به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، سید « مهدی مصطفوی» افزود: پایش مستمر تالاب میقان با جدیت انجام میشود و تاکنون یکهزار و ۳۲۴ لاشه جمعآوری شده توسط یگان حفاظت محیط زیست به همراه آهک پاشی دفن شده است.
وی بیان کرد: تیمهای پایش محیط زیست به صورت مستمر تمام منابع آبی و سایر مناطق تحت مدیریت استان را در خصوص این بیماری رصد میکنند و تاکنون به جز منطقه تالاب میقان، موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سایر مناطق استان مشاهده نشده است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: تاکنون ۲۰۶ گونه پرنده آبزی و کنار آبزی در تالاب میقان اراک شناسایی شده و بیشترین تلفات پرندگان در تالاب میقان اراک مربوط به غازهای خاکستری است و چندین گونه اردک، مرغابی، تنجه و خوتکا در میان پرندگان تلف شده مشاهده شده است.
مصطفوی با بیان اینکه وسعت تالاب میقان ۱۲ هزار هکتار است، گفت: برای پایش وضعیت تالاب از لحاظ بیماری آنفولانزا و جمعآوری لاشهها باید چند کیلومتر داخل آب و لجن زار تردد کرد و امکان استفاده از قایق نیست.
وی تصریح کرد: به همین منظور از چند روز گذشته با استفاده از دستگاه تراکسور اقدام به پایش و جمعآوری لاشهها شده است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: کنترل بیماری انفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب با مشارکت و هماهنگی دستگاههای متولی در حال انجام است و تردد به محوطه تالاب میقان اراک با بروز این بیماری ممنوع شده است.
مصطفوی، از مردم خواست در صورت مشاهده لاشه پرندگان به هیچ عنوان به آنها دست نزنند و مراتب را برای پیگیری لازم به محیط زبست و دامپزشکی اطلاع دهند.
استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوههای زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متأثر از اقلیمهای متنوع برخوردار است.
تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت پنج هزار و ۷۴ هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده اند. همچنین قسمتی از محدوده پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان قرار دارد.
استان مرکزی دارای ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما