به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس جمهور به همراه تعدادی از معاونان، نمایندگان و وزیران شامل وزیر کشور، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان ،صنعت و معدن و تجارت صبح دیروز جمعه برای سفری یکروزه وارد گیلان شدند.
بازدید از پروژه های زیربنایی گیلان، واحدهای تولیدی و صنعتی، دیدار با قشرهای مختلف مردم و نخبگان استان، شرکت در جلسه شورای اداری و نشست خبری در دستور کار قرار گرفت و تعاملی برای گشودن گره مشکلات در جریان سفر شکل گرفت.
ایشان در بدو ورود به فرودگاه بینالمللی سردار جنگل رشت در جمع خبرنگاران با اشاره به ظرفیت های گیلان برای حل بسیاری از مشکلات استانی و ملی گفت: مهمترین دغدغه مردم گیلان بیکاری و معیشت است که سعی خواهیم کرد با استفاده از ظرفیت های استان آنها را رفع کنیم؛مهمترین دغدغه مردم استان گیلان معیشت و بیکاری است که در این سفر مورد بررسی و برای رفع آن برنامه ریزی خواهدشد.
زیرساختهای گیلان ایستگاه نخست بازدیدهای میدانی رییس جمهور
آیت الله رییسی بررسی وضعیت زیرساختهای جادهای و حمل و نقل گیلان را به عنوان نخستین ایستگاه حضور میدانی برای سفر خود برگزید. وی طی این سفر یکروزه پس از ورود به استان در فرودگاه سردار جنگل به اتفاق وزیر راه و شهرسازی از پروژه راه آهن رشت کاسپین بازدید کرد.
بررسی وضعیت پروژه های زیرساختی گیلان در حوزه راه با توج به ظرفیت های تجاری ، بنادر و همچنین همسایگی گیلان با کشورهای اوراسیا و دریای خزر حاکی از توجه ویژه رییس جمهور به توسعه ظرفیت های اقتصادی استان دارد.
پروژه راه آهن رشت – کاسپین- انزلی به عنوان ادامه طرح راه آهن قزوین - رشت - انزلی است که عملیات اجرایی آن از محل اعتبارات عمرانی ملی از سال ۹۸ شروع شده است.
راه آهن رشت -کاسپین به طول ۳۵ کیلومتر است که در ۲ قطعه اجرایی می شود. قطعه نخست مسیر ریلی به طول ۱۷ کیلومتر با ۹۱ درصد پیشرفت فیزیکی و قطعه دوم ۱۸ کیلومتر با ۶۹ درصد پیشرفت فیزیکی است.
تاکنون حدود ۱۱.۵ کیلومتر از مسیر رشت - کاسپین ریلگذاری شده است که ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این پروژه در مجموع ۶۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد .
اجرای این پروژه علاوه بر اهمیت در حمل و نقل داخلی، بار و مسافر استان گیلان؛ از نظر ایجاد یک کریدور ریلی جدید برای صادرات و واردات کشور و همچنین ترانزیت کالا از مناطق شمالی کشور به خلیج فارس، آبهای آزاد بینالمللی و دیگر کشورهای همسایه ایران نیز بسیار مهم است.
صنعت و تجارت مدار اهداف رییس دولت سیزدهم
آیت الله سیدابراهیم رییسی پس بازدید از زیرساخت های ارتباطی استان، بازدید از حوزه صنعت و همچنین مناطق آزاد را در دستور کار خود قرار داد. وی ابتدا از کارخانه پوشش رشت به طور سرزده بازدید و از مشکلات این کارخانه و همچنین آخرین تغییر و تحولات آن مطلع شد. انتخاب صنعت به عنوان نخستین ایستگاه بازدید های میدانی رییس جمهور نشان از حرکت اهداف وی بر مدار تولید، اشتغال و بازیابی صنعت استان گیلان دارد.
کارخانه پوشش رشت ، مجهزترین و بزرگترین کارخانه نساجی خاورمیانه بود که در سال ۸۴ با کمتر از سه درصد پیش پرداخت، به صورت اقساط ۳۶ ماهه به بخش خصوصی واگذارشد و یکهزار و ۵۰۰ کارگر آن بیکار شدند.
مشکل کارخانه پوشش رشت پس از سفر سال گذشته آقای رییسی به گیلان که ریاست قوه قضاییه را برعهده داشت، مورد بررسی قرار گرفت و بخشی از آن مشکلات نیز برطرف شد و تا ماه آینده، یک فاز آن در مدار بهره برداری قرار خواهد گرفت.
برررسی مزیت های توسعه مرکز کنترل ترافیک دریایی بندر کاسپین
آیتالله ابراهیم رئیسی در ادامه سفر یکروزه استانی به گیلان پس از بازدید از حوزه صنعت، بخش تجارت استان را به عنوان مقصد خود انتخاب کرد تا نشان دهد زنجیره اقتصادی برای وی و دولت سیزدهم در امتداد خدمت رسانی تقویت اقتصادی استان و کشور از اولویت ویژهای برخودار است .
رییس جمهور ضمن بازدید از مرکز کنترل ترافیک دریایی بندر کاسپین درشهرستان انزلی، از نزدیک در جریان ظرفیتها و مزیتهای توسعه این بندر قرار گرفت.
بندر کاسپین از بنادر نسل سوم و پیشرفته شمال کشور است که امکان پهلوگیری کشتیهای بزرگ در آن وجود دارد.رییس جمهوری، در این بازدید در جریان روند احداث اسکلههای جدید در این بندر و نیز آخرین وضعیت اتصال خط آهن چابهار به بندر کاسپین و همچنین مزیتهای صادراتی و ترانزیت دریایی آن قرار گرفت.
اتصال ریل به مجتمع بنادر انزلی دستور رییس جمهوری گرفت
رییس جمهور در جریان بازدید از منطقه آزاد انزلی، بر لزوم تسریع در اتصال ریل به مجتمع بندری کاسپین و انزلی به همراه خرید کشتیهای رورو بهمنظور توسعه مبادلات با کشورهای اوراسیا تاکید کرد.
آیت الله رئیسی از امکانات و زیرساخت های موجود در منطقه آزاد انزلی به ویژه اسکه رو رو در حال ساخت، بخش سینی دوار که محل اتصال راه آهن به بندر است، برج مراقبت بندر کاسپین و مسیر در حال احداث خط ریلی در محدوده منطقه بازدید کرد و در جریان دیدار یاد شده، بر لزوم سرعت بخشی به طرح اتصال مجتمع بندری کاسپین و بندر انزلی به خط ریل سراسری در ایستگاه پیربازار رشت تأکید کرد.
رییس جمهور اظهار داشت: علاوه بر این مهم، خرید کشتی های رو رو باید در دستور کار قرار گیرد تا شاهد رونق هر چه بیشتر کریدو رشمال-جنوب و توسعه مراودات با کشورهای اوراسیا و حاشیه دریای خزر باشیم.
وی با صدور دستوری، استاندار گیلان را مسوول رفع مشکلات تقسیمات کشوری ایجاد شده در مسیر بهره برداری از سومین شهرک صنعتی منطقه آزاد انزلی نمود و در برابر درخواست مطرح شده از سوی دکتر سعید محمد، در ارتباط با تودیع ۲ مرحله ای مالیات بر ارزش افزوده از سوی فعالان اقتصادی منطقه، دستور بررسی ابهامات موجود جهت اصلاح این قانون را صادر نمود.
ادای احترام رییس جمهوری به سردار جنگل
آیتالله دکتر سیدابراهیم رییسی همچنین با حضور در سلیمانداراب رشت و آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی، نسبت به شخصیت مبارز سردار جنگل و یاران وی ادای احترام کرد.
رییس جمهور حین حضور بر مزار میرزا کوچک خان جنگلی که نمایده ولی فقیه در گیلان و استاندار ایشان را همراهی می کردند مورد استقبال مردم قرار گرفت و از نزدیک با آنان دیدار و نسبت به این شور و اشتیاق ادای احترام کرد.
رییسی صدای آلودگی رشت را شنید
رییس جمهور در جریان پانزدهمین سفر استانی خود در سفر به گیلان از وضعیت ۲ رودخانه شهرگذر گوهررود و زرجوب رشت بازدید کرد و با اشاره به مشکلات ناشی از آلودگی این ۲ رودخانه بر ساماندهی و رفع منشاء آلودگیهای آنها تاکید کرد.
رئیس جمهور پس از شنیدن ارائه گزارش ،با انتقاد از وضعیت نامناسب رودخانه گوهررود خواستار برنامهریزی و ساماندهی وضعیت این رودخانهها در کمترین زمان ممکن شد.
رودخانه های شهر گذر گوهررود و زرجوب در گذشته از مکانهای دیدنی شهر و حتی محل ماهیگیری و ارتزاق مردم محلی بود؛ اما امروزه با ورود فاضلاب موجب آلودگی و انتقال این آلودگیها به تالاب انزلی و ایجاد چهره ناخوشایند شهری شده است.
متاسفانه این ۲ رودخانه به کانال انتقال فاضلاب تبدیل شده و آلودگی های بشدت زیست محیطی بوجود آورده است. به همین دلیل نه تنها منشا بسیاری از مشکلات زیست محیطی برای استان و شهرستان رشت می شود، بلکه با انتقال فاضلاب شهری به تالاب انزلی خسارت جبران ناپذیری نیز بر پیکر این تالاب خواهد زد.
اتمام حجت رییس جمهور برای مدیران در نشست با نخبگان
رییس جمهور عصر روز جمعه نیز در ادامه سفر در دیدار با نخبگان، علما، خانواده معظم شهدا، ایثارگران و جمعی از اقشار مخنلف مردم تاکید کرد: پیش از این گفته و باز هم میگویم بانیان وضع موجود نباید ادامه کار مدیریتی داشته باشند.
وی با بیان اینکه این مهم را به استاندار گیلان نیز گفتم و به بقیه مدیران کشور نیز تاکید دارم گفت: لوزم تحول در کشور تغییر نگرش مدیریت با استفاده از مدیران خلاق است.
رییس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه ارتباط بین دانشگاه و کشاورزی، دانشگاه و صنعت، دانشگاه و بازار و تولید و صادرات و واردات باید ایجاد شود افزود: این دولت اتاق فکرش را در دانشگاه ایجاد می کند، مسئله آب و بهره وری کشاورزی از جمله مواردی است که می تواند با دانشگاه بررسی شود.
رییس جمهور با بیان نقش مهم تولید در کشور اضافه کرد: تولید و رفع موانع تولید کشور را نجات می دهد بنابراین این مسئله مهم باید مورد توجه قرار گیرد، ضمن اینکه رفع موانع تولید و فعال کردن کارخانه های موجود از اولویت ما در گیلان است، کارگروهی در استان برای رفع این مشکل باید تشکیل شود.
آیت الله رییسی در ادامه سخنانش با بیان اینکه اشتغال جوانان مسئله ما است، خاطر نشان کرد: اشتغال پایدار باید در گیلان شکل گیرد تا نگرانی جوانان و خانواده ها برطرف شود.
خط بطلان آیت الله رییسی بر ساحل خواری
رییس جمهور گفت: هیچ دستگاه دولتی حق ندارد ساحلی که باید در اختیار عموم مردم باشد، اشغال کند، باید به آن میزانی که قانون در نظرگرفته، عقب نشینی را انجام دهد.
آیت الله رییسی اظهار داشت: استان های دارای ساحل باید این مهم را مورد توجه قرار دهند و در جلسه شورای اداری به این مهم تاکید خواهم کرد.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به مسئله پیری جمعیت در استان اشاره و تصریح کرد: این مشکل قابل حل است، همت والایی از طرف مردم بزرگوار را می طلبد ضمن اینکه جلوگیری از طلاق باید شود.
تعلل برای یافتن مقصر ممنوع
رئیس جمهور همچنین شامگاه جمعه با حضور در شورای اداری استان گیلان با بیان اینکه کاستی ها و عقب ماندگیها باید جبران شود تاکید کرد: اکنون نباید وقت مان را برای اینکه چه کسانی در کاستی ها نقش داشتند تلف کنیم و باید تلاش مضاعف انجام شود.
آیت الله رییسی با اشاره به اینکه کشور با کاستیهای بسیاری در حوزه های مختلف مواجه است افزود: اکنون وقت جبران عقب ماندگی ها است و جبرانش نیازمند کمک همه است.
وی تاکید کرد: در گیلان و استانهای دیگر کشور پروژههایی داریم که برای واحدهای صنعتی و کارخانجات آن اقدامات زیربنایی انجام شده است، اما با اشکالاتی تعطیل و نیمه تعطیل مواجه هستند که باید به سرعت و کاملا برطرف و به خط تولید بازگردند.
حرف آخر با بانکها متملک واحدهای تولیدی
رییس جمهور همچنین به تملک واحدهای راکد تولید و صنعتی توسط بانکها اشاره و تاکید کرد: باید این واحدهای تولیدی در سریعترین زمان تعیین تکلیف شود و به چرخه تولید بازگردند.
آیت الله رییسی یکی از کارهای ضروری در استان گیلان را احیای واحدهای تولید راکد عنوان کرد و گفت: به بانک ها توصیه ام ای است که یا واحد تحت تملک را خوب اداره و یا واگذار کنند.
وی ادامه داد: زیبنده نیست که کارخانه ای در تملک بانک ها باشد و یا به طور اسمی فعال باشد. مسئولان استان موظف هستند تا نگذارند این شرایط ادامه یابد.
اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی گیلان از سفر رییس جمهور برای توسعه
همچنین در جلسه شورای اداری وزیران و اعضای هیات دولت به عنوان نمایندگان رییس جمهور در شهرستان های مختلف طی این سفر یکروزه به ارائه گزارش بررسی های میدانی خود پرداختند و همچنین اعتبار پیش بینی شده برای حوزه های مختلف را اعلام کردند.
بر اساس گزارشات وزرای دولت سیزدهم بیش از هشت هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه زیرساخت های راه، درمان ، بهداشت، رفع مشکلات پسماند، توسعه حوزه کشاورزی و ورزشی استان پیش بینی شدو مصوبه دریافت کرد. البته این ارقام توسط وزرا اعلام شد و اطلاعات تکمیلی در روزهای آینده ارائه خواهد شد.
توسعه بیمارستانهای فرسوده گیلان نخستین مطلبی بود که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: یکهزار میلیارد تومان برای توسعه بیمارستانهای فرسوده رشت از جمله پورسینا، شفا و رازی پیشبینی شده است.
دکتر بهرام عین اللهی شامگاه جمعه در جلسه شورای اداری در گزارش بازدید خود از وضعیت بهداشتی و درمانی استان به ریس جمهور افزود: متاسفانه میزان تخت بیمارستانی در استان گیلان کم و بیمارستانها عمدتاً فرسوده است که با نظر مساعد معاون اجرایی و معاون اول رییس جمهور اعتبار خوبی دراین رابطه پیشبینی شده است.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از واکسیناسیون گسترده ای که در استان گیلان انجام شده که مقام اول در کشور را دارد تشکر کرد و گفت: ۹۵ درصد جمعیت استان دز نخست و ۸۵ درصد ۲ دُز واکسن دریافت کردند.گیلان نخستین شهید مدافع سلامت را همه گیری کرونا اهدا کرد و توانست در طرح قاسم سلیمانی مقام اول را در کشور کسب کند.
وزیر راه و شهرسازی نیز در جلسه شورای اداری اعلام کرد: مجموع اعتباری که در این سفر در حوزه توسعه حمل و نقل از راه آهن و راه گیلان پیش بینی شد، ۲ هزار و ۱۷۶ میلیارد تومان است.
رستم قاسمی افزود: در ۲۶ پروژه ۶۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل راه آهن ۳۵۰ میلیارد تومان برای آزاد راه قزوین به رشت و ۲۵۰ میلیارد تومان برای راه های روستایی و بقیه در ارتباط با راه ها ی استان و بخصوص تقاطع های هم سطح پیش بینی شده که امیدواریم با تزریق این اعتبارات تحولی در بخش حمل و نقل جاده ای و ریلی استان بوجود آید .
وی اظهار داشت:استان های شمالی و گیلان بدلیل اینکه تردد ملی دارد طبیعتا باید به جاده های این استان بدلیل تصادفات و ترافیک زیاد توجه بیشتری شود ؛باید فکری ایجاد شود همینطور گرانی اجرای طرح های جاده ای بدلیل گرانی تملک زمین و مواد و مصالح زیر سازی و روسازی نسبت به استان های دگر گران تر است بعضی از طرح های ضروری که در این سفر هم پیش بینی نشده از جمله کمر بندی انزلی و کمربندی خود رشت خیلی می تواند در حل مشکلات تاثیر داشته باشد .
وزیر جهاد کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: بیش از یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای بخش کشاورزی استان گیلان مصوبه خواهیم داشت که در آن به همه بخشها توجه شده است.
سیدجواد ساداتی نژاد برنج را دومین کالای کشاورزی پر مصرف و استراتژیک دانست و گفت: خودکفایی در تولید برنج و قطع واردات اولویت دولت سیزدهم است و گیلان در این مسئله نقشی اساسی دارد.
وی اظهار داشت: استان گیلان با داشتن ۴۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی، سه درصد از اراضی کشور را دراختیار دارد و ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محصولات آن دارد ضمن اینکه ۶۰۰ میلیون دلار صادرات سالانه دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با اشاره به اینکه ۱۶ طرح مهم صنعتی در گیلان نیمه تمام مانده است گفت: برای تکمیل این طرحها نیاز به بیش از ۲هزار میلیارد تومان اعتبار است که برای تامین اعتبار آنها با بانک ها توافق شده است.
سیدرضا فاطمی امین نیز در جلسه شورای اداری استان گیلان که با حضور رییس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: با تکمیل طرح های صنعتی نیمه تمام استان گیلان برای ۲ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغال زایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه تکمیل زیرساخت شهرکهای صنعتی به ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است گفت: برای تامین گاز و برق واحدهای تولیدی ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه راه اندازی میشود.
پس از این جلسه رییس جمهوردر جمع خبرنگاران استان قرار گرفت و به دغدغه نمایندگان افکار عمومی پاسخ داد.
آیت الله رییسی پس از نشست خبری به پانزدهمین سفر استانی خود پایان داد و گیلان و رشت را به مقصد پایتخت ترک کرد.
نظر شما