لاوروف، تهدید آمریکا مبنی بر اخراج سفیر روسیه از واشنگتن را گستاخانه خواند

مسکو - ایرنا - سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، تهدید دولت آمریکا مبنی بر اخراج «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه از واشنگتن در صورت عدم صدور روادید مسکو برای محافظان «جان سالیوان» سفیر آمریکا را بی ادبانه خواند.

به گزارش ایرنا از مسکو، پیشتر آناتولی آنتونوف سفیرروسیه در آمریکا گفته بود که اگر مسکو شرایط واشنگتن برای صدور روادید برای محافظان سفیر آمریکا را رعایت نکند، وزارت امور خارجه این کشور او را مجبور می کند تا ماه آوریل آمریکا را ترک کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در  گفت و گویی با رسانه های روسی این تهدید امریکا را بی ادبانه خواند.

وی گفت: اگر گستاخی آمریکا در موضوع ماموریت‌های دیپلماتیک ادامه یابد، روسیه پاسخ مناسب برای برابر کردن تعداد دیپلمات ها در اختیار دارد.

وی افزود: ما به آنها هشدار دادیم که اگر این بی ادبی ها ادامه پیدا کند، ما از آنتونوف (سفیر روسیه) خواهیم خواست که ایالات متحده را ترک کند.

وزیر خارجه روسیه در مصاحبه ای با شبکه های رادیویی اسپوتنیک، اکو مسکوی، گاواریت مسکوا و رادیو کومسومولسکایا پراودا گفت: اگر این بی ادبی ادامه یابد، ما پاسخ مناسب داریم که حضور دیپلماتیک خود را برابر کنیم.

به گفته لاوروف، وی این موضوع را در گفتگوهای ژنو با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، مطرح کرده است

به گفته لاوورف مسکو به ایالات متحده پیشنهاد داده است که همه اختلافات بر سر اموال و تعداد پرسنل دیپلماتیک را «به صفر» برساند و  مذاکرات در این زمینه باید در آینده نزدیک انجام شود.

وی همچنین درباره تهدیدهای واشنگتن برای اعمال تحریم ها علیه روسیه در صورت «تهاجم فرضی» این کشور به اوکراین اظهار نظر کرد.

او اظهار داشت: بسته تحریمی مطرح شده از سوی آمریکا، همراه با تعطیلی کامل سیستم های مالی و اقتصادی تحت کنترل غرب است که در  صورت اجرایی شدن معادل قطع روابط روسیه با غرب خواهد بود.

لاوروف تاکید کرد: موضع ما به طور مستقیم به آنها بیان شد و فکر می کنم آنها این را درک می کنند.

شرط روسیه برای به رسمیت شناختن جمهوری های خودخوانده 

وزیر امور خارجه روسیه، همچنین شرایط این کشور برای به رسمیت شناختن جمهوری های خودخوانده لوگانسک و دونتسک توسط مسکو را اعلام کرد.

 لاوروف در پاسخ به این سوال خبرنگاران که چرا روسیه هنوز استقلال جمهوری های دونباس را به رسمیت نمی شناسد، پاسخ داد: موضوع به رسمیت شناختن جمهوری های خودخوانده لوگانسک و دونتسک (DPR و LPR) باید در چارچوب موضع ما برای وادار کردن کی یف به تبعیت از توافقات مینسک در نظر گرفته شود. پس از آن همه چیز درست خواهد شد.»

وی یادآور شد که «وحدت و تمامیت ارضی» اوکراین در توافقات مینسک ذکر شده است.

 وزیر امور خارجه روسیه همچنین گفت که منتظر پاسخ سازمان امنیت و همکاری اروپا برای درخواست های امنیتی مسکو در مورد بحران اوکراین هستیم.   

پیشتر «الکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین گفته بود که به رسمیت شناختن استقلال کشورهای خودخوانده DPR و LPR از سوی روسیه به معنای خروج مسکو از توافقات مینسک است. در ۱۹ ژانویه، ( ۲۹ دی)   نمایندگان حزب کمونیست فدراسیون روسیه به ریاست گنادی زیوگانوف، پیش نویس درخواست تجدیدنظر مجلس را به رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین در مورد لزوم به رسمیت شناختن جمهوری های خودخوانده دونباس به دومای دولتی تسلیم کردند.  

روسیه خواهان جنگ نیست
لاوروف همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگاران که آیا در چارچوب پیشنهادات روسیه برای تضمین های امنیتی و واکنش غرب به آن، جنگی رخ خواهد داد؛ گفت: اگر به فدراسیون روسیه بستگی دارد، جنگی رخ نخواهد داد. ما جنگ نمی‌خواهیم، ‌اما اجازه نمی‌دهیم به منافع ما بی‌رحمانه حمله شود، اجازه نخواهیم داد که منافع ما نادیده گرفته شود.»

وزارت خارجه روسیه پیش نویس معاهده ای بین روسیه و ایالات متحده در مورد تضمین های امنیتی و توافق نامه ای در مورد اقداماتی برای تضمین امنیت فدراسیون روسیه و کشورهای عضو ناتو در ۱۷ دسامبر ۲۰۲۱ ( ۲۶ آذر ۱۴۰۰)   ارسال کرد.

در این سند، طرفین متعهد می‌شوند که تمامی زیرساخت‌های موجود برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خارج از قلمرو خود را از بین ببرند، در برنامه‌ریزی نظامی خویشتنداری کرده و اقداماتی را انجام ندهند که امنیت یکدیگر را تحت تأثیر قرار دهد. در ۲۶ ژانویه (۶ بهمن)، ایالات متحده و ناتو پاسخ های کتبی خود را به ضمانت های امنیتی پیشنهادی مسکو به روسیه تحویل دادند. آنها در بیانیه هایی اصول خود را در مذاکرات با مسکو بیان کردند.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha