افراط گرایی جناح راست، تهدیدی جدی برای اروپا

تهران- ایرنا- هماهنگ کننده مبارزه با تروریسم اتحادیه اروپا در مورد جدی‌تر شدن افراط‌ گرایی خشونت‌آمیز جناح راست سفید در این قاره هشدار داد و این پدیده را در کنار گرایش برخی شهروندان به گروه‌های افراطی فعال و نیز تروریسم سایبری به عنوان تهدیدهای مطرح برای اروپا معرفی کرد.

به گزارش ایرنا از شبکه خبری «یورونیوز»، «ایلکا سلمی» که فرد نخست اتحادیه اروپا در مبارزه با تروریسم محسوب می‌شود به تازگی نقش هماهنگ کنننده واکنش کشورهای عضو به تهدیدات امنیتی را در این نهاد اروپایی برعهده گرفته است. این انتصاب در حالی صورت گرفته که جناح راست افراطی در حال افزایش است و تبلیغات آنلاین در این زمینه نگرانی ها را افزایش داده است.

وی در گفت‌وگو با این شبکه خبری در مورد اینکه به نظر می رسد تروریسم به نحوی از بین رفته و کمتر در دستور کار است، گفت: متاسفانه تهدید تروریسم دائما وجود دارد. باید بگویم که این تهدید تا حدی شاید بیشتر هم شده باشد. ما واقعا نمی توانیم بگوییم که کاملا از بین رفته است.

وی سه تهدید تروریستی برای اروپا را برشمرد: اولین مورد تهدید ترویسم افراطی است که هنوز وجود دارد. دوم بحث افراط گرایی جناح راست، بویژه افراط گرایی خشن جناح راست سفید است که در اروپا برجسته تر شده است و موضوع سوم توسعه فن آوری است. فن آوری جدید در گسترش سخنان نفرت انگیز یا محتوای تروریستی آنلاین نقش دارد.

هماهنگ کننده مبارزه با تروریسم اتحادیه اروپا در مورد پیوستن شهروندان اروپایی به سازمان های مرتبط با تروریست، هدف از جذب و علت استخدام آنها، گفت: آنچه شاهد بودیم اگر برگردیم به سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ و البته در سال ۲۰۱۵ مرتبط با بحران سوریه و تشکیل داعش در آن روزها، باید بگویم که واقعا برخی از اروپایی ها را برای پیوست به صفوف آن سازمان های تروریستی وسوسه می کرد. از نظر تئوریک هنوز هم آن گرایش به نوعی وجود دارد. ما شاهد تحولات افغانستان بوده ایم. اما این قطعا موضوعی است که ما آن را دنبال خواهیم کرد.

ارتباط مستقیم میان مهاجرت و تروریسم دور از واقعیت است

وی با رد وجود ارتباط مستقیم میان مهاجرت و تروریسم، گفت: ترسیم ارتباط مستقیمی میان این دو دور از واقعیت است. در عین حال باید به این موضوع توجه داشت که اگر حرکت بزرگی از مردم برای مهاجرت در سراسر جهان وجود داشته باشد، سازمان های تروریستی ممکن است سعی کنند از آن به نفع خود استفاده کنند و سعی کنند افرادی را از طریق مهاجران به اروپا بفرستند.

سلمی در مورد اولویت کاری خود برای «تبدیل اروپا به مکانی امن تر»، گفت: ما باید از تعادل بین مسائلی مانند رعایت حریم خصوصی از یک سو و امنیت از سوی دیگر اطمینان حاصل کنیم. باید اطمینان حاصل کنیم که قوانین ما به سازمان های اجرای قانون اجازه می دهند که بطور موثری کار کنند و در عین حال اطمینان حاصل کنیم که فن آوری های جدید برای این سازمان ها در دسترس است.

گزارش اخیر یوروپل با اشاره به سال ۲۰۲۰ میلادی نشان می دهد که سازمان های مرتبط با تروریست ها از همه گیری کووید برای شدت بخشیدن به سخنان نفرت انگیز و تبلیغات آنلاین استفاده می کنند.

اجرای قوانین آنلاین محتوای تروریستی

هماهنگ کننده مبارزه با تروریسم اتحادیه اروپا در مورد اقدامات نهاد اروپایی برای مقابله با محتوای آنلاین گفت: الان زمان آن است که با چالش های مرتبط با این مساله برخورد کنیم. آنچه قوانین آنلاین محتوای تروریستی خوانده می شود به اجرا گذاشته خواهد شد.

وی در توضیح این قوانین گفت: این یک قانون اروپایی است. نکته اصلی آن این است که ارائه دهندگان خدمات و پلتفرم‌های رسانه های اجتماعی موظف هستند محتوای تروریستی را که به صورت آنلاین مشاهده می کنند، حذف کنند و مبنای آن هم گزارش های کشورهای عضو، مقامات و همچنین یوروپل است. بنابراین در ظرف یک ساعت این نوع از اطلاعات و پیام ها باید حذف شوند. و من فکر می کنم که این یک پیشرفت بسیار خوب در سال گذشته است که ما موفق شده‌ایم این نوع قانون را تصویب کنیم که در تابستان آینده لازم الاجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه اظهارات آن لاین مخالفان واکسن را از مصادیق تروریسم نمی‌داند، افزود: البته نگرانی هایی وجود داشته است که بخشی از افرادی که بسیار مخالف هستند، دوباره از این طریق افراط گرایی را تبلیغ کنند و شاید به دنبال اتحاد با گروه های مختلف همچون افراط گرایی جناح راست خشن باشند. اما در حال حاضر باید در نظر داشته باشیم که آزادی بیان و حق تظاهرات وجود دارد.

سلمی با تاکید بر لزوم اتخاذ تدابیر لازم در حوزه اقدامات پیشگیرانه گفت: باید مطمئن شویم که مردم رادیکال نشوند و این دیدگاهها را نپذیرند به خصوص زمانی که شما در مورد اروپا و البته در سطح جهانی صحبت می کنید. دوم اینکه ما باید اطمینان حاصل کنیم که نهادهای مجری قانون و مقامات امنیتی منابع کافی و چارچوبی قانونی داشته باشد که بتوانند در آن قالب آن فعالیت کنند.

این مقام اتحادیه اروپا در مورد چگونگی مقابله اش با تروریسم سایبری، عنوان کرد: من واقعا معتقدم که این مسیری است که باید دنبال کنیم البته این موضوع جای آن چیزی که در دنیای واقعی اتفاق می افتد را نخواهد گرفت. زیرا متاسفانه همه حوادث تروریستی در فضای آنلاین تاثیر روانی خواهند داشت. اما در عین حال، فن‌آوری جدید با اینکه برای من و شما فوق العاده مفید هستند اما در عین حال ابزارهای جدیدی را نیز به کسانی که می خواهند آسیب بزنند، می دهد. و دقیقا به همین دلیل است که ما باید اطمینان حاصل کنیم که با پیشرفت های فن‌آوری همگام هستیم.

وی در پایان نیز تاکید کرد: مطمئنا در بین کشورهای مختلف اتحادیه اروپا یا کشورهایی مختلف اروپایی رویکردها متفاوت است. بنابراین احتمالا نمی توانیم از یک نوع رویکرد یکپارچه در مقابله با این نوع تروریسم صحبت کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha