حدود پنج هزار دادخواست کارگری در مراجع حل اختلاف استان همدان رسیدگی شد

همدان-ایرنا- مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: چهار هزار و ۹۴۸ دادخواست کارگری شامل بهره‌مندی از مزایای قانونی، بازگشت به کار و مرخصی طی ۹ ماه نخست امسال در مراجع حل اختلاف مستقر در واحدهای تابعه این اداره کل در استان بررسی شده است.

«احمد توصیفیان» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد دادخواست کاری در مراجع حل اختلاف و هیات های تشخیص دایره حقوقی واحدهای تابعه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان(ادارات تابعه) بررسی و منجر به صدور رای و یا تجدیدنظر خواهی شده است.

وی اظهار داشت: از این تعداد دادخواست سه هزار و ۲۷۲ مورد منجر به صدور رای از سوی هیات‌های تشخیص شده و ۷۷۱ دادخواست تجدید نظر خواهی نیز به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان‌های همدان و ملایر ارائه شده است.

به گفته وی، به استناد ماده ۱۵۷ قانون کار، هر گونه اختلاف بین کارفرما و کارگر یا کارآموز ناشی از اجرای قانون و مقررات کار، قرارداد کارآموزی، ‌موافقت ‌نامه‌های کارگاهی یا پیمان‌های دسته ‌جمعی کار باید در مراجع حقوقی مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان همدان افزود: این گونه اختلافات در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا نمایندگان آنها در ‌شورای اسلامی کار و انجمن صنفی کارگران و کارفرما حل و ‌فصل می شود و در صورت عدم سازش از طریق هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف مورد رسیدگی قرار می گیرد.

توصیفیان با اشاره به اینکه ۷۳۱ مورد معادل ۲۲.۵ درصد آرا منجر به سازش شده است، اظهار داشت: در این مدت بیشترین آرای صادره با هزار و ۲۹۹ مورد مربوط به هیات های تشخیص شهرستان همدان  و کمترین مورد با ۲۴ رای مربوط به شهرستان فامنین بوده است.

وی تصریح کرد: همچنین تعداد ۶۳۸ رای نیز توسط هیات های حل اختلاف مستقر در ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان های همدان و ملایر صادر شده است.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: تمامی کارفرمایان و کارگران تابع قانون کار هستند و باید اختلاف‌ها و دعاوی به وجود آمده را بر اساس ساز و کار تعیین شده در مفاد قانون کار حل و فصل کنند.

توصیفیان افزود: رویکرد محوری در جریان رسیدگی به این پرونده ها، حل و فصل اختلافات کارگران و کار فرمایان بر اساس مصالحه و سازش است.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه ۴۶ مورد اعتبار نامه مراجع حل اختلاف طی 9 ماه نخست امسال در این استان پیگیری و صادر شده است، اظهار داشت: طی این مدت ۶۰ مورد درخواست متقاضیان اخذ صلاحیت شرکت های خدماتی نیز در کمیته تعیین صلاحیت شرکت های خدماتی استان مورد رسیدگی قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha