۳ بهمن ۱۴۰۰، ۸:۵۶
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84623178
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مطالعات تعیین حد حریم یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های کردستان انجام شد

سنندج- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: تاکنون کار مطالعات تعیین حد حریم و بستر یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اصلی و فرعی استان انجام شده است.

آرش آریانژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طول رودخانه‌های اصلی و فرعی کردستان، هشت هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع است که شامل ۴۰ رودخانه اصلی و فرعی می‌شود.

وی اضافه کرد: تعیین حد حریم و بستر هر یک کیلومتر رودخانه اصلی و فرعی از زمان مطالعه، نقشه برداری، تهیه کاداستر، فراخوان عمومی تا نتیجه گیری نهایی ۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که رقم بسیار بالایی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان یادآور شد: تاکنون جانمایی کاداستر حدود ۷۰۰ کیلومتر، رپرگذاری ۴۲ کیلومتر و ساماندهی ۱۵ کیلومتر از رودخانه‌های استان انجام شده است، ضمن اینکه سال گذشته ۴۷.۷ کیلومتر از بستر رودخانه‌های قشلاق و گاوه رود لایروبی شد.

آریانژاد به تلاش برای جلوگیری از تضییع حق کشاورزان صاحب نسق و سند در حریم رودخانه‌ها تاکید کرد و افزود: آمادگی داریم به صورت نقطه ای اعتراض کشاورزان واقعی و دارای سند در بستر رودخانه‌ها را بررسی کارشناسی کنیم، البته این مهم نیازمند کمک و همت توان هیات‌های علمی دانشگاه‌ها و بخش خصوصی است.  

وی بازنگری قانون عادلانه توزیع آب را در سال آینده برای رفع مشکلات مربوط به حریم رودخانه‌ها و جلوگیری از ضایع شدن حق کشاورزان بسیار موثر دانست و ادامه داد: بر اساس آخرین برآورد، از سد قشلاق تا پل گریزه سنندج (۲۱ کیلومتر) ۲ هزار و ۶۰۰ مورد تصرف بستر رودخانه، شامل تصرفات اعیانی، مراکز صنعتی و گردشگری بدون مجوز شرکت آب منطقه‌ای احداث شده که بعد از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.  

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان و بهره‌برداری مابقی سدها در اختیار استان‌های همجوار از جمله آذربایجان‌غربی و کرمانشاه قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha