به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، در سال ۲۰۲۱ با وجود قرنطینه و تعطیلیهای سراسری، میزان فروش کتاب در انگلیس به رشد خود ادامه داد و با فروش بیش از ۲۱۲ میلیون نسخه بالاترین آمار فروش را در یک دهه گذشته رقم زد.
به لطف عنایت خوانندگان به رمانهای جنایی، علمی-تخیلی، فانتزی، عاشقانه و انگیزشی، میزان فروش بازار کتاب انگلیس در سال ۲۰۲۱ در مقایسه با سال ۲۰۲۰، پنج درصد افزایش یافت و برای اولین بار در یک دهه گذشته از مرز ۱ میلیارد و ۸۰۰ هزار پوند عبور کرد.
براساس آماری که هفته گذشته توسط موسسه نیلسن بوک اسکن منتشر شد، با وجود آن که کتابفروشیهای انگلیس در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ تعطیل بودند، میزان فروش آثار داستانی در مقایسه با سال ۲۰۱۹، ۲۰ درصد افزایش یافت. در این شاخه، فروش کتابها در ژانر جنایی و مهیج ۱۹ درصد، کتابهای علمی-تخیلی و فانتزی ۲۳ درصد و کتاب های عاشقانه ۴۹ درصد بالا رفت.
دو رمان اول ریچارد آزمن یعنی باشگاه قتل پنجشنبه و مردی که دوبار مرد در جمع پرفروشترین کتابهای سال قرار گرفتند و نقش به سزایی در افزایش فروش کتاب های جنایی داشتند.
کیرا اُبرایان (Kiera O’Brien)، دبیر نشریه بوکسلر، در استقبال از رونق بازار کتاب در انگلیس میگوید: به نظر میرسد عشق تازه کشف شده به مطالعه، میزان فروش کتاب را افزایش داده است. رشد ۲۰ درصد فروش آثار داستانی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ واقعا فوقالعاده است آن هم با توجه به این که بازار فروش کتابهای داستانی پیش از آن تا چه حد کساد بود. البته که آزمن نزدیک به ۱۲ میلیون پوند برای بازار کتاب درآمدزایی کرد اما این که همنت و شاگی بین هردو به فهرست ۲۰ کتاب پرفروش سال راه یافتند، از رشد بازار آثار داستانی حکایت دارد.
باشگاه قتل پنجشنبه از آزمن، پسرک، موش کور، روباه و اسب نوشته چارلی مکزی، کتابخانه نیمهشب از مت هیگ، مردی که دوبار مرد اثر آزمن، کتاب آشپزی سریع و آسان نوشته کی فِدِراِستون و کیت آلینسون، کتاب رکوردهای جهانی گینس ۲۰۲۲، دور از باب مورتیمر، ابرهیولا از دیوید والیامز، بربادرفته و جالب از بیلی کانلی و جایی که خرچنگها آواز میخوانند از دلیا اوونز به ترتیب پرفروشترین کتابهای انگلیس در سال ۲۰۲۱ بودند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر بیش از ۳۲۴ میلیون و ۴۳۴ نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان پنج میلیون و ۵۴۷ هزار نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.
نظر شما