محسن شجاعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در چارچوب این طرح که با هدف توانمند سازی بانوان روستایی تشکیل شده است ۱۵ تا ۲۵ نفر از زنان روستایی که با آموزش موسسه طرف قرارداد بهزیستی و مجریان محلی، در یک گروه جمع شده اند، از پس اندازهای اندک خود به یکدیگر وام پرداخت میکنند.
وی افزود: بعد از اعتبار سنجی این گروه ها، در چند نوبت، بدون ضامن و صرفا به اعتبار گروه از طرف بانک به آنها وام پرداخت می شود تا به حل مشکلات اقتصادی خانواده، ایجاد اشتغالهای خرد خانگی و ارتقا وضعیت زندگی اعضا منجر شود.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کردستان با بیان اینکه این گروه ها تاکنون ۷۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات بانک کشاورزی تسهیلات دریافت کرده اند، گفت: تسهیلات گروه ها در سه مرحله انجام می شود در مرحله اول به هر نفر ۴۰ میلیون ریال، مرحله دوم ۷۰ میلیون ریال و مرحله سوم ۱۰۰ میلیون ریال تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه این گروه ها در صورت تسویه می توانند باز هم درخواست تسهیلات دهند بر افزایش حمایت از گروه های خودیار تاکید کرد و یاد آور شد: افزایش اختصاص تسهیلات به این گروه ها علاوه بر اشتغال و خودکفایی افراد تحت پوشش، منجر به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و عدم افزایش پروندههای تحت پوشش بهزیستی و سایر ارگانهای حمایتی می شود.
شجاعی با بیان اینکه در حال حاضر بجز شهرستانهای مریوان و بانه، در اکثر روستاهای سایر شهرهای استان گروه های خودیار وجود دارد، افزود: با درخواست استان و موافقت دفتر امور خانواده و زنان سازمان بهزیستی کشور، مقرر شده است ۲۰۰ گروه جدید خودیار در استان کردستان تشکیل شود.
طرح تامین مالی خرد از جمله برنامه های مهم و اثرگذار وزارت کار در راستای ایجاد و ﺗﻮﺳـﻌﻪ اﺷﺘﻐﺎل در روستاهای محروم است، در این طرح، برای روﺳﺘﺎﯾﯿﺎن ﮐﻢ درآﻣﺪ و آﺳﯿﺐﭘﺬﯾﺮ که امکان دﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺑﺎﻧﮑﯽ ﻧﺪارﻧﺪ، شرایط دریافت وام و ﺗﺴﻬﯿﻼت ﺑﺎﻧﮑﯽ ﺑﺪون وﺛﯿﻘﻪ و ﺿﺎﻣﻦ فراهم شده است.
این طرح که با ﺣﻤﺎﯾﺖ و ﻫﻤﮑﺎری وزارت کار، بانک کشاورزی، ﺳﺎزﻣﺎن ﺑﻬﺰﯾﺴﺘﯽ و ﻣوﺳﺴﻪ ﺑﯿﻦاﻟﻤﻠﻠﯽ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺧﺪﻣﺎت ﻣﺎﻟﯽ ﺧﺮد روﺳﺘﺎ در کشور در حال اجرا است، بر پایه حضور و مشارکت فعال نهادهای کوچک مردمی تحت عنوان " گروههای خودیار" استوار است.
نظر شما