حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام روز چهارشنبه در دیدار اعضای ششمین دوره شورای اسلامی استان افزود: اجرای مصوبات این شورا به طور عمومی و بر اساس قوانین موجود برای دستگاههای اجرایی الزامآور نیست از این رو اعضای شوراهای اسلامی به نمایندگی از مردم باید در مطالبهگری و بیان دغدغهها و مشکلات تلاش کنند.
وی با بیان اینکه نباید از طرح مطالبات دست برداشت و در این مسیر خسته و ناامید شد، تصریح کرد: در طرح مطالبات نیز لازم است به موضع خیرخواهی توجه شود چرا که استفاده از ادبیات ناصحیح به ایجاد شکاف، موضعگیری و تنش منتهی میشود و به جای جاذبه، دافعه حاکم میشود.
نکونام بر افزایش تعامل میان اعضای شوراها و مسوولان تاکید کرد و در پاسخ به گلایه اعضای شورا درباره دفاع برخی افراد از مدیران در مواقع طرح مطالبات اظهار داشت: دفاع از مدیران نیز باید در حد و اندازه معقول و همراه با واقعیت و بررسی صحیح عملکردها صورت بگیرد اما اگر چنین دفاعی نیز انجام میشود، بهتر آن است که پاسخ به مطالبه از زاویه برجسته شدن عملکرد مدیر و باز شدن راهها برای پیشرفت نگریسته شود.
وی جایگاه روحانیون را نیز جایگاهی مطالبهگرایانه و خارج از اختیارات قانونی بیان کرد و گفت: همه ما اعتباری داریم و شورای اسلامی شهر و روستا نیز اعتبار خود را از مردم گرفته است که از این اعتبارات باید برای مردم و نظام هزینه شود و لازم است حرفها و دغدغهها منتقل و راهکارهای به نتیجه رسیدن مسائل نیز بیان شود.
نکونام وجود شوراهای اسلامی در نظام جمهوری اسلامی را فرصتی مغتنم خواند و افزود: مسوولین با وجود شوراها در مییابند که ناظرانی از سوی مردم عملکرد آنها را بررسی میکنند و این جایگاه ارزشمندی برای شوراها محسوب میشود.
امام جمعه شهرکرد در ادامه با بیان اینکه دولت سیزدهم در ابتدای راه است و نمیتوان انتظار داشت که تمامی توقعات به سرعت برطرف شود، تصریح کرد: دولت در حال حاضر با چالشهای زیاد و مطالبات سنگین مواجه است و مردم نیز انتظار دارند با آمدن استاندار، اصلاحات به سرعت شکل بگیرد و جابهجایی مدیران روی بدهد.
نکونام ادامه داد: جابهجایی مدیران به طور کامل در اختیار استاندار نیست و وی در جایگاه خود میتواند گزینه پیشنهادی معرفی کند و این مهم از نظر قانونی در وزارتخانهها صورت میگیرد از این رو باید فرصت داده شود تا راهها در این باره گشوده شود.
وی با بیان اینکه کار شوراهای اسلامی سخت است و اگر مردم در طرح مطالبه خود به نتیجه نرسند، ناامید میشوند، افزود: نباید اجازه داد مردم ناامید شوند و باید دانست که با وجود همه محرومیتها، تاکنون اقدامات خوبی انجام شده است گرچه این کارها حق مطلب را هنوز ادا نکرده است و کار و تلاش همچنان باید ادامه یابد.
امام جمعه شهرکرد همچنین حضور یکی از اعضای شورای اسلامی استان در شورای عالی کشوری را با اهمیت ارزیابی کرد و یادآور شد: این گونه انتصابها نشان دهنده وجود ظرفیتهای استان در بخش نیروی انسانی است که باید قدر استعدادها دانسته شود.
مساجد و فرهنگسراهای نیمه تمام استان در اولویت اختصاص اعتبار و تکمیل قرار گیرند
رییس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: این استان محروم رتبه نخست بیکاری را دارد و قابل توجه اینکه درآمد عمومی این استان نسبت به استانهای توسعه یافته و پیشرفته بیشتر نشان داده شده است و باید با همکاری و تعاون مشکلات این استان رفع کرد.
سیاوش سلیمانی دشتکی با اشاره به نقش موثر مساجد در تربیت نیروهای انقلابی و پایگاههای اعزام بسیجیان در دوران دفاع مقدس، گفت: با وجود همراهی جمع بسیاری از خیرین همچنان بیشتر مساجد در استان به ویژه مناطق روستایی نیمه تمام باقی ماندهاند که پیشنهاد میشود برای اختصاص اعتبار و تکمیل آنها برنامهریزی بهتری صورت بگیرد.
وی توجه به تکمیل فرهنگسراها برای توسعه فعالیتهای فرهنگی را نیز ضرروری دانست و افزود: در صورت بهرهبرداری از سه محور مواصلاتی استان شامل محور بروجن به لردگان - لردگان به ایذه، شهرکرد به شلمزار - کارون۴ و تونل گورمیزه در شهرستان اردل محور شهرکرد- بازفت کوهرنگ به خوزستان امکان جذب سرمایهگذاران در مناطق مختلف فراهم میشود و مشکل بیکاری نیز تا حد بسیاری کاهش مییابد.
وی به ضرورت بهره برداری و آبرسانی به اراضی کشاورزی همچون هشت هزار هکتاری دیناران اشاره کرد و یادآور شد: ظرفیتهای گردشگری استان نیز باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
شورای صلح و سازش با مدیریت ائمه جمعه در شهرستانها تشکیل شود
عضو دیگر شورای اسلامی استان در ادامه گفت: روحانیون و ائمه جمعه نقش بسزایی در رفع مشکلات مردم و محرومیتزدایی در مناطق دوردست ایفا میکنند که لازم است با توجه به برخی مسائل اجتماعی موجود در استان، شورای صلح و سازش با حضور این افراد در شهرستانها تشکیل شود تا به عنوان بازوی مراجع انتظامی و قضایی وارد عمل شوند.
محمد یعقوب باقری با بیان اینکه درآمد شهرداریها در چهارمحال و بختیاری در مقایسه با دیگر استانها بسیار اندک است بر ضرورت برقراری عدالت در توزیع منابع مالی تاکید کرد و افزود: صنایع بزرگ موجود در استان نیز باید سهم خود را در عمران و آبادانی شهرها و روستاها ایفا کنند.
وی مشکل آب شرب جمعیت بسیاری از مردم استان را یادآور شد و افزود: در این زمینه مردم خواستار برقراری عدالت در توزیع منابع آبی هستند.
خشکسالیها بر صنعت گردشگری استان سایه انداخته است
نایب رییس شورای اسلامی استان نیز در این نشست با بیان اینکه در سالهای گذشته به بهانه وجود ظرفیتهای گردشگری و دامپروری در چهارمحال و بختیاری، توسعه صنایع بزرگ چندان مورد توجه قرار نگرفت، گفت: هماکنون خشکسالی و اجرای طرحهای انتقال آب، گردشگری و دامپروری استان را با تهدید مواجه کرده است.
بهمن میری افزود: مردم از اعضای شوراهای اسلامی توقع رسیدگی به مشکلات را دارند اما برخی مسوولان دستگاههای اجرایی به دلیل ناآشنایی با جایگاه شوراهای اسلامی، طرح مطالبات را دخالت در امور اداری تلقی میکنند که لازم است در این رابطه چارهاندیشی شود.
تجهیز بیمارستان بروجن به عنوان یک مساله استانی دیده شود
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی استان نیز به مراجعه جمع بسیاری از مردم شهرستانهای لردگان و خانمیرزا و همچنین مردم بروجن به بیمارستان تازه تاسیس این شهر اشاره کرد و گفت: تجهیز این بیمارستان به دلیل آمار بالای مراجعات یک نیاز اساسی است.
عبدالله صفیان تعطیلی نماز جمعه شهر نقنه و ضرورت تکمیل مسجد امیرالمومنین (ع) این شهر را از مسائل مهم این منطقه عنوان و تصریح کرد: جوانان و هنرمندان شهر بلداجی نیز سالهای بسیاری است که منتظر بهرهبرداری از فرهنگسرای این شهر هستند که لازم است که با توجه به برخی آسیبهای اجتماعی موجود، توسعه فعالیتهای فرهنگی در این شهر با تسریع در بهرهبرداری از این مکان مدنظر قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، رفع مشکل آرامستان مالخلیفه، هدایت کمکهای خیرین برای ساخت مدرسه در شهرستان لردگان و توجه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای رفع مشکل تعارض اراضی در محدوده روستاها نیز از دیگر موارد مطرح شده در این نشست به شمار میرود.
همچنین انتخابات هیات رییسه سال نخست اعضای ششمین دوره شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری ۲۷ آذر امسال برگزار شد و ۱۰ نفر به نمایندگی از شوراهای اسلامی شهر و روستا در شهرستانهای ۱۰ گانه استان در این شورا حضور دارند.
نظر شما