دکتر یونس پناهی پنجشنبه در آیین معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل افزود: شایسته نیست که امروزه دانشگاههای علوم پزشکی کشور منتظر دریافت دارو و ملزومات خود از خارج از این حوزه باشند.
وی اضافه کرد: دانشگاههای علوم پزشکی در صورت تقویت پیوند با شرکتهای دانشبنیان میتوانند تولیدات خود را وارد سفره سلامت مردم کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: دانشگاههای علوم پزشکی کشور از نسل یک و ۲ عبور کردهاند و باید از طریق ارتباط با شرکتهای دانش بنیان به دانشگاههای نسل سوم تبدیل شوند.
وی اکتفای کامل به موضوع آموزش در دانشگاههای علوم پزشکی را مانع رشد، شکوفایی و تقویت این دانشگاهها دانست و بیان کرد: در حال حاضر نزدیک صد درصد دانشگاههای علوم پزشکی کشور در بخش آموزش و پژوهش ماموریت متمرکز شده و از ابزارهای نسل یک و ۲ برخوردار هستند.
دکتر پناهی دستیابی به تولیدات و دانش نوین در عرصه بهداشت، درمان و سلامت را برای دانشگاههای علوم پزشکی ضروری خواند و گفت: در صورت تحقق این امر هر دانشگاه میتواند در زمینه نیازهای دارویی به خودکفایی رسیده و در بحرانهای خاص به خود متکی باشد.
وی در ادامه، پیشگیری را رویکرد اصلی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد و افزود: در این مسیر، حمایت از طرحهای پیشگیرانه، حذف مخاطرات عوامل موثر بر بیماریها و ارتقای کیفیت زندگی از جمله مسائلی است که باید در اولویت دانشگاههای علوم پزشکی باشد.
معاون وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه واکسنهای مختلفی در کشور موجود بوده و مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار کرد: هم اینک از نظر واردات واکسن نیز مشکل خاصی وجود ندارد.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز در این آیین با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در دوره شیوع بیماری کرونا گفت: موفقیتی در زمینه مقابله با بیماری کرونا و مهار نسبی این بیماری در استان، مرهون زحمات گروهی سازمان نظام پزشکی، هلال احمر، بسیج و سپاه و آحاد مردم است.
دکتر شهرام حبیب زاده با اشاره به کسب رتبه مناسب واکسیناسیون توسط دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در سطح کشور افزود: در کنار زحمات کارکنان بخش درمان و سایر ارگانهای دولتی و مردمی، باید از مشارکت مردم در کسب این موفقیت قدردانی کرد.
وی موج پنجم را سختترین برهه شیوع کرونا در استان اردبیل عنوان کرد و با اشاره به رسیدن تعداد بستری بیماران به ۹۰۰ نفر و بستری شمار زیادی از مردم در منازل بیان کرد: خوشبختانه با همدلی و مشارکت نهادهای مختلف و همچنین همکاری شبانه روزی استاندار سابق اردبیل، توانستیم از این موج خطرناک عبور کنیم.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، افزایش تختهای بیمارستانی، تجهیز دانشکده داروسازی، هدفمندسازی پژوهشها، افزایش دستگاههای اکسیژنساز در بیمارستانها و اجرای برنامههای فرهنگی متعدد را از جمله اقدامات ۲۱ ماه خدمات خود ر مدیریت بخش بهداشت و درمان استان ذکر کرد.
سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در این آیین، بر استقلال دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: مدیران این مجموعه باید توسط هیات مدیره انتخاب شوند نه از سوی افراد غیرمتخصص چرا که با دخالت افراد دیگر، خسارات زیادی به دانشگاه و به دنبال آن برای جامعه وارد خواهد شد.
دکتر علی محمدیان اردی افزود: در صورتی که نظرات و تصمیم هیات مدیره در انتخاب رئیس دانشگاه مورد توجه قرار نگیرد، کادر درمان و کارکنان دانشگاه برای ادامه فعالیت رغبتی نخواهند داشت و بدیهی است که کیفیت کار نیز کاهش خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، در این آیین ضمن قدردانی از تلاش ۲۱ ماهه دکتر شهرام حبیبزاده، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، دکتر علی محمدیان اردی به عنوان سرپرست این دانشگاه معرفی شد.
نظر شما