رییس نظام مهندسی ساختمان: قانون کمیسیون ماده ۱۰۰ اصلاح می‌‎شود

بیرجند - ایرنا - رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: قانون کمیسیون ماده ۱۰۰ اصلاحیه‌ای دارد که در دست پیگیری است و تا اوایل سال آینده تعیین تکلیف می‌شود.

احمد خرم روز چهارشنبه در حاشیه سفر به خراسان جنوبی در نشست خبری افزود: از زمانی که معاون عمرانی وزیر کشور بودم این مساله را دنبال کردم و قانون شهرداری‌ها مربوط به کمیسیون ماده ۱۰۰ در برخورد با تخلفات ساخت و سازها بازدارنده نیست و باید اصلاح شود.

وی بیان کرد: در این قانون یک کلمه که شهرداری «می‌تواند» باید اصلاح شود که «مکلف» است تا از گسترش تخلفات و پرداخت جریمه اندک برای تخلفات ساختمانی جلوگیری شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: اصلاحیه قانون کمیسیون ماده ۱۰۰ در دولت انجام شده و بعد از ۴۳ سال به نتیجه رسیده که پیش‌بینی ما این است این موضوع اوایل سال آینده تعیین تکلیف شود.

وی با بیان اینکه صدور پروانه در تهران به‌طور میانگین یک سال طول می‌کشید افزود: جلسات مشترکی بین سازمان نظام مهندسی و شهرداری تهران برگزار کردیم که در گام اول این مدت به سه ماه کاهش یافت و پیگیری و تلاش‌ها ادامه دارد که بتوانیم این مدت را به یک یا نهایت ۲ هفته کاهش دهیم.

خرم با بیان اینکه معابر و عرض معابر باید جدی گرفته شود گفت: کمیسیون ماده ۵ به هیچ وجه نباید از استانداردها و ضوابط کوتاه بایید به خصوص در شهر بیرجند که بعید است زمین برای توسعه داشته باشد.

وی اظهار داشت: در همه امور از جمله ساختمان دچار عدم تعادل هستیم و از آنجایی که ساختمان پیشتاز توسعه است اگر به موانع برخورد کند مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه بدنه شهری قابل قبولی در بیرجند است افزود: طراحی تابلوها بسیار عالی است زیرا شلوغ نبوده و نوشته‌ها استاندارد است، از رنگ‌های ملایم و دلنواز استفاده شده است.

وی گفت: باید مسوولان شهری نزدیک شدن به استانداردهای تاسیسات شهری را لحاظ کنند اگرچه وضعیت بیرجند از برخی شهرها بهتر است و نشان می‌دهد که مهندسی شهری دقیقی دارید.

خرم با اشاره به آثار کار مهندسی در ساختمان ادامه داد: در زلزله رودبار شاهد خسارت جانی و مالی فراوان بودیم ولی در زلزله بم آمار کشته‌ها کمتر بود.

وی با بیان اینکه در زلزله کرمانشاه خسارت‌ها نسبت به زلزله بم کمتر شد گفت: ساختمان‌هایی که مقررات را رعایت کرده بودند سرپا ایستادند و قربانی و خسارت ملی هم خیلی کمتر شد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان تصریح کرد: اگر کوتاهی مهندسین ساختمان یک انسان را قربانی کند مثل اینکه همه انسان‌ها را قربانی کرده لذا مسئولیت ناظران ساختمان اهمیت به‌سزایی دارد.

وی افزود: رعایت مقررات ملی ساختمان و ضوابط و مقررات شهرسازی و مفاد طرح‌های تفصیلی و عالی از سوی تمامی دستگاه‌های دولتی، شهرداری‌ها، سازندگان، مهندسین‌، بهره‌برداران و تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی با بخش ساختمان به عنوان اصل حاکم بر تمامی روابط و فعالیت‌ها الزامی است.

خرم اظهار داشت: فراهم ساختن زمینه همکاری کامل میان وزارت راه و شهرسازی، شهرداری‌ها، تشکل ها و صنوف هم الزامی است و در قانون نیز بیان شده است.

وی گفت: خراسان جنوبی منطقه‌ای کم جمعیت با ۱۲ هزار مهندس است لذا از این ظرفیت به‌خوبی باید استفاده کرد و با آموزش و سازماندهی در راستای کاهش تلفات حوادث طبیعی بهره برد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بر لزوم آموزش مهارتی مهندسان تاکید کرد و گفت: آموزش عملی و تئوری منطبق بر مسایل فنی و اجرایی کف کارگاه مهندس را برای آینده کشور می‌سازد.

وی افزود: سال ۹۷ و ۹۸ هر سال هزار میلیارد تومان بودجه برای آموزش مهارتی اختصاص یافته ولی یک ریال آن تخصیص پیدا نکرده است.

خرم با بیان اینکه ۶۰۰ هزار مهندس ساختمان در کشور وجود دارد اظهار داشت: جلب مشارکت مهندسان و صاحبان حرفه‌ها و صنوف ساختمانی در قانون دیده شده تا در طرح‌های توسعه کشور همکاری کنند.

وی گفت: تعریفی که از سازمان نظام مهندسی یک موسسه غیردولتی و غیرانتفاعی بوده به معنای این نیست که فعالیت اقتصادی نداشته باشد و موضوع غیرانتفاعی بودن این سازمان مانعی برای آموزش شده لذا نیاز به ردیف بودجه دولتی دارد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان اضافه کرد: نیاز است روی استانداردهای بومی‌سازی ساختمان بیشتر برنامه‌ریزی صورت گیرد تا شرایط آب و هوایی هر منطقه در ساختمان لحاظ شود.

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: درخصوص بومی‌سازی ساخت و سازها و نما به‌زودی کارگروهی در استانداری تشکیل خواهد شد تا متناسب با هر شهر برنامه‌ریزی لازم انجام شود.

جواد نوری‌زاده اظهار داشت: معمولا نظام مهندسی به عنوان یک سازمان تجاری نگریسته می‌شود اما در خراسان جنوبی گام‌های خوبی برداشته شده و امروز هماهنگی خوبی بین دستگاه‌ها و نظام مهندسی وجود دارد. 

وی افزود: شرح وظایفی که برای سازمان نظام مهندسی ساختمان تعریف شده در راستای منافع عمومی است لذا امیدواریم این هماهنگی بین دستگاه‌ها و سازمان مهندسی ادامه داشته باشد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی نیز گفت: مهندسین دارای صلاحیت این سازمان طراحی، نظارت و اجرای ساخت و سازها را به عهده دارند تا شاهد نتیجه مطلوب در صنعت ساختمان باشیم.

عباس عامری با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی موظف به رعایت قوانین و مقررات ملی ساختمان است اظهار داشت: در نهایت تمامی قوانین و مقرارت برای این است که به امنیت و آسایش یک محل سکونت برسیم.

وی با اشاره به وجود برخی چالش‌ها در حوزه نظام مهندسی ساختمان عنوان کرد: ناهماهنگی‌های بین دستگاها و نبود زیرساخت مناسب از جمله این چالش‌ها است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی بر الزامی بودن استفاده از مجریان ذیصلاح تاکید کرد و گفت: مجریان ذیصلاح از حدود ۱۵ سال پیش در خراسان جنوبی به‌کار گرفته شدند و برای ساختمان‌های دارای اهمیت استفاده از این مهم الزامی شد اما وجود برخی ناهماهنگی‌های بین دستگاهی در استان باعث شده که عده از اجرای آن سرباز بزنند.

وی افزود: هزینه‌ای که از نگاه مردم به مهندس ناظر، طراح و مجری پرداخت می‌شود در مقابل سرمایه مسکن بسیار ناچیز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha