به گزارش ایرنا، رحمت صادقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: شناسه دیجیتالی شی (Digital Object Identifier) یک کد جهانی و منحصر بفرد است که برای شناسایی یک شی استاندارد منتشر شده مانند مقاله علمی، کتاب، پایان نامه، ثبت اختراع، نرم افزار یا هر شی دیگری استفاده میشود.
وی افزود: کدهای DOI توسط بنیاد بین المللی DOI اداره و ثبت می شوند و وقتی کد DOI برای یک اثر صادر می شود افراد می توانند به راحتی و تنها با یک کلیک روی آن به تمامی اطلاعات و متادیتاهای آن اثر دست پیدا کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: مرکز DOI دانشگاه کردستان به عنوان عضو مجمع کنسرسیوم های سازمان بین المللی دیتاسایت (DataCite)، زیرساختهای سخت افزاری و سامانههای نرم افزاری لازم جهت صدور کد DOI پایدار را فراهم کرده است.
صادقی ادامه داد: با تشکیل این کنسرسیوم، مرکز DOI دانشگاه کردستان می تواند برای تولیدات علمی کشور شامل مقاله های علمی، کتاب ها، پایان نامه ها، ثبت اختراعات و موارد مشابه، کدهای DOI را به صورت مستقیم، بلاواسطه، در اسرع وقت و با کمترین هزینه مالی صادر کند.
وی با بیان اینکه دانشگاهها، پژوهشگاهها، موسسهها و انجمن های علمی سراسر کشور و خاورمیانه میتوانند جهت دریافت کد DOI برای دستاوردهای علمی خود از طریق وب سایت مرکز DOI دانشگاه کردستان به آدرس http://doi.uok.ac.ir اقدام کنند، تاکید کرد: با توجه به جهانی بودن کد DOI، اثرات منتشر شده قابلیت کشف، مشاهده و اثرگذاری بیشتری در سراسر جهان را خواهند داشت.
همچنین، با توجه به ذخیره سازی اطلاعات و متادیتاهای مربوطه در سرورهای داخلی، این مرکز خدمات تجزیه و تحلیل داده ها را نیز ارائه خواهد داد.
وی گفت: افراد میتوانند جهت دریافت کد DOI از طریق مرکز DOI دانشگاه کردستان، با استفاده از ۲ روش عضویت در کنسرسیوم دانشگاه کردستان و دریافت کد با پیشوند دانشگاه کردستان اقدام کنند.
در روش نخست برای هر یک از اعضای کنسرسیوم کدهای DOI با پیشوند اختصاصی صادر خواهد شد که داوطلبان میتوانند جهت عضویت در کنسرسیوم از طریق لینک https://doi.uok.ac.ir/fa/fa-cmember و برای روش دوم نیز افراد میتوانند از طریق https://doi.uok.ac.ir/fa/fa-issuance اقدام کنند.
داوطلبان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره تماس ۳۳۶۲۴۰۰۶ - ۰۸۷ (داخلی ۲۶۰۳) یا آدرس doi@uok.ac.ir با این مرکز در ارتباط باشند.
نظر شما