دکتر محسن افشارچی روز چهارشنبه، در آیین تودیع و معارفه رییس قبلی و جدید دانشگاه زنجان که با حضور دکتر داداش پور، معاون وزیر علوم در دانشگاه زنجان برگزار شد، افزود: این امر مستلزم این است که دانشگاه زنجان به بلوغ خاصی از نظر زیرساخت های رفاهی و آموزشی رسیده باشد.
وی تاکید کرد: امیدوارم با تمرکز در این بخش سال آینده رخدادهای مهمی را در اقتصاد استان شاهد باشیم.
استاندار زنجان با اظهار تاسف از اینکه اقتصاد دانش بنیان تنها حدود یک درصد از اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: این عدد اصلا خوشایند نیست و وقتی می دانیم که در حوزه های خاصی، خروجی خوبی داریم، می توانیم این رقم را تا حدود زیادی افزیش دهیم و هیچ بهانه ای هم نمی توانیم داشته باشیم.
افشارچی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در حال یک پوست اندازی و یک شیفت پارادایمی است افزود: این اتفاق خواسته خود ما نیست و ما ناگزیر در مسیری قرار گرفتیم که باید آن را طی کنیم و البته که باید خیلی قبل، این مسیر طی میشد.
وی با بیان اینکه این اتفاق مسیر اقتصادی است که در حال تغییر است و باید هم عوض شود، گفت: کشور ما در مسیر مبتنی بر اقتصاد نفت حرکت می کرد و اتفاقی که در چند سال گذشته افتاده این است که شیر نفت، به هر شکلی در حال بسته شدن است و باید هم بسته شود.
استاندار زنجان اظهار داشت: اگرچه در حال حاضر دلیل آن تحریم است، اما هیچ تضمینی نیست که اگر توافقی هم صورت گیرد، شیرهای نفت، باز هم در کشور ما باز شود چون معلوم نیست که فردا و فرداهای دیگر دلیل یا تحریم دیگری کشور را فلج نکند.
افشارچی با بیان اینکه آنچه که در این دوسه ماهه مسئوولیتم احساس می کنم این است که نگاه در کلان سیاست گذاری کشور، در حال تغییر است، تصریح کرد: اقتصاد نفتی باعث شده بود که شکل گیری خیلی از ساز و کارها در جمهوری اسلامی، کاریکاتوری و کارتونی باشد، نه واقعی.
وی گفت: همین رویه باعث شد که وزارتخانه هایی مانند صمت، سازو کارهای خود را در حوزه های مختلف مانند صادرات بیرون بکشد در حالیکه این وزارتخانه، برای تولید و یا تسهیل در تولید ثروت، توسط سرمایه گذاران شکل گرفته است.
استاندار زنجان افزود: در حوزه کشاورزی و برخی وزارتخانه ها هم به همین شکل است و گویا برخی از وزارتخانه ها فقط به این خاطر به وجود آمده اند که یک وزارتخانه از آن جنس داشته باشیم که متولی حاکمیتی ما باشد.
افشارچی با تاکید بر اینکه دانشگاه هم به همین شکل است و شکل گیری دانشگاه در کشور با توجه به داشتن اقتصاد نفتی، به همان روش است، گفت: به نظر من خیلی تفاوتی با صمت و کشاورزی نداشت و اصلا نگاهی به اینکه، دانشگاه باید یک بنگاه آموزشی و اقتصادی باشد که بتواند بخشی از مشکلات کشور را با تولید دانش حل کند، نبود.
وی افزود: زمانی که دانشگاه را تحویل میدادم افتخار می کردم که دوره های تحصیلات تکمیلی را افزایش دادم و فکر می کردم کار بزرگی است البته به این خاطر که من معتقدم دانشجوی دکتری هست که هم تولید علم می کند و هم از محل تولید علم، به تولید ثروت دست می یابد.
استاندار زنجان با تاکید بر اینکه در همه جای دنیا مرسوم است که در جیب دانشجوی دکتری پول می گذارند که با جابجایی مرز دانش، تولید ثروت هم بکند، افزود: بناب این آنچه به نظرم می رسد که باید از رییس جدید دانشگاه، بخواهم این است که تمرکزشان روی این باشد که دانشگاه زنجان را یک تغییری بدهند که از محل تولید علم و نیز تولید ثروت از محل تولید دانش، ملموس باشد.
وی خاطرنشان کرد: هر یک از روئسای دانشگاه، در طی مدیریت خود وظایفی داشتند و انرژی زیادی برای افزایش سطح دانش هیات علمی صرف کردند و اگر من در حال حاضر مدیر دانشگاه بودم حتما روی پژوهش تمرکز می کردم نه ساختار، چون محتوای ساختار مهم است.
افشارچی با بیان اینکه استان زنجان در حال حاضر کمی هم متفاوت و سبد صنعتی آن متنوع شده است اظهار داشت: از فولاد تا صنایع معدنی، برق، تولیدات سلوزی، غذایی، شیمیایی و .. داریم و اتفاقات مثبت و متفاتی هم در حال رخ دادن است.
وی سرمایه گذاری هشت هزار میلیارد تومانی در سال گذشته و حدود 7 هزار میلیادتومانی در سال آینده را بسیار نوید بخش عنوان کرد و گفت: با این میزان سرمایه گذاری، می توان چندین برابر آن را در بخش پژوهش دانشگاه، به کار گرفت به شرطی که ما هم برای آنها کاری انجام دهیم.
استاندار زنجان با تاکید بر اینکه در حوزه دانش بنیان سعی بر این خواهد بود که پارک و ملزومات آن را به شدت تقویت کنیم تصریح کرد: گام هایی هم برای راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری انجام می دهیم که در صدد هستیم آورده آن خیلی زیاد شود تا تاثیرات خاصی داشته باشد.
در پایان این مراسم،جلال بازرگان به عنوان رییس جدید دانشگاه زنجان معرفی و از خدمات محسن نجفیان رییس قبلی این دانشگاه قدردانی شد.
نظر شما