۲۵ دی ۱۴۰۰، ۱۳:۵۳
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84613985
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ارتقا ایمنی واکسیناسیون کرونا نیازمند رعایت نکات تغذیه‌ای است

سنندج- ایرنا- رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، تغذیه را عامل مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دانست و گفت: رعایت برخی نکات تغذیه‌ای و پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی، باعث ارتقا سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در روند واکسیناسیون می‌شود.

به گزارش ایرنا، امین امینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران  اظهار داشت: در زمان تزریق واکسن نیازی به رژیم غذایی ویژه ای نیست اما لازم است با مواد غذایی و نکاتی که به سلامت و افزایش کارایی قدرت و سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک می‌کند آگاهی داشته باشیم تا بتوانیم عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنیم.

وی به نکات مهم قبل از واکسیناسیون اشاره کرد و گفت: قبل از انجام واکسیناسیون غذای سبک یا میان وعده ساده ای میل کنید و ناشتا نباشید، این موضوع به ویژه در مورد افرادی که ترس از آمپول زدن دارند باید رعایت شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: شب قبل از واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشید و بهداشت خواب را رعایت کنید چون خواب کافی و آرام یکی از رازهای سلامت و طول عمر انسان همراه با زندگی با نشاط است و نقش مهمی در آماده سازی سیستم ایمنی بدن و تقویت آن ایفا می کند.

امینی با بیان اینکه خواب خوب، آرام و پیوسته همچنین به دفع مواد زاید از بدن کمک می کند، افزود: از کار کردن با هرگونه دستگاه الکترونیکی همچون گوشی همراه و کامپیوتر و تماشای طولانی مدت تلویزیون از حداقل یک ساعت قبل از خواب تا حد امکان پرهیز کنید.

وی با بیان اینکه داروهای معمول خود را طبق برنامه مصرف کنید، ادامه داد: از مصرف مُسکن ها و ضد دردها قبل از واکسیناسیون خودداری کنید تا بالاترین سطح فعال بودن سسیستم ایمنی خود را در مواجهه با اشکال مختلف واکسن داشته باشید.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پاسخ به این پرسش که قبل و بعد از واکسیناسیون کدام مواد غذایی را بیشتر مصرف کنیم، گفت: مواد غذایی ضد التهاب و رعایت طولانی مدت یک رژیم غذایی سالم، پاسخ ایمنی بدن را بهبود می بخشد و به ما کمک کند تا بهتر با عفونت‌ها مبارزه کنیم و پاسخ ایمنی به واکسیناسیون را تقویت کنیم.

امینی اضافه کرد: مصرف بیشتر غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزیجات، ماهی های چرب، آجیل و مغز دانه‌ها، به کارکرد بهتر سیستم ایمنی بدن کمک می کند زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می کند.

وی ادامه داد: مصرف غذاهای ضد التهاب پس از تزریق واکسن می تواند کمک کننده باشد بطور مثال زردچوبه ادویه ای است که خاصیت ضد التهابی دارد و می توان به غذا اضافه کرده یا در چای مصرف کرد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه ماهی نوعی غذای ضد التهاب محسوب می شود، افزود: ماهی آزاد، ساردین، شاه ماهی و روغن ماهی بیشترین امگا ۳ را دارد، آجیل، بادام، گردو و روغن زیتون نیز از مواد غذایی ضد التهاب است.

امینی با اشاره به مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی گفت: مصرف غذای مغذی حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی بخصوص زینک، ویتامین A، ویتامین D و ویتامین C به سیستم ایمنی بدن کمک می کند، البته این به آن معنی نیست که مصرف مکمل ها سبب عملکرد بهتر واکسن می شود.

وی ادامه داد: منابع غذایی ریز مغذی ها عبارت از انواع میوه و سبزی تازه فصل، لبنیات، تخم مرغ، غلات سبوس دار، گوشت بدون چربی، ماهی های چرب، مرغ، آجیل و مغزها هستند.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید- ۱۹ بسیار مهم است، عنوان کرد: مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط جدید واکسیناسیون می شود، بلکه سبب می شود از افت فشار افرادی که معمولا ترس از آمپول و یا واکسن دارند نیز جلوگیری کند.

امینی اظهار داشت: افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا یا بیماری های ریوی هستند در خصوص میزان مصرف مایعات باید با پزشک خود مشورت کنند.

وی با بیان اینکه مصرف مواد غذایی آبدار مانند میوه ها، سبزیجات، انواع سوپ و آبگوشت علاوه برکمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کنند، افزود: در صورت ایجاد تب بعد از واکسیناسیون، توصیه می شود مایعات به میزان فراوان مصرف شود.

کرونا از اسفند ۱۳۹۸ تا ظهر امروز ۲۵ دی در کردستان یک هزار و ۹۴۰ قربانی داشته است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha