۲۴ تیر ۱۳۹۹، ۱۵:۰۳
کد خبر: 83855389
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

محبوبترین کتاب‌های فانتزی و علمی-تخیلی تاریخ به روایت «گودریدز»

تهران- ایرنا- سایت «گودریدز» (Goodreads) بر مبنای امتیازها و نقدهای خوانندگانش، فهرستی از ۱۰۰ کتاب محبوب تاریخ در ژانر فانتزی و علمی-تخیلی منتشر کرد.

تیم گودریدز در بین کتابهای ژانر فانتزی و علمی-تخیلی که بیشترین میزان نقد درباره آنها نوشته شده بود، آن‌ها که از خوانندگان امتیاز بالای سه و نیم گرفته بودند را انتخاب کرده و از آنها برای تهیه فهرستی از محبوب‌ترین کتابهای تاریخ در این دو ژانر استفاده کرد.

رمان هابیت نوشته جی. آر. آر تالکین به عنوان محبوبترین کتاب فانتزی تاریخ در صدر این فهرست قرار گرفت. این رمان که پیش‌درآمدی بر داستان ارباب حلقه‌هاست در سال ۱۹۳۷ منتشر و به یکی از محبوبترین و تاثیرگذارترین کتابهای قرن بیستم تبدیل شد. از آن زمان تاکنون، میلیون‌ها نسخه از این رمان به فروش رسیده است.

جلد نخست از مجموعه رمان‌های ارباب حلقه‌ها با عنوان یاران حلقه به عنوان دومین کتاب فانتزی محبوب در تاریخ شناخته شد. این رمان که در سال ۱۹۵۴ در انگلیس منتشر شد، داستان تلاش‌های ارباب تاریکی یا سائورون برای تصرف دوباره حلقه قدرت برای اسیر کردن تمام ساکنان سرزمین میانه و ماجراهای گروهی نه‌نفره که برای کمک به نابودی این حلقه تشکیل شد را روایت می‌کند.

در فهرست گودریدز پس از یاران حلقه نوبت به شیر، کمد و جادوگر اولین جلد از سری رمان‌های سرگذشت نارنیا می‌رسد که در ۱۶ اکتبر ۱۹۵۰ به قلم سی. اس لوئیس نویسنده مشهور ایرلندی برای اولین بار به چاپ رسید.

بازی تاج و تخت نوشته جورج آر. آر. مارتین چهارمین اثر از فهرست محبوبترین کتابهای فانتزی تاریخ است. این رمان اولین جلد از سری رمان‌های پرفروش نغمه یخ و آتش است که سریال بازی تاج و تخت محصول شبکه اچ. بی. او براساس آن ساخته شد.

رمان‌های چین خوردگی در زمان اثر مادلین لانگل، عروس شاهزاده نوشته ویلیام گلدمن، خدایان آمریکایی از نیل گیمن، نام باد نوشته پاتریک راتفوس، سیرک شبانه نوشته ارین مورگنشترن، شرور: زندگی و دوران جادوگر شرور غرب نوشته گرگوری مگوایر نیز به ترتیب جایگاه پنجم تا دهم این فهرست را به خود اختصاص دادند.

در ژانر علمی-تخیلی رمان ۱۹۸۴ نوشته جورج اورول صدرنشین فهرست کتابهای محبوب تاریخ شد. این کتاب که اولین بار در سال ۱۹۴۹ منتشر شد، همچنان یکی از برجسته‌ترین نمونه‌های ادبیات ضدآرمانشهری است. چندین ترجمه از این کتاب به فارسی وجود دارد که از آن میان می‌توان به برگردان صالح حسینی، حمیدرضا بلوچ، ژیلا سازگار و کاوه میرعباسی اشاره کرد.

در این فهرست پس از ۱۹۸۴، نوبت به مزرعه حیوانات دیگر شاهکار ادبی اورول می‌رسد که در طول جنگ جهانی دوم نوشته و در سال ۱۹۴۵ میلادی روانه بازار شد. این کتاب هنوز یکی از بخش‌های جدانشدنی هر کتابخانه‌ای است. رمان ضدآرمانشهری مزرعه حیوانات داستان گروهی از جانوران اهلی را روایت می‌کند که صاحب مزرعه را فراری داده تا با در اختیار گرفتن اداره آن، رفاه و برابری برقرار کنند اما نتیجه چندان مطلوب نیست.

رمان فارنهایت ۴۵۱ از ری بردبری در این فهرست به عنوان سومین کتاب محبوب تاریخ در ژانر علمی-تخیلی معرفی شده است. این رمان که در سال ۱۹۵۳ منتشر شد، جامعه‌ای ضدآرمانی را به تصویر می‌کشد که در آن کتاب خواندن و تفکر جرم است. این کتاب به نوبه خود اسارت تمدن غربی در دستان رسانه، مواد مخدر و دنباله‌روی‌های کورکورانه را به تصویر می‌کشد.

دنیایِ قشنگ نو پنجمین کتاب از این فهرست است. این رمان علمی-تخیلی شناخته‌شده‌ترین اثر آلدوس هاکسلی است که در سال ۱۹۳۱ نوشته و یک سال بعد به بازار عرضه شد. در این رمان جامعه‌ای به تصویر کشیده می‌شود که در آن با استفاده از علم مهندسی ژنتیک انسان‌هایی با ویژگی‌های از پیش تعیین شده خلق شده‌ و تمدن انسانی در تمام ابعاد آن روبه انحطاط رفته است.

سرگذشت ندیمه نوشته مارگارت آتوود، راهنمای مسافران مجانی کهکشان از داگلاس آدامز، فرانکنشتاین اثر مری شلی، سلاخ خانه شماره پنج نوشته کرت ونه‌گت، بازی اندر به قلم اورسن اسکات کارد و بازیکن شماره ۱ آماده نوشته ارنست کلاین نیز به ترتیب در جایگاه پنجم تا دهم این فهرست قرار گرفتند.      

لازم به ذکر است در این فهرست از هر مجموعه رمان تنها یک نماینده حضور دارد.

 فهرست کاملی از هر ۱۰۰ رمان، در سایت گودریدز در دسترس است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha