بنا بر مطلب ارسالی روز شنبه دفتر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس، جعفر قادری در گزارشی از دومین جلسه بررسی انتقال آب از خلیج فارس به استان اصفهان از طریق استان فارس گفت: تلاش بر این است که با مشارکت اصفهانیها در پروژه انتقال آب از دریا هم این استان از نزدیکترین مسیر، آب خود را از خلیج فارس تأمین کند و هم فارس بتواند هزینه انتقال آب به استان را خصوصا برای بخشهای شمالی به حداقل برساند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، ادامه داد: اگر ما با اصفهانیها به توافق برسیم غیر از دو خطی که بصورت مستقل برای فارس اجرا خواهیم کرد، یک خط مستقیم برای اصفهان اجرا می کنیم و از این اقدام مشترک، هر دو استان منتفع خواهند شد.
قادری بیان کرد: ما اگر از کریدور، آب شیرین کن و تاسیسات پمپاژ مشترک، استفاده کنیم هزینه تمام شده در هر متر مکعب آب برای هر دو استان کاهش خواهد یافت.
وی عنوان کرد: فارس در طول چند ماه گذشته موفق شده هم تخصیص خود از آب خلیج فارس را از ۲۹۰ میلیون متر مکعب به ۴۰۰ متر مکعب افزایش دهد و هم با تثبیت ۱۴۵ میلیون متر مکعب از این تخصیص به شرکت فراآب رسان سرزمین، عملیات انتقال آب به استان را تسریع کند، بگونه ای که بیش از ۱۰ کیلومتر از مسیر ۸۵ کیلومتری فاز اول این پروژه، اجرا شده است.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، گفت: در این جلسه پیرو جلسه اول که با حضور استانداران سابق دو استان در چند ماه گذشته برگزار گردید، نتایج مطالعات و بررسی های انجام شده در این فاصله زمانی به بحث گذاشته شد و قرار شد ظرف یک ماه آینده این مطالعات برای حجم ۲۰۰ متر مکعب در افق سال ۱۴۲۵ تکمیل شده و در جلسه بعدی در استان فارس مورد بررسی قرار بگیرد.
به گفته قادری، جلسه بعدی در استان فارس تشکیل میشود و مسئولانی از استان اصفهان برای بازدید از ظرفیتهای سرمایه گذار و کارهای انجام شده در خط اول انتقال آب به استان فارس و نیز شرکت در جلسه بعدی به این استان سفر میکنند.
وی اضافه کرد: در این جلسه مقرر شد مشارکت سایر استان ها مثل استان یزد هم در این پروژه مورد بررسی قرار بگیرد. حاضرین اعتقاد داشتند که استان یزد نیز برای تأمین آب بخشهایی از خود خصوصا شهرستانهای غربی خود میتواند در این پروژه مشارکت کند.
سهم دستگاهها و شرکتها برای تکمیل بزرگراه شیراز - عسلویه
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، همچنین در رابطه با برگزاری جلسه تکمیل بزرگراه شیراز- عسلویه، گفت: در این جلسه نیز پس از بحث و بررسی های مختلف مقرر شد از محل بخشی از کمکهای وزارت نفت و وزارت راه قطعه کوار فیروزآباد تکمبل شود و با مشارکت ۲۵ درصدی قرارگاه، ۲۵ درصدی وزارت نفت، ۲۵ درصدی وزارت راه، ۱۵ درصدی شستا، ۵ درصدی کربنات سدیم و ۵ درصدی فولاد کوار قطعه فیروزآباد تا جم به عنوان یک پروژه سرمایه گذاری تنظیم قرار داد شود و به همین منظور تفاهم نامه اولیه تنظیم و برای امضاء شرکا به دستگاهها ارسال شد.
به گزارش ایرنا، عملیات لولهگذاری طرح انتقال آب خلیج فارس به شهرستان لامرد در جنوب استان فارس ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰ در آیینی با حضور مسئولان کشوری و استانی آغاز شد.
پیش از آن، عملیات اجرایی این طرح در افق بلند مدت با هدف تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت استان فارس در اول اسفند ۹۷ با حضور وزیران صمت، نیرو و اطلاعات آغاز شده بود که تا تیرماه ۱۴۰۰، حدود ۲.۲ میلیون مترمکعب خاکبرداری از ۷.۵ میلیون مترمکعب خاکبرداری پروژه انجام شده بود.
در آن مقطع زمانی اعلام شد که حدود ۳۰ کیلومتر (از سمت لامرد به پارسیان) از ۶۷ کیلومتر (کل مسیر) خط انتقال آب، آماده اجرای کانالزنی برای لولهگذاری است. از شنبه ۲۶ تیرماه جاری عملیات لولهگذاری در حدود یک کیلومتر آغاز شد که ادامه یافت.
در فاز نخست بهرهبرداری، آب خلیج فارس پس از شیرینسازی به روش اسمز معکوس (RO) از آبگیر ساحل بندر پارسیان واقع در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان (استان هرمزگان) توسط خط لوله (به طول ۶۷ کیلومتر) به منطقه ویژه اقتصادی لامرد منتقل میشود و با طراحی این خط نیز انتقال آب به دیگر مناطق استان فارس امکانپذیر است.
درحالی سرمایهگذار و مجری پروژه با اطمینان خاطر، عملیات اجرایی لولهگذاری خط انتقال آب را آغاز میکند که در تاریخ هشتم تیر جاری، الحاقیه قرارداد خرید تضمینی آب از سرمایهگذار برای صنایع منطقه ویژه اقتصادی لامرد به امضای سرمایهگذار پروژه (شرکت فرا آبرسان سرزمین) و منطقه ویژه اقتصادی لامرد به نمایندگی از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) رسید.
برپایه الحاقیه این قرارداد، خرید ۴.۲۵ میلیون مترمکعب آب (چهار میلیون و ۲۵۰ هزار مترمکعب) در سال توسط منطقه ویژه اقتصادی لامرد تعهد شده که سازمان این منطقه، آب را به صورت پلکانی از سرمایهگذار بخش خصوصی خریداری میکند.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد برای حمایت از سرمایهگذار بخش خصوصی، مبلغ سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال را برای پیش خرید آب در طول مدت ساخت به سرمایه گذار پرداخت میکند.
امضای الحاقیه قرارداد یاد شده علاوه براطمینان خاطر بیشتر سرمایهگذار و شتاببخشی خط انتقال آب خلیج فارس به استان فارس نیز اعتماد متقاضیان سرمایهگذاری احداث پتروشیمی و پاییندست آن برای حضور در این کانون صنعتی، جلب میشود و مقصد نخست انتقال آب به منطقه ویژه اقتصادی لامرد است که مباحث مربوط به تضمین خرید آب را متعهد شده است.
براساس جزییات فنی و طراحی پروژه، قطر خط لوله هزار میلی متر و ظرفیت خط ۶۰ میلیون مترمکعب در سال است و حجم کل سرمایهگذاری پروژه از سوی سرمایهگذار، ۱۷هزار میلیارد ریال (۷ هزار میلیارد ریال خط انتقال آب و ۱۰ هزار میلیارد ریال آب شیرین کن) اعلام شد.
بنا بر اعلام شرکت پیمانکار اجرایی، مدت زمان اجرای پروژه ۲ سال است که ۳۰۰ نفر در دوران ساخت و ۶۰ نفر در دوران بهرهبرداری مشغول به کار میشوند.
تاسیسات آب شیرین کن در مساحت تقریبی ۶.۳ هکتار در سایت منطقه ویژه اقتصادی پارسیان (استان هرمزگان) واقع است که ظرفیت شیرینسازی سالیانه ۱۵ میلیون مترمکعب در فاز نخست را دارد.
شهرستان لامرد در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
نظر شما