نخستین جشنواره کالاهای فرهنگی کرمان به کار خود خاتمه داد

کرمان - ایرنا - نخستین جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی استان کرمان با موضوع "پته" با معرفی یرگزیدگان به کار خود خاتمه داد.

به گزارش ایرنا، آیین اختتامیه نخستین جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی استان کرمان شبانگاه چهارشنبه با موضوع پته با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان صنایع دستی در سالن مخابرات شهر کرمان برگزار شد.

مدیرکل مجامع، تشکل ها و فعالیت‌ های فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی از نگاه فرهنگی صرف یک موضوع اقتصادی شود.

اسماعیل جانعلی پور افزود: باید کسب و کارها تقویت و دست تولیدکنندگان، هنرمندان و مروجان به مجموعه های اقتصادی بزرگ باز شود تا از کسب و کارهای خرد درآمد خوبی داشته باشند.

وی با اشاره به برگزاری هفت دوره جشنواره فیروزه در کشور تصریح کرد: جشنواره صنایع دستی که در کرمان برگزار شده را باید ببینیم تا متوجه بشویم جشنواره فیروزه به چه جایگاهی باید برسد.

این مقام مسئول اظهار داشت: یک پته به ظاهر شاید گران فروخته شود، اما در مقایسه به آنچه بخواهد دست هنرمند را در طول یک سال بگیرد، بسیار ناچیز است.

وی تاکید کرد: همه مجموعه های متولی باید تلاش کنند  اتفاق دیگری برای این هنر و بخصوص جوانان و افرادی که جویای کار هستند، رخ دهد و رونق پیدا کند.

جانعلی پور ادامه داد: در این مسیر نیازمند هم افزایی دستگاه های اجرایی مختلف هستیم و نیاز به مجموعه ای که ضوابط قانونی و حقوقی این کار را هم ببیند،داریم تا درباره ورود افرادی که پیشینه ای در کار پته ندارند و این هنر را به نوعی به انحراف می برند، ورود کند.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه هنر پته دوزی هنوز دلسوزانی دارد و به آن توجه می شود، قول می دهم برای شناسایی، ترویج و رونق این کسب و کارها و هنرها تلاش کنیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان نیز گفت: این استان با توجه به تنوع اقلیمی و جغرافیایی و گستردگی از حیث ظرفیت های فرهنگی و تاریخی قوی است و می طلبد با شیوه های مختلف این قابلیت ها را بهتر و بیشتر معرفی کنیم.

محمدرضا علیزاده با اشاره به پیشینه غنی و پربار تاریخی و فرهنگی کرمان افزود: متاسفانه پتانسیل های کرمان معرفی نشده و به همین دلیل تصمیم گرفتیم با همکاری میراث فرهنگی جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی را برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه ۱۴۰ اثر به جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی کرمان رسیده است بیان کرد: در نخستین رویداد فرهنگی، پته کرمان را معرفی کردیم که ریشه در تاریخ و فرهنگ این دیار و ظرفیت های بسیار بالایی دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان تاکید کرد: پته کرمان ظرفیت بسیاری در حوزه های مختلف دارد و امیدواریم در سال‌های آینده با کیفیت ادامه پیدا کند.

وی تصریح کرد: این جشنواره قابلیت دارد که در حوزه سنگ های قیمتی، تزئینی قالی و فرش، هنرهای تجسمی و غیره برگزار شود.

علیزاده با اشاره به بحث کسب و کارهای فرهنگی اظهار داشت: این جشنواره فرصت مناسبی برای معرفی این کسب و کارها و تولید و توزیع محصولات هنرمندان استان کرمان محسوب می شود تا در سبد خانوار قرار گیرد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمان اظهار داشت: ۱۴۲ هزار فعال حوزه صنایع دستی در ۱۰۰ رشته داریم که سرمایه بزرگی در اشتغال این استان است و نقش مهمی در توسعه پایدار کرمان دارند.

کاظم حسین زاده افزود: می توانیم با کمترین میزان سرمایه گذاری بیشترین شغل را در حوزه صنایع دستی ایجاد و با حفظ محیط زیست ارزش افزوده زیادی ایجاد کنیم.

وی تاکید کرد: صنایع دستی ظرفیت های اجتماعی بسیاری دارد و بار فرهنگی این هنر در جهان مطرح و موثر است.

حسین زاده ادامه داد: سالانه حدود ۶ هزار آموزش در صنایع دستی داریم و انتظار می رود تمام دستگاه های اجرایی در کنار میراث فرهنگی و صنایع دستی قرار گیرند.

در این آیین از آثار و هنرمندان برگزیده هنر پته کرمان تجلیل بعمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha