روزنامه وال استریت ژورنال با بیان این مطلب به نقل از مقامات آمریکایی نوشت: این بخشی از نمایش دیپلماسی و فشار است که واشنگتن امیدوار است با تکیه به آنها روسیه را از حمله به همسایه اش منصرف کند.
مقامات آمریکایی مدعی شدند که با افزایش فشار بر روی آمریکا و متحدان اروپایی آن برای اتخاذ سریع اقدامات جهت جلوگیری از تشدید تنش از سوی روسیه، اقدام علیه اشخاص حامی مسکو در اوکراین به جای دولت روسیه نشان دهنده علاقه دولت آمریکا به استفاده از همه گزینه های دیپلماتیک است. آمریکا و متحدانش پس از عدم موفقیت چهار دور مذاکرات در هفته گذشته در کاهش شکاف بین مسکو و کشورهای غربی، امیدوارند به یک پیشرفت دیپلماتیک دست یابند.
تحریمهای درنظر گرفته شده داراییهای حداقل چهار نفر را که در راستای منافع روسیه فعالیت میکنند، مسدود میکنند و احتمالا تا روز پنجشنبه اعلام خواهند شد.
به نوشته این رسانه آمریکایی، این تحریم ها جدید ترین اقدامات در مجموعه ای از تمهیدات تحت فرمان اجرایی جو بایدن رییس جمهوری آمریکا است که در ماه آوریل گذشته امضا شد و هدف آنها مجازات افراد مرتبط با تجاوز خارجی روسیه است.
یک مقام آمریکایی مدعی شد: ما تمام تلاش خود را برای افشای تلاشهای انتشار اطلاعات غلط به نفع کرملین و تضعیف اقدامات بیثباتکننده روسیه در اوکراین انجام دادهایم. روسیه در حال فراهم کردن زمینههایی از جمله از طریق فعالیتهای خرابکارانه، اطلاعات و عملیات نفوذ است که میتواند بهانهای برای تهاجم به این کشور ارائه دهد.
راشل زیمبا، یکی از محقق ارشد در مرکز امنیت جدید آمریکا گفت که این اقدام(وضع تحریم علیه حامیان روسیه در اوکراین) راهی برای نشان دادن نگرانی از عدم پیشرفت دیپلماسی و در عین حال تلاش برای حفظ انسجام است.
شبکه خبری تلویزیونی سی ان ان آمریکا سه شنبه شب به وقت محلی به نقل از یک مقام ارشد دولت بایدن افزود: علاوه بر در نظر گرفتن چگونگی کمک به ارتش و دولت اوکراین، واشنگتن در حال ارزیابی گزینه هایی برای تقویت توانایی نیروهای اوکراینی برای مقاومت در برابر حمله احتمالی روسیه است.
سی ان ان به نقل از این مقام ارشد آمریکایی نوشت: این گزینه ها شامل ارسال مهمات بیشتر، خمپاره، موشک های ضد تانک جاولین و سامانه های موشکی ضد هوایی به ارتش اوکراین است که احتمالا از سوی متحدان ناتو تامین خواهد شد.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که به اوکراین سفر کرده است، با متشنج جلوه داد اوضاع پیرامون اوکراین، مدعی شد که واشنگتن خواستار دیپلماسی با کاهش تنش ها است. وی در عین حال مدعی شد که روسیه قصد دارم اقدام خصمانه علیه اوکراین انجام دهد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، بلینکن ادعا کرد که سفرش به اوکراین با هدف تاکید بر پایبندی آمریکا به امنیت و حاکمیت این کشور انجام می شود.
وی افزود: امیدوارم مسیر دیپلماسی در خصوص مسائل مرتبط با اوکراین و روسیه را حفظ کنیم، اما هر گونه تصمیم گیری در این خصوص به رفتار طرف روسی بستگی دارد.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه تلاش می کند اقدامی خصمانه علیه اوکراین انجام دهد. وی همچنین ادعا کرد که روسیه نیروهایش را در مرز اوکراین مستقر کرده است.
در همین حال، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که واشنگتن در ماه دسامبر (آذر) با اختصاص ۲۰۰ میلیون دلار در قالب کمک امنیتی دفاعی به اوکراین موافقت کرد.
وزیر امورخارجه آمریکا که به اوکراین سفر کرده است، پس از آن به آلمان سفر خواهد کرد و روز جمعه (۲۱ ژانویه/ اول بهمن ماه) در ژنو با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
سفر بلینکن به اوکراین جدیدترین سفر مقامات آمریکایی به این کشور است. روز دوشنبه هیاتی از سناتورهای آمریکایی به اوکراین سفر و با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفت و گو کردند.
ویلیام برنز رییس سازمان جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا (سیا) نیز هفته گذشته به اوکراین سفر و با رئیس جمهوری این کشور دیدار کرد.
منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال ۲۰۱۴ میلادی روسهای این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولتهای محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل دادهاند.روسیه بارها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است اما کی یف مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد میکند.
نظر شما