگار زبان گویای مردم و نبض جامعه است و اگر مسوول دلسوزی به دنبال حل مشکلات و درمان مشکلات مردم باشد باید با این نبض و زبان، مشکلات را کشف و در صدد درمان جامعه برآید.
وی گفت: خبرنگاران دارای جایگاه حساس و مسوولیت مهم هستند و تأثیرگذاری آنها زیاد است که اگر به شیوه مطلوب عمل شود مناسب و اگر کم کاری شود نقش آنها کم رنگ میشود و اگر به طور نامطلوب عمل شود آثار منفی آن دوچندان خواهد شد.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: مشکلات، حساسیت ها و شرایط ویژه استان نیازمند نقشآفرینی و مطالبهگری بیشر اصحاب رسانه است برای مثال در مواجه با بحران خشکسالی در ابتدا کسی بحران آب را باور نداشت اما به تدریج با مطالبه گری و ورود اصحاب رسانه فضا تغییر و حل بحران آب به یک مطالبه جدی تبدیل شده و دولت نیز در این راستا اهتمام ویژه دارد و نشان دهنده این است که پیگیری و مطالبات ثمربخش بوده و همین نقش باید در مشکلات و آسیبهای دیگر نیز انجام شود.
آیتالله محامی گفت: عرصههای دیگر مطالبه گری پرونده هشتم مهرماه زاهدان، سلاحهای غیر مجاز، اعتیاد، قاچاق، مشکلات اقتصادی و سوخت است هر چند که پرداختن به همه اینها صرفا در یک بازه زمانی درست نیست و باید طبق اولویت هر بار یک آسیب و مشکل را مطالبه کنید و بلافاصله پس از حل آن به دنبال سایر حوزهها بروید.
مشکلات استان با مصلحت سنجی حل نمیشود
امام جمعه زاهدان در پاسخ به اظهارات یکی از اصحاب رسانه مبنی بر رسومات مردم استان و ایفای نقش علما، معتمدین و ریش سفیدان در حل اختلاف و درگیریها عنوان کرد: در گذشته افرادی به نمایندگی از علما و معتمدین نزد من آمده و خواستار ورود جهت حل مشکلات و اختلافها در استان بودند که من در پاسخ عنوان کردم خود علما، معتمدین و ریش سفیدان هم باید به میدان آمده و نقش آفرینی کنند نه اینکه در برابر مشورتهای غلطی که به برخی از آقایان ارائه شده سکوت کنند و حتی تامین مالی داشته باشند بلکه باید به ارائه مشورت های درست بپردازند.
وی ادامه داد: مطالبهگری باید همواره صورت گیرد و در مواجهه با شرایط استان اگر تنها با مصلحت سنجی به منافع خود فکر کنیم مشکلات به قوت خود باقی خواهد بود و نیاز است تا افرادی وارد و با از خودگذشتگی و بیان مطالبات به تدریج کار را به نتیجه برسانند.
عدهای برای حل مشکلات مربوط به ۸ مهر تعلل کردند
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: پیامدهای واقعه هشتم مهرماه زاهدان به سادگی قابل حل است و اگر از همان روزهای ابتدایی طرفین ماجرا پای کار میآمدند مشکل قابل حل بود و حالا که زمان زیادی گذشته باز هم کار شدنی است.
وی گفت: در دیدار با سردار رادان نیز عنوان کردم که باید خود نیروی انتظامی پیگیر کار باشد و در دیدار با علما و معتمدین اهل سنت نیز بیان کرده بودم که برای حل مشکل باید همان روزهای اول در نهاد نمایندگی رهبری در امور اهل سنت مساله را دنبال میکردید اما اینگونه نشد و در ادامه پیشنهاد کردم تا جمعی از علما و معتمدین معتدل اهل سنت جمع و در چارچوب مشخص یک نامه نوشته شود شامل تاکید بر حفظ وحدت، لزوم دشمن شناسی و پرهیز از تفرقه و محکومیت هر گونه تخلف از جمله کشتار، آتش کشیدن اموال عمومی و خصوصی، سخنرانی و توئیتهای التهاب آفرین و سپس مطالبات خود را بنویسند که در نهایت نامه ارائه شد اما خارج از چارچوب بود و منشا اثر قرار نگرفت.
آیت الله محامی افزود: متاسفانه در فضای استان ما تندروهایی از طرفین نمیخواهند که مشکل حل شود و حتی گاهی دست به التهاب آفرینی می زنند که حال یا به علت کسب منافع شخصی و یا مطامع دشمنان است و اصحاب رسانه باید در این جهت نقش آفرینی و مطالبهگری کنند.
امام جمعه زاهدان در پاسخ به اظهارات یکی از خبرنگاران مبنی بر عدم همکاری و پاسخگویی مسوولان در هنگام وقوع حوادث تصریح کرد: در گذشته نیز در این جهت توصیههایی داشتم که باید روایت اول در اولین فرصت بیان شود و در شورای راهبردی مطرح کردیم و قرار شد فردی برای ارائه مصاحبه در چنین شرایطی معرفی شود که مصوب و اقدام شد و در ادامه و بازدید از صدا و سیمای مرکز استان مطرح کردند که کار آن ها در این جهت پیش نرفته و من عنوان کردم به بیان پیشنهادات بپردزاند که پیشنهادی ارائه نشد و حالا نیز شما باید راهکاری ارائه دهید که در آن هم نکات امنیتی رعایت شود و هم روایت اول را داشته باشیم.
استان سیستان و بلوچستان به والی نیاز دارد
وی در پاسخ به اظهارات یکی از فعالان رسانهای مبنی بر کاهش توان مدیریتی استان اذعان داشت: در دوره های قبل حضور در استان به این نتیجه رسیده بودیم که یکی از مشکلات استان توان تصمیم گیری و تصمیم های متعارض است و ملاحظات خود را خدمت مقام معظم رهبری عنوان و عرض کردیم استان نیازمند یک والی هست و در غیر این صورت کار پیش نمیرود و باید یک نفر در استان قرار گرفته کار کند و پاسخگو هم باشد و در پیوست حکم یکی از تدابیر صورت گرفته تشکیل شورای راهبردی بود و گام دوم نیز موضوع اختیارات بود که بنده عنوان کردم در استانی چون سیستان و بلوچستان استاندار باید برای حل مشکلات توان تصمیم گیری در صحنه و اقدام داشته باشد و دولت مرکزی از او پشتیبانی کند و در جلسه اخیر شورای راهبردی با رئیس جمهور هم مطرح کردیم که به نتایج و مصوبات خوبی رسیدیم.
وی گفت: در حال حاضر هم از سوی دفتر مقام معظم رهبری و هم ریاست جمهوری نگاه واگذاری فعالیت ها به خود استان وجود دارد و در حوزه های مختلف هم چنین اقدامی داشته اند و امیدواریم با عملکرد خوب در استان حسن سابقه پیدا کنیم تا در سایر امورات هم به ما اعتماد کنند.
در دیدار شورای راهبردی استان با رئیس جمهور چه گذشت؟
امام جمعه زاهدان عنوان کرد: در جلسه اخیر با رئیس جمهور مسائلی از جمله وضعیت و نیازمندیهای استان مورد گفتوگو قرار گرفت و عنوان کردیم که سیستان و بلوچستان برخوردار از مردمانی صبور، نجیب و همراه نظام برخوردار است و بیان کردم که کارهای زیادی در استان انجام گرفته اما محرومیت تاریخی، ترک فعلها و سوء تدبیرها در طول سالها انجام شده و برای همین در شاخصهای توسعه ذیل جدول هستیم.
وی ادامه داد: بحران آب، مشکلات منطقه سیستان، مشکلات آموزشی، بهداشتی، اتباع و فاقدین شناسنامه از دیگر مشکلات ارائه شده در دیدار اعضای شورای راهبردی استان با رئیس جمهور بود که جمع بندی خوبی صورت گرفت و مصوبات خوبی به همراه داشت و استاندار نیز پیرامون همین مصوبات به جلسه هیئت دولت رفتند و امیدواریم با پیگیری جدی نتایج خوبی حاصل شود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان اضافه کرد: خوشبختانه در شرایط کنونی فضا برای حمایت از رشد و پیشرفت استان چه از طریق دفتر مقام معظم رهبری که برگرفته از اهتمام مقام معظم رهبری است و چه ریاست محترم جمهور به خوبی مشهود است.
توقع انسجام، تحرک و فعالیت بیشتری در امر انتخابات وجود دارد
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر ارزیابی فضای کشور در حوزه انتخابات گفت: در شرایط فعلی شور و نشاط چندانی وجود ندارد و امیدواریم با نزدیکی به فضای انتخابات فضا بهتر شود و در بحث نخبگانی نیز از تشتت، بی حالی و کندی در کارها گلایه داریم که در سایر کارهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مشهود است و انتظار انسجام تحرک و فعالیت بیشتر وجود دارد.
آیتالله محامی بیان کرد: در دیدار اعضای شورای راهبردی استان با رئیس جمهور بحث سفر مجدد به استان بود که تاکید کردیم باید با دست پر بیایید آن هم نه با وعده بلکه با کارهای تحقق یافته که برای مردم استان ما به خوبی محسوس باشد.
برخورد با متخلفان واقعه هشتم مهر به کندی صورت میگیرد
وی درباره نکات یکی از خبرنگاران مبنی بر اجرای مصوبات سفر هیات اعزامی از سوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: مصوبات سفر هیات اعزامی از سوی مقام معظم رهبری تحقق پیدا کرده اما کامل نشده به گونهای که افراد به ناحق کشته شده شهید و مجروحان نیز جانباز اعلام شدند و تنها برخورد با متخلفان با تاخیر انجام گرفته و بنده نیز در این جهت پیگیری و مطالبه دارم و از همان روزهای اول بر بررسی جامع و منصفانه همه اطراف قضایا تاکید داشتم و هنوز دربرخورد با متخلفان کار به کندی در حال انجام است و این کار هم نیاز به مطالبهگری اصحاب رسانه دارد.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: همان گونه که در خطبه های نماز جمعه ۲۱ ماه مبارک رمضان مطرح کرد مقام معظم رهبری نیز در این جهت پیگیری ویژه داشتند که برای ما و همکاران دفتر مقام معظم رهبری مایه تعجب بود و ایشان دستور دادند هیاتی عازم استان شوند و عنوان کردند دستگاه ها وظیفه خود را انجام دهند و من برای دلجویی هیئتی به استان اعزام خواهم کرد که این برخورد نشأت گرفته از سیره نبوی و علوی است.
برنامههای مردمی نماینده ولی فقیه در طول هفته چیست؟
وی در واکنش به سخنان یکی از اصحاب رسانه مبنی بر عدم حضور نماینده ولیفقیه در بین مردم و تنها حمایت از یک قشر خاص در جامعه عنوان داشت: بنده در مجالس مختلف مردمی حضور پیدا میکنم به گونهای که روزهای شنبه و سه شنبه اقدام به اقامه نماز ظهر و عصر و نیز شرح اصول کافی در مسجد جامع را داشته، شب های یکشنبه شرح نهجالبلاغه در مسجد علی ابن ابیطالب(ع) و شب های سه شنبه با تفسیر قرآن در مسجد جامع در کنار مردم میباشم و همچنین شب های پنجشنبه نیز بازدیدی از مساجد مختلف شهر را داشته و شبهای جمعه نیز به سرکشی و تکریم خانواده شهدا میپردازیم و هر هفته یک جلسه دیدار مردمی در محل دفتر نماینده ولی فقیه در استان و نیز یک دیدار مردمی در محل دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت داریم و در کنار آن نیز دیدارهای عمومی داشته و روزهای جمعه نیز پس از اقامه نماز جمعه در بین مردم هستیم.
برای هیچ مسوولیتی پیش قدم نشدهام
امام جمعه زاهدان اضافه کرد: بنده برای هیچ مسوولیتی پیش قدم نشده ام و مبنای بنده این نیست که بخواهم کاندید شده و درخواست رای مردم جهت واگذاری مسوولیت را داشته باشم بنابراین برای جلب رای مجبور به حمایت از افراد یا گروههای خاص در استان نیستم.
آیتالله محامی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران عنوان داشت: در بحث حقابه عنوان کردیم هر کس از طوایف یا علمای شیعه و اهل سنت می تواند نقش آفرینی کند وارد میدان شود هر چند که برخی افراد هم پیغام فرستاده و اقداماتی صورت دادند اما نتوانستند موفق شوند چرا که مشکل ریشه ای است و چه بسا طالبان هم نتواند کاری انجام دهند اما ما هم نباید نا امید باشیم و باید پیگیریهای لازم را انجام دهیم.
شکافی بین علمای شیعه و اهل سنت وجود ندارد
وی ادامه داد: ارتباط بین علما و روحانیون شیعه و اهل سنت برقرار و فعالیت های زیادی در حال انجام است مثلا کارگاه های آموزشی زیادی توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان برای ارتقای سطح علمی و مهارتی علمای اهل سنت در حال اجراست و نسل جوان آن ها در میدان هستند و تنها طیف خاصی از آن ها بد اخلاقی کرده و همراهی و ارتباط خاصی ندارند.
آیتالله محامی گفت: از زمانی که به استان آمدیم در تلاش بودیم تا مرکز بینالمللی شیعه و اهل سنت برای افراد ایرانی و غیر ایرانی راهاندازی کنیم که موضوع مطرح شد و علمای شاخص اهل سنت را دعوت و به عنوان هیات امنا تعیین کردیم که با جریانات هشت مهر مصادف شد اما کار پیش رفته روز گذشته آزمون ورودی را از میان بیش از ۷۰۰ نفر در سطح استان برگزار کردیم.
امام جمعه زاهدان درباره اظهارات یکی از اصحاب رسانه مبنی بر انتشار خبری به نقل از یک عالم اهل سنت و در ادامه تکذیب خبر توسط این فرد گفت: وقتی فرد یا عالم اهل سنتی مصاحبه و صحبتی نداشته و رسانه ها به نقل از او خبری منتشر کنند تکذیب این خبر حقوق شهروندی اوست و چنین چیزی به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان مربوط نمیشود بلکه اهالی رسانه باید در کار خود صداقت و انصاف به خرج دهند.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان در واکنش به اظهارات یکی از خبرنگاران مبنی بر نقش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان در همراهی علما با رسانهها، بیان داشت: نباید مصاحبهها همیشه با یک نفر انجام شود و برای همین ما لیستی از افراد را در اختیار صدا و سیمای استان قرار دادیم که از این لیست استفاده نکردند و حالا که دچار مشکل هستند قصد استفاده از این افراد را دارند که البته در این بین یکی از آسیبهای دیگر این است که تنها در ایام و مناسبتهای خاص سراغ آنها میروند که البته از انسانهای عالم، فهمیده و همراه با نظام در استان کم نیستند و باید از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
بیان حرفهای ساختار شکنانه نشانگر مردمی بودن نیست
امام جمعه زاهدان درباره اظهارات یکی از خبرنگاران راجع به نماز جمعههای اهل سنت، اظهار داشت: بر اساس حکم فقهی مذهب حنفی برگزاری نمازهای جمعه اهل سنت باید بر اساس اجازه حاکمیت باشد و لذا از یک منظر همه حکومتی هستند زیرا حکم خود را از نماینده مقام معظم رهبری دریافت می کنند و از منظر دیگر نیز همه مردمی هستند چرا که باید به بیان مطالبات مردم بپردازند و البته نقد آن ها باید منصفانه باشد چرا که خود ما نیز همین کار را انجام میدهیم و نقاط قوت و ضعف را بیان میکنیم و مطالبه گری میکنیم و تقسیم مردمی و غیر مردمی بودن جز تبلیغات مخالفان است که بیان حرف های ساختار شکنانه را نشان از مردمی بودن می دانند در حالی که بیان حرفهای ساختار شکنانه نشانگر مردمی بودن نیست.
وی ادامه داد: بنده در جلسه با علمای اهل سنت عنوان کردم که شما بر اساس فقه خود باید بیشتر از شیعیان به ولی امر ملتزم باشید از این جهت که فقه شیعه نسبت به حدود اختیارات ولی فقیه دارای مبانی مختلف است اما در فقه اهل سنت این گونه نیست و باید حتماً به آن ملتزم باشند.
نظر شما