به گزارش ایرنا، در جلسه شورای ادارای شهرستان رشت و خمام مشکلاتی همچون پسماند، زباله، آلودگی رودخانهها ، نامناسب بودن جادههای شهری و روستایی، عدم وجود آب شرب و آسفالت جادهها در روستاها و همچنین مشکلات موجود در کارخانه ها و شرکتها عنوان شد.
احمد وحیدی وزیر کشور نیز پس از شنیدن مشکلات و معضلات شهرستانهای رشت و خمام ، این مشکلات را مهم اما قابل حل عنوان کرد و گفت با کار جهادی و روحیه بسیجی میتوان مشکلات را برطرف کرد.
اما نمایندگان مردم رشت در مجلس و همچنین فرماندار این شهر در این جلسه مشکلات و معضلات مرکز گیلان را عنوان کردند که خواهان رسیدگی و همچنین تخصیص اعتبارات مناسب از سوی دولت سیزدهم برای برطرف شدن این مشکلات شدند.
محرومیت ، صدای مشترک گیلانیان
یکی از نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: صدای مشترک همه گیلانیان، محرومیت است و متاسفانه مشکلات و معضلات شهرستانهای رشت و خمام و همچنین سایر شهرستانها زیاد است وهم اینک شاهد معضلاتی همچون زباله، پسماند، آلودگی رودخانه ها، نامناسب بودن راههای شهری و روستایی هستیم.
محمدرضا احمدی افزود: هم اینک پسماند سراوان یکی از معضلات مهم شهرستان رشت و استان گیلان بشمار میرود که این مشکل با تلاش برطرف میشد اما متاسفانه این معضل همچنان پابرجاست و از سوی دیگر رودخانه های گوهررود و زرجوب رشت نیز به فاضلاب تبدیل شده اند.
این نماینده مجلس ادامه داد: این در حالی است که در این ۲ رودخانه ، مردم شنا و ماهیگیری میکردند اما هم اینک این رودخانه ها به محل تخلیه فاضلاب شهری و بیمارستانی تبدیل شده اند که در نهایت آب این ۲ رودخانه، به تالاب بندرانزلی و دریا سرازیر میشود.
احمدی اضافه کرد: هم اینک معضل پسماند سراوان و شرایط بحرانی رودخانه های زرجوب و گوهر رود رشت، در اولویت مشکلات قرار دارند و امیدواریم که دولت خدمتگذار رئیسی، در این خصوص اقدامات لازمی را انجام دهند تا این مشکلات برطرف شوند.
وی بیان کرد: راههای روستایی در گیلان به خصوص در شهرستان رشت نیز نامناسب است البته کوچه ها و خیابانهای شهری نیز همینگونه هستند و در خصوص جاده خمام به خشکبیجار که به جاده مرگ معروف است چون سالیانه دهها نفر در این جاده به دلیل تصادف از بین میروند نیز باید فکری به حال آن شود.
گرانی بهداشت و درمان در گیلان
جبار کوچکینژاد دیگر نماینده مردم رشت در مجلس نیز در جلسه شورای اداری شهرستانهای رشت و خمام اظهار داشت: به دلیل کمبود بیمارستانهای دولتی، بهداشت و درمان در گیلان و شهرستان رشت گران است.
وی افزود: بیمارستانهای دولتی ما بیش از ۶۰ سال قدمت دارند و فرسوده هستند و از سوی دیگر بیمارستان لاکان نیز ۱۵ سال در حال احداث می باشد اما تاکنون فقط ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که این عوامل باعث گرانی درمان و بهداشت شده است.
وی ادامه داد: همچنین تعداد تختهای بیمارستانی بخش خصوصی با بخش دولتی در گیلان برابر است و گرچه به بخش خصوصی بها داده شد اما به بخش دولتی در احداث بیمارستان در رشت و استان گیلان بها داده نشد.
نماینده مردم رشت در مجلس به دیگر معضلات این شهرستان اشاره و بیان کرد: در شهرستان های رشت و خمام حدود ۳۰۰ دهیاری و جود دارد که بعضی از دهیاری ها حدود پنج هزار خانوار دارند و مشکلات این بخش ها با توجه به تراکم جمعیت، زیاد است و تقاضا داریم که مشکلات توسط دولت محترم رسیدگی شود.
شاخص پایین رشت در بخشهای آب شرب و آسفالت روستایی
حمیدرضا امامپناهی فرماندار رشت نیز در ادامه جلسه شورای اداری شهرستانهای رشت و خمام اظهار داشت: مشکلات زیادی در حوزه های مختلف همچون زباله سراوان ، پسماند، فاضلاب شهری ، راههای روستایی و راههای داخل شهری وجود دارد که نیازمند نگاه ویژه مسئولان است.
وی افزود: با توجه به اینکه رشت مرکز استان گیلان است و ۴۰ درصد از مردم این استان در شهرستان رشت سکونت دارند، اما بعضی از شاخصهای موجود در این شهرستان نسبت به کشوری و حتی استان گیلان کمتر است.
وی ادامه داد: شاخص آب شرب روستایی در کشور ۸۱ دصد است که این شاخص در استان گیلان ۷۷ درصد و در رشت نیز، ۶۸ درصد است که نسبت به میانگین کشوری ، ۱۳ درصد کمتر است.
فرماندار رشت خاطرنشان کرد: همچنین شاخص راه روستایی نیز همینگونه است و از ۲ هزار کیلومتر راه روستایی در شهرستان رشت، حدود ۶۱ درصد آسفالت است و ۵۶۰ کیلومتر از راههای روستایی رشت خاکی هستند.
امامپناهی بیان کرد: امید است با حضور مسئولان دولت سیزدهم در استان گیلان، مشکلات و معضلات این استان به خصوص شهرستان رشت مورد بررسی قرار گرفته و با دستورات لازم، این مشکلات برطرف شوند.
در جلسه شورای اداری شهرستانهای رشت و خمام ، احمد وحیدی وزیر کشور و همچنین مسئولان استانی و شهرستانهای رشت و خمام حضور داشتند.
نظر شما