به گزارش خبرنگار ایرنا یکی از حوزههایی که به تناسب سایر حوزهها در سایه پیروزی انقلاب اسلامی در استان اردبیل شاهد تحولات اساسی بوده، بخش بهداشت و درمان این استان است که با عنایت به شرایط و کمبودهای قبل از انقلاب و مقایسه آن با وضعیت بعد از انقلاب اسلامی، دستاوردها و کارهای انجام شده در تامین زیرساختها و تجهیزات لازم گویای برکات و خدمات نظام اسلامی در خطه سبلان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در حال حاضر با ۱۳ بیمارستان دولتی و پنج بیمارستان خصوصی به مردم خدمات ارائه میکند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این پروژه بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی مرحوم نجف زاده با پیشرفت فیزیکی ۱۳ درصد در حال احداث است و مقدمات احداث بیمارستان یکهزار تختخوابی هم فراهم شده است.
دکتر علی محمدیان اردی افزود: در سالهای گذشته کمبود تختهای بیمارستانی مشکل اصلی مراجعه کنندگان بوده، اما اکنون مراکز درمانی استان با ۲ هزار و ۳۶۶ تخت خدمت ارائه میکند و تدابیر لازم برای افزایش تختها پیش بینی شده است و تشخیص بیماریها در درمان و ضرورت تامین تجهیزات به روز و گران قیمت ممکن از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی ادامه داد: تا چند سال پیش، بیماران استان اردبیل برای استفاده از تجهیزات درمانی مجبور به اعزام به شهرهای بزرگ بودند اما اکنون در سایه نظام و انقلاب اسلامی، مراکز درمانی استان به تجهیزات پیشرفته مجهز شده است و بیماران در شهرهای خود مداوا میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل در تشریح تجهیزات تامین شده برای استان گفت: میتوان به تهیه ۱۲ دستگاه سی تی اسکن، پنج دستگاه ام آر آی، سه دستگاه آنژیوگرافی، ۲ دستگاه رادیوگرافی و یک دستگاه سی تی آنژیو اشاره کرد.
افزایش امید به زندگی از ۵۵ سال به ۶۹ سال
محمدیان اردی اضافه کرد: در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت و کمک به زوجهای نابارور، از چند سال قبل مرکز باروری زوجها در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل فعال شده است و ماهانه بالای یکهزار زوج نابارور به این مرکز مراجعه و خدمات درمان ناباروری را با پوشش بیمه ۹۰ درصد دریافت میکنند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این در حوزه بهداشت در سطح استان اردبیل حدود ۶۶۷ مرکز جامع سلامت شهری و روستایی و خانه و پایگاه بهداشت فعال است و امید به زندگی مردم استان از ۵۵ سال به ۶۹ سال و پوشش واکسیناسیون به ۶۹ درصد رسیده است و استان اردبیل جزو استانهای دارای آمار بالای تصادفات و سوانح است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمانی استان اردبیل گفت: اورژانس و فوریتهای پزشکی اردبیل دارای ۶۰ پایگاه اورژانس شهری و جادهای است و اگر تا قبل از انقلاب اسلامی به طبیبان دیگر کشورها نیازمند بودیم، در سایه پیروزی انقلاب اسلامی یکهزار و ۹۵۹ پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص در جایجای استان اردبیل فعال هستند.
فعالیت هفت دانشکده و اهدای اعضای ۱۸۹ بیمار مرگ مغزی
دکتر محمدیان اردی اظهار کرد: از جمله دستاوردهای فرهنگی و اعتقادی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در نظام مقدس جمهوری اسلامی توجه به فرهنگ دینی اهدای عضو است که در سالهای اخیر به دنبال راهاندازی مرکز فراهمآوری اهدای عضو در استان، تاکنون اعضای بدن ۱۸۹ بیمار مرگ مغزی به بیماران نیازمند اهدا شده است.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانیی اردبیل تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه آموزش و تولید علم حرفی برای گفتن نداشتیم اما اکنون فضاهای آموزشی، توسعه یافته و تعداد دانشکدههای استان به هفت دانشکده و یک موسسه آموزش سلامت افزایش یافته است و تعداد دانشجویان مشغول تحصیل به سه هزار و ۹۸۶ نفر و تنوع رشتهها به ۴۱ رشته رسیده است.
وی ادامه داد: حدود ۳۲۱ عضو هیئت علمی در راستای ارتقاء سطح علمی و تربیت دانشجویان تلاش میکنند و در سالهای اخیر ارتباط بین المللی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بیشتر شده و اقدام به پذیرش دانشجو یا استاد از کشورهای دیگر کرده است.
فعالیت ۲۶۳ داروخانه دولتی و خصوصی و تولید ۲۶ محصول دانشبنیان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت و درمانی استان اردبیل افزود: در سایه تلاش متخصصان، اکنون خیلی از داروهای ضروری در داخل کشور تولید میشود و مردم، دسترسی راحت و عادلانه به داروها دارند و در استان اردبیل حدود۲۶۳ داروخانه دولتی و خصوصی فعال است و تعداد داروخانههای شبانه روزی نیز افزایش یافته است.
محمدیان اردی گفت: بدون شک تحصیل و یادگیری علم بدون پژوهش و تحقیقات، فایده ای نخواهد داشت و خوشبختانه اکنون دانشجویان و استادان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در کنار تحصیلات، کارهای پژوهشی و تحقیقاتی ارزشمندی انجام میدهند و پژوهشگران استان در مراکزی همچون مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی، تحقیقات علوم دارویی، تحقیقات طب سنتی با آب درمانی، تحقیقات بیماریهای ریه و نظایر آن در استان پابهپای آخرین تحولات علمی دنیا حرکت میکنند.
وی افزود: در این راستا ۵۱ واحد فناور و چهار شرکت دانشبنیان در استان فعال است و تا به حال ۲۶ محصول سلامت محور روانه بازار شده است و دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در کنار آموزش، از فعالیتهای فرهنگی غافل نبوده و ۱۲۶ کانون فرهنگی و ۲۱ انجمن علمی را برای فعالیتهای فرهنگی هنری دانشجویان ایجاد کرده است.
در حال حاضر این دانشگاه ۹ باب خوابگاه فعال دارد و اغلب دانشجویان غیربومی از امکانات خوابگاه دانشجویی استفاده میکنند و طبق برآورد معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه ۹ هزار و ۳۰۶ نفر نیروی انسانی در حوزه سلامت استان فعالیت میکنند و تنها در دولت سیزدهم بالغ بر ۴۴۶ میلیارد و نهصد و ۲ هزار تومان برای پروژه های بهداشت و درمان استان اردبیل هزینه شده است و روز به روز شاهد توسعه حوزه بهداشت و درمان استان هستیم.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است.
نظر شما