محمد صفایی دلویی روز پنجشنبه در جلسه برنامه ریزی افتتاح و بررسی مسایل و مشکلات ساخت فرودگاه گناباد افزود: با بهره برداری از این فرودگاه گامهای مهمی برای توسعه و رونق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی این منطقه برداشته می شود چون این طرح، پیشگام اتحاد و همدلی برای توسعه بین بخشی و سرعت بخش روند رونق در منطقه است.
وی با اشاره به این که فرودگاه گناباد قابلیت جابجایی مسافر ۱۰ شهرستان جنوب خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی را دارد و در توسعه کمی و کیفی سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاران و سهولت بخشی در رونق تولید در گستره این مناطق نقش مهمی دارد گفت: این طرح باید به نماد اتحاد و یکپارچگی در مسیر توسعه و پیشرفت منطقه تبدیل شود چون از نتایج بهره برداری آن همه این مناطق برخوردار می شوند.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی از ائمه جمعه شهرستانهای گناباد و بجستان خواست که در خطبه های نماز جمعه این شهرستانها ضمن بیان اهمیت راه اندازی فرودگاه گناباد در توسعه منطقه ای در خطبه های نماز جمعه در مذاکرات و جلساتی با ائمه جمعه سایر مناطق همجوار خراسان رضوی و خراسان جنوبی این مهم را برایشان مطرح کنند تا آنان هم در این زمینه پیشقدم شوند.
صفایی همچنین از بخشهای مختلف و دست اندرکاران ذیربط نظیر شوراهای اسلامی و شهرداران و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گناباد و بجستان خواست که در جلساتی با شوراها و شهرداران و روسای دانشگاههای شهرستانهای همجوار این استانها اهمیت بهره برداری فرودگاه گناباد و استفاده از این ظرفیت در مسیر توسعه منطقه ای را تبیین کنند تا با انسجام و هم افزایی بین بخشی و راه اندازی آن شاهد ایفای نقش ممتاز این فرودگاه در پیشرفت و آبادانی منطقه باشیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که منابع اعتباری مورد نیاز مرحله نخست طرح ساخت فرودگاه گناباد به طول کامل جذب شده و این فرودگاه در ایام شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی در سال جاری به بهره برداری می رسد گفت: در ۱۹ ماه گذشته جلسات مستمر و همه هفته برای پیگیری تکمیل این فرودگاه با مسوولان در سطوح ملی و استانی، وزارت راه و شهرسازی، شرکت فرودگاهها و سازمان هواپیمایی کشوری انجام و در آخرین جلسه در دفتر ریاست مجلس شورای اسلامی این مهم به صورت خاص مورد پیگیری قرار گرفت.
صفایی افزود: با بهره برداری از فرودگاه گناباد در مرحله نخست یک و یا ۲ پرواز در طول هفته بنابر نیاز منطقه توسط هواپیماهای ای. تی. آر به تهران انجام می شود و به تدریج در آینده با اجرای طرح توسعه این فرودگاه و افزایش باند آن هواپیماهای پهن پیکر می توانند از این طریق به سایر نقاط کشور پرواز کنند.
فرماندار گناباد هم گفت: به صورت مستمر و در بازه های زمانی کوتاه بر اجرای طرح فرودگاه این شهرستان نظارت می شود تا با جدیت همه بخشها، حداکثر تا ایام شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی شاهد افتتاح و بهره برداری از فرودگاه گناباد باشیم.
رضا نصیری با اشاره به برنامه ریزی افتتاح فرودگاه گناباد در ایام شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی با حضور رییس مجلس شورای اسلامی، از متخصصان و صاحبنظران خواست راهکارهای خود را برای بهره گیری بیشتر از ظرفیت این فرودگاه در مسیر توسعه و رونق اقتصادی منطقه و جذب گردشگران داخلی و خارجی ارایه دهند.
رییس فرودگاه گناباد هم با اشاره به تخصیص و هزینه کرد ۶۲۰ میلیارد ریال اعتبار در ۲۸ سال گذشته برای احداث و تکمیل فرودگاه در دست احداث این شهرستان گفت: از این میزان ۲۲۶ میلیارد ریال از ابتدای شروع به کار تا سال ۱۳۹۸ و بقیه از سال ۱۳۹۹ تاکنون هزینه شده است.
مهدی توکلی کندری افزود: از این میزان ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برای شبکه های آبرسانی و برق رسانی، ۲۶ میلیارد ریال برای اجرای شبکه گازرسانی و تکمیل ترمینال، ۲۳۰ میلیارد ریال هم برای ساخت راه دسترسی و محوطه سازی و ۲۰۰ میلیارد ریال برای احداث دیوار پیرامونی طرح در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: تاکنون ساخت باند فرودگاه این شهرستان به اتمام رسیده است و بلوار ورودی و ترمینال فرودگاه هم به ترتیب با پیشرفت فیزیکی ۸۸ و ۹۵ درصدی در حال ساخت است.
حجت الاسلام سید قاسم دهقانی امام جمعه بجستان هم اتحاد و یکپارچگی بین بخشی همه ارکان حاکمیت و مسوولان و آحاد مردم گناباد و بجستان را بستر ساز توسعه و پیشرفت منطقه دانست و گفت: باید با حفظ همدلی، فرهنگ سازی در کنار پیگیریهای مستمر و ترقی پلکانی شاهد توسعه و پیشرفت این مناطق گام برداریم و در این راستا برای نقش آفرینی بیشتر فرودگاه گناباد به یک ظرفیت مهم اقتصادی در توسعه منطقه همه بخشها باید پای کار بیایند.
حسن حیدری فرماندار بجستان هم در این جلسه با اشاره به نقش مهم فرودگاه گناباد در توسعه اقتصادی و گردشگری منطقه ای و صنعت حمل و نقل شهرستانهای گناباد و بجستان گفت: ما هم از همه ظرفیتهای خود در بخشهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای بسترسازی ایفای نقش این فرودگاه در پیشرفت منطقه بهره می گیریم چون پتانسیل مهمی برای همه شهرستانها و مناطق اطراف و مناطق جنوبی خراسان رضوی و استان خراسان جنوبی است.
فرودگاه شهدای گناباد به وسعت ۲۶۰ هکتار و دارای ۲ هزار و ۷۰۰ متر باند به عرض ۶۰ متر است و فاصله ۲۷۰ کیلومتری تا فرودگاه مشهد، ۳۰۰ کیلومتری تا فرودگاه سبزوار و ۲۱۸ کیلومتری تا فرودگاه بیرجند دارد و پس از راه اندازی، سومین فرودگاه استان خراسان رضوی بعد از مشهد و سبزوار خواهد بود.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما