به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ پاسدار حسین باقرزاده روز سهشنبه در جریان بازدید از فرودگاه در دست احداث گناباد افزود: با توجه به موقعیت خاص اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی و نزدیکی به مشهد مقدس، بهرهبرداری از فرودگاه فوق نقطه عطف مهمی در این منطقه به شمار میرود.
وی ادامه داد: فرودگاه گناباد علاوه بر جابجایی مسافر در مواقع بحرانی از موقعیت استراتژیک خوبی برای امدادرسانی در جنوب خراسان رضوی و حتی به عنوان پشتوانهای برای فرودگاه مشهد میتواند مورد توجه قرار گیرد.
فرمانده یگان حفاظت فرودگاههای استان خراسان رضوی با اشاره به اعلام آمادگی کامل این یگان برای برقراری تامین امنیت پروازهای فرودگاه گناباد و ارایه مشورت و هم فکری برای تکمیل زیرساختهای موجود امنیت پرواز آن مطابق با موازین و استانداردهای لازم از مسوولان ذیربط خواست در انجام هر گونه اقدامی برای تکمیل این زیرساختها از نظرات یگان حفاظت فوق بیشتر استفاده کنند.
وی اضافه کرد: باید از پتانسیل سرمایهگذاران و گنابادیهای مقیم سایر نقاط کشور برای استفاه حداکثری از پتانسیل فرودگاه این شهرستان در مسیر توسعه و پیشرفت منطقه بهره گرفت.
سرهنگ باقرزاده افزود: تشکیل یگان حفاظت سپاه فرودگاههای کشور از سال ۱۳۶۳ تاکنون نقش مهمی در تامین امنیت پروازها و فرودگاههای کشور داشته است، به طوریکه با تلاش پاسداران حفاظت این بخش از آن زمان تاکنون یک مورد هواپیما ربایی در کشور انجام نشد و این نقطه عطفی در تامین امنیت حمل و نقل هوایی کشور است.
فرماندار گناباد هم با اشاره به اینکه تکمیل فرودگاه این شهرستان به عنوان یکی از مطالبات مهم مردم در اولویت اقدامات و رویکردهای مسوولان مربوطه در استان خراسان رضوی و کشور قرار دارد، گفت: در سفر استانی رییس جمهور و اعضای هیات دولت به این استان طی امسال ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار بدین منظور ابلاغ و اختصاص یافته که با انتخاب پیمانکار بومی روند تخصیص آن در دست انجام است.
رضا نصیری گفت: احداث فرودگاه گناباد پیشرفت بسیار خوبی در بخشهای مختلف داشته است و بعد از تکمیل زیرساختهای موجود و ایجاد بستر مناسب در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.
وی اضافه کرد: برای تامین امینت حفاظت فیزیکی و امنیت پرواز و پلیس فرودگاه مذاکراتی با فرماندهی انتظامی و سپاه حفاظت فرودگاههای خراسان رضوی انجام شده و بسیاری از تجهیزات این فرودگاه بعد از تکمیل فرآیند تامین امنیت به این مکان انتقال می یابد.
فرماندار گناباد گفت: راه اندازی فرودگاه این شهرستان موجب توسعه کمی و کیفی همه بخشهای این شهرستان اعم از اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و غیره می شود و علاوه بر گردشگری و اقتصاد، در رشد و شکوفایی و توسعه بین بخشی حوزه های علمی، فرهنگی و دانشگاهی، فناوری، تبادل علمی مراکز آموزش عالی منطقه با دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سایر نقاط نقش زیادی دارد و بستر سفر اساتید و صاحبنظران علمی و دانشگاهی را به این منطقه فراهم میکند.
پیشرفت ۹۰ درصدی احداث فرودگاه گناباد
رییس فرودگاه گناباد هم به خبرنگار ایرنا گفت: برای اجرای این طرح فرودگاهی که اکنون پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی دارد، تاکنون افزون بر هزار میلیارد ریال هزینه شده که با افزایش هزینهها و تورم موجود و نرخ امروزی ارزش این میزان سه هزار میلیارد ریال برآورد میشود.
مهدی توکلی کندری افزود: احداث ساختمان ترمینال فرودگاه با پیشرفت ۹۵ درصدی در حال انجام است و مرحله نخست محوطه سازی فرودگاه هم به اتمام رسیده و برای احداث مرحله دوم محوطه سازی نیز ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: پارسال ۴۳۰ میلیارد ریال برای دیوارکشی و احداث محوطه فرودگاه گناباد تخصیص یافت و ساختمانهای جانبی امنیت پرواز و برج مراقبت هم با صرف اعتبار هشت میلیارد ریالی به طور کامل به اتمام رسیده و ساخت دیوار پیرامونی فرودگاه گناباد هم با پیشرفت فیزیکی مطلوبی در حال اجرا است و امسال ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دارد و همه زیرساختهای این فرودگاه شامل آب، برق و گاز نیز تکمیل شده است.
وی با اشاره به اینکه تلاش همه مسوولان منطقه بر آن است که فرودگاه گناباد بعد از تکمیل زیرساختها به بهره برداری برسد، گفت: با بهره برداری این طرح در آینده نزدیک مردم این شهرستان و مناطق جنوبی استان خراسان رضوی و حتی استان خراسان جنوبی از مزایای آن برخوردار خواهند شد.
مراحل اجرایی ساخت فرودگاه گناباد از سال ۱۳۷۲ آغاز شد و تا سال ۱۳۸۳ فقط باند خاکی آن اجرا شد و از آن زمان تا ابتدای سال ۱۳۹۵ بتن ریزی و تکمیل پهنای باند فرودگاه به اتمام رسید و مرحله دوم ساخت فرودگاه گناباد شامل پایانه آن نیز تیرماه ۱۳۹۴ از طریق مناقصه به پیمانکار واگذار شد و از شهریور این سال گودبرداری و بتن ریزی سالن فرودگاه انجام شد و روند احداث آن در سه سال گذشته و از جمله در دولت سیزدهم سرعت یافت.
با راه اندازی فرودگاه گناباد علاوه بر شهروندان گنابادی، ساکنان سایر شهرستانهای جنوبی استان خراسان رضوی از جمله رشتخوار، مهولات، بجستان و خواف و نیز شهرستانهای فردوس، سرایان، خضری دشت بیاض در شمال استان خراسان جنوبی نیز از ظرفیت این فرودگاه برخوردار می شوند و پیشبینی میشود سالانه بالغ بر ۹۰۰ هزار نفر جمعیت ساکن این مناطق از مزایای آن بهره مند شوند.
فرودگاه در حال احداث گناباد دارای زمینی به وسعت ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، ۲ هزار و ۷۰۰ متر باند به عرض ۶۰ متر دارد و تا فرودگاه مشهد ۲۷۰ کیلومتر، تا فرودگاه سبزوار ۳۰۰ کیلومتر و تا فرودگاه بیرجند ۲۱۸ کیلومتر فاصله دارد و بعد از راهاندازی به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی بعد از مشهد و سبزوار، در منطقه جنوب خراسان رضوی فعالیت خواهد داشت.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما