امید جهانخواه روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال مرز ریلی شمتیغ در شهرستان خواف به عنوان مرز رسمی ایران با افغانستان به تصویب هیات وزیران رسید اما در همان زمان از سوی گمرک، ایرادات فنی و گمرکی به لحاظ نظارتهای گمرکی برای این مرز اعلام شد.
وی ادامه داد: با این حال در آن زمان ایستگاهی در خواف برای انجام حداقل تشریفات گمرکی به منظور تبادل کالا وجود داشت و متولیان راه آهن نیز در این راستا زحمات زیادی را متحمل شدند اما تحولات سیاسی در افغانستان همه چیز را دگرگون کرد.
ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: بخشی از مسیر ریلی راه آهن خواف – هرات که توسط افغانستانی ها ساخته شده بود و همچنین ایستگاهی که در روزنک افغانستان قرار داشت هم اکنون دچار آسیب شده و امکان تبادل ریلی کالا را حذف کرده است.
جهانخواه افزود: در سفرهایی که مسوولان خراسان رضوی به کابل و هرات داشتند احیای ایستگاه روزنک و مسیر ریلی خواف – هرات جزء پیگیریهای آنان بود و مقرر شد هیاتی متشکل از نمایندگان ۲ کشور موضوع خسارتهای وارده به این مسیر ریلی را بررسی کنند تا خسارتها رفع و مرز ریلی شمتیغ فعال شود.
وی ادامه داد: با این حال هم اینک هیچ تبادل کالایی در مرز شمتیغ انجام نمی شود که علت اصلی آن مشکلات به وجود آمده برای ریل و ساختمان ایستگاه روزنک در افغانستان است.
ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: چندی قبل طی بازدید کاظمی قمی، نماینده ویژه ریاست جمهوری از مرزهای ایران با افغانستان در سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان نحوه تبادل کالا با کشور افغانستان مورد بررسی قرار گرفت، در این میان بازدیدی نیز از مرز شمتیغ انجام شد و نماینده رییس جمهوری معضلات آن را از نزدیک مشاهده کرد.
گذرگاه گمرک مرزی "شمتیغ" بین ایران و افغانستان پارسال در شهرستان مرزی خواف واقع در جنوب شرقی خراسان رضوی گشایش یافت.
شمتیغ به عنوان گذرگاه رسمی گمرک مرزی در مسیر راهآهن خواف - هرات قرار دارد.
مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
خواف از سمت شرق ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.
نظر شما