نابرابری در عصر شیوع کرونا؛ موج استخدام پرستاران کشورهای فقیر توسط دولت‌های ثروتمند

تهران- ایرنا- شورای بین المللی پرستاران (ICN) نسبت به موج استخدام پرستار از کشورهای فقیر توسط کشورهای ثروتمند همزمان با گسترش سویه اومیکرون هشدار داد و آن را عاملی دیگر برای تشدید نابرابری در نظام سلامت جهانی دانست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) اعلام کرد که موج گسترده ابتلا به سویه اومیکرون، کشورهای ثروتمند را به جذب پرستار از کشورهای فقیرتر واداشته است؛ امری که باعث بدتر شدن وضعیت کمبود نیروی انسانی در کشورهای کم برخوردار شده است.

«هاوارد کاتن» مدیر عامل این شورای مستقر در ژنو که نماینده ۲۷ میلیون پرستار و ۱۳۰ سازمان ملی است، در این خصوص گفت: بیماری، فرسودگی شغلی و خروج کارکنان در بحبوحه ابتلا به اومیکرون، نبود پرستار را به حدی رسانده که در طول همه گیری دو ساله بی سابقه بوده است.

او ادامه داد که برای پر کردن این شکاف، کشورهای غربی به استخدام پرسنل ارتش و همچنین داوطلبان و بازنشستگان روی آورده اند و در این میان برخی کشورها نیز به عنوان بخشی از روندی که نابرابری سلامت را بدتر می‌کند، استخدام های بین‌المللی را افزایش داده‌اند.

کاتن در مصاحبه با رویترز بر اساس گزارشی که در مورد کووید-۱۹ و نیروی پرستاری جهانی تهیه کرده است، گفت: «ما به روشنی شاهد افزایش استخدام بین‌المللی در کشورهایی مانند انگلیس، آلمان، کانادا و آمریکا بوده‌ایم».

وی افزود: «من واقعا از این "راه حل سریعی" که کشورهای ثروتمند در پیش گرفته اند، هراس دارم. این شبیه همان نابرابری است که در زمان عرضه واکسن شاهدش بودیم؛ واکسن هایی که کشورهای ثروتمند با استفاده از توان اقتصادی خود برای خرید و احتکار آن استفاده کردند. لذا چنانچه این کار با نیروی پرستاری هم انجام شود، نابرابری در نظام جهانی سلامت تشدید می شود».

براساس داده های شورای بین المللی پرستاران، حتی پیش از همه‌گیری کووید-۱۹، کمبود جهانی ۶ میلیون پرستار وجود داشت که نزدیک به ۹۰ درصد این کمبودها مربوط به کشورهای با درآمد پایین بود.

کاتن گفت که برخی از استخدام‌های اخیر به کشورهای ثروتمند از کشورهای جنوب صحرای آفریقا، از جمله نیجریه و بخش‌هایی از دریای کارائیب است .

گزارش شورای بین المللی پرستاران نشان می دهد که این فرآیند با دادن وضعیت ترجیحی مهاجرت به پرستاران نیز تسهیل می‌شود.

کاتن هشدار داد که در پی فروکش کردن همه گیری، کشورهای ثروتمند باید با انبوهی از کارکنان بخش های مراقبت و درمان روبرو شوند و از این رو خواستار سرمایه گذاری بیشتر و یک برنامه ده ساله برای تقویت نیروی کار شد.

او گفت: «ما به یک تلاش جهانی هماهنگ و مشترک نیاز داریم که پشتوانه آن سرمایه‌گذاری جدی باشد، نه فقط حرف و تشویق.»

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha