علیمحمد زنگانه شامگاه شنبه در شورای مسکن گلستان اظهار داشت: نبایدگرانی و تورم، روند خانهدار شدن افراد محروم و کم درآمد را متوقف کند.
وی بیان کرد: افزایش قیمت مصالح و کاهش توان خرید مردم سبب شد بخشی از متقاضیان طرح های مسکن مانند مسکن مهر نتوانند سهم و آورده مالی خود را به موقع تامین کنند.
وی افزود : برخی تصمیمات اشتباه و اتخاذ رویه های نامتعارف سبب شد تا پروژه های تامین مسکن برای اقشار محروم توفیق چندانی نداشته باشد، مثلا با وجود اینکه مردم از وام های پیش بینی شده هم استفاده کردند ولی واحد مسکونی آنها بعداز گذشت ۱۰ سال هنوز کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت داشته که تلاش داریم این موضوع به صورت ویژه از طریق وزرات راه و شهرسازی پیگیری و برای آن چاره اندیشی شود
زنگانه از متولیان حوزه مسکن گلستان خواست پیشنهادات خود برای حل مشکلات مالکان حدود هزار واحد نیمه تمام را در قالب یک درخواست روشن به استانداری ارایه کنند تا موضوع به صورت متمم به مجموعه مصوبات سفر رییس جمهوری به استان الحاق شود.
در این جسله استاندار گلستان از مدیران بهزیستی و کمیته امداد خواست تا شرایط اقتصادی و معیشتی افرادی که در تکمیل ابنیه خود در قالب پروژه های مسکن با مشکل مواجه هستند را بررسی کرده و با راهکارهای قانونی حمایت مالی از این افراد در دستور کار قرار بگیرد.
همچنین مقرر شد تا بنیاد مستضعفان گلستان در قالب تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی ، تکمیل برخی از واحد های مسکونی را با تسهیلات ویژه در دستور کار قرار دهد
زنگانه گفت : برای توفیق در اجرای مطلوب طرح جهش مسکن در گلستان باید پروژه های نیمه تمام ساخت مسکن ، همانند مسکن مهر را در اولویت قرار بگیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان هم در این جلسه گفت : امکان ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن در گرگان، آق قلا، بندرترکمن، گمیش تپه، مراوه تپه، مینودشت، خان ببین، فاضل آباد، کردکوی، نوکنده، علی آباد کتول، بندر گز، جلین، آزادشهر، تاتار علیا و فراغی مهیاست و در سایر شهرها بعد از حل مشکل زمین ثبتنام انجام میشود.
حسینی محبوبی پیش بینی اولیه هزینه ساخت هر واحد طرح اقدام ملی مسکن با زیربنای بین ۹۰ تا ۱۰۰ مترمربع را پنج میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: طبق مصوبه شورای عالی پول و اعتبار برای پروژههای مذکور در شهر گرگان سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و سایر شهرهای استان سه میلیارد ریال تسهیلات با نرخ سود ۱۸ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله و پس از سه سال تنفس دوران ساخت پرداخت میشود.
در گلستان حدود ۵۰۰ هزار خانوار سکونت دارند که از این تعداد ۲۳۰ هزار خانوار معادل ۴۶.۶ درصد از جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفری استان روستایی هستند.
استان گلستان با افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت به سبب ویژگی های طبیعی و جغرافیایی در تیررس بلایای طبیعی قرار دارد که سیل، آبگرفتگی و رانش زمین سال ۹۸ و زلزله در تعدادی از روستاهای رامیان و مراوه تپه در سال ۹۹ نمونه بارز آن است.
نظر شما