به گزارش ایرنا، سید رسول موسوی در توئیتی نوشت: بر اساس اخبار منتشر شده در یک ماه گذشته برخوردهای مرزی بین نیروهای مرزبانی ایران، پاکستان و دیروز با ترکمنستان در جوزجان رخ داده است.
دستیار وزیر امور خارجه اضافه کرد: ریشه این درگیرها در غیرحرفهای بودن مرزبانان افغان و عدم شناخت مرز و مسائل مرزی توسط نیروهای طالبان مستقر در مرز است.
به گزارش ایرنا، پس از سقوط دولت محمد اشرف غنی و چالشهای جدی افغانستان در سایه تحریم آمریکا و مسدود شدن داراییهای این کشور توسط آمریکا، جمهوری اسلامی ایران کمکهای بشردوستانه را در استان های قندوز، قندهار، مزارشریف، ننگرهار، کابل و هرات در ۱۱ نوبت از طریق زمین هوا وارد این کشور کرده و در میان نیازمندان توزیع کردند.
در کنار این کمکها جمهوری اسلامی ایران بار دیگر شاهد سرازیر شدن سیل مهاجران به این کشور بود که بار دیگر در کنار میزبانی از میلیونهای مهاجر سابق طی چهار دهه گذشته از صدها هزار مهاجر دیگر نیز پذیرایی کرده است.
اما افغانستان در سال ۲۰۲۱ پس از امضای توافقنامه دوحه و پشت کردن دولت آمریکا و ناتو به دولت محمد اشرف غنی، بطور غیرقابل پیشبینی به دست طالبان سقوط کرد و محمداشرف غنی در ۲۴ مرداد ماه از افغانستان فرار کرد و طالبان وارد کابل شدند. به گفته آگاهان سیاسی، آمریکا با تمام توان نظامی و اقتصادی که داشت پس از ۲۰ سال جنگ، ویرانی، ظلم و ستم در برابر طالبان شکست خورد و افغانستان را ترک کرد.
این تحول در افغانستان برای همه کارشناسان و آگاهان سیاسی بسیار حیرت آور بود چرا که این کشور را با بحران بزرگ انسانی مواجه کرد و اکنون اکثر سازمان های بین المللی، سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای خارجی باور دارند که افغانستان با بحران انسانی ناشی از گرسنگی مواجه است.
نظر شما