فرهاد شیبک روز دوشنبه در نشست با مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان و صاحبان زمینهای طرح توسعه ناحیه صنعتی دهنه، اظهارداشت: این شهرستان یکی از بهترین تولیدکنندگان گندم و غلات کشور است اما به دلیل فراهم نبودن شرایط ورود سرمایه گذاران برای فعالسازی صنایع تبدیلی، محصولات کشاورزان منطقه خام فروشی میشود.
وی افزود: توسعه زیرساختهای صنعتی و توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی میتواند زنجیره ارزشی و ارزش افزوده برای کلاله بهوجود آورد تا سود تولیدات شهرستان به جیب دلالان نرود.
فرماندار کلاله با بیان اینکه شغل اغلب مردم شهرستان کشاورزی به صورت فصلی و مقطعی است، گفت: باید با توسعه زیرساختهای صنعتی شرایط برای اشتغال پایدار جوانان کلالهای فراهم شود.
شیبک ادامه داد: راه ایجاد اشتغال در کلاله ایجاد و توسعه زیرساختهای صنعتی و جذب سرمایه گذار در منطقه است.
به گزارش ایرنا، مسوولان شهرستان هزار و ۷۵۲ کیلومتر مربعی کلاله وقتی از حدود ۲ دهه پیش مجوز احداث ناحیه صنعتی را در زمینی به مساحت ۱۲ هکتار دریافت کردند تصور نمیکردند که عرصه پیش بینی شده ظرف چند سال با استقرار ۵۰ واحد تولیدی و اغلب صنایع مرتبط با بخش کشاورزی تکمیل شود و آنها را از حدود ۱۰ سال پیش بر سر ۲ راهی توسعه زمین این ناحیه و یا اختصاص زمینی دیگر برای استقرار واحدهای صنعتی قرار دهد.
مسوولان کلاله راه دوم را انتخاب کردند و پیشنهاد ایجاد شهرک صنعتی با نام "گلستان" در عرصهای بهمساحت ۵۰ هکتار در گالیکش را به مسوولان شرکت شهرکهای صنعتی دادند که مورد موافقت قرار گرفت اما با ارتقای شهر گالیکش به شهرستان، زمین پیش بینی شده برای شهرک صنعتی در حوزه جغرافیایی این شهرستان تازه تاسیس قرار گرفت و عملا دست مسوولان کلاله خالی ماند.
تلاش برای کسب مجوز دیگر راهاندازی شهرک صنعتی کلاله تاکنون بی نتیجه مانده و مسوولان این شهرستان را مجبور به انتخاب راه نخست یعنی توسعه ۲۰ تا ۲۵ هکتاری ناحیه صنعتی دهنه نمود که این امر نیز با توجه به گرانی زمین و قیمتهای بالاتر از عرف پیشنهادی توسط مالکان هنوز محقق نشده است.
با این حال ظرفیتهای بکر کلاله در بخشهای مختلف برای سرمایهگذاری در راستای رونق تولید و ایجاد اشتغال مولّد، ضرورت توسعه صنعتی این شهرستان را دو چندان کرده و مسوولان محلی امیدوارند با حمایت ویژه دولت سیزدهم و مسوولان استان گلستان شرایط برای توسعه ناحیه صنعتی فعلی و یا اختصاص زمین دیگری برای ایجاد شهرک صنعتی در کلاله فراهم شود.
نبود شهرک صنعتی در کلاله و تکمیل بودن ظرفیت تنها ناحیه صنعتی آن به گفته مسوولان و کارشناسان حوزه صنعت این شهرستان سبب شده تا سالانه تعدادی زیادی از متقاضیان سرمایهگذاری در عرصه تولیدی، اقتصادی و صنعتی به مناطق دیگر سوق داده شوند.
شهرستان کلاله ۱۳۰ هزار نفر جمعیت دارد که در ۲ نقطه شهری و ۱۲۰ روستا سکونت دارند.
نظر شما