به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین علیقلی زاده عصر روز یکشنبه در حاشیه کارگاه آموزشی بررسی تعرفه عوارض و بهای خدمات شهرداریها ویژه شهرداران و روسای واحدهای درآمد و شهرسازی شهرهای شرق استان گلستان به خبرنگاران گفت: یک سری ضوابط درحوزههای مختلف شهرسازی برای ایجاد درآمد برای شهرداران وجود دارد که کمتر به آن توجه شده است.
وی افزود: اکنون که فصل تدوین و تصویب تعرفه عوارض و بهای خدمات محلی شهرداریهاست، روسای واحدهای درآمد و فنی و شهرسازی شهرداریها باید این ضوابط مغفول را استخراج و با همراهی اعضای شورای اسلامی شهر نسبت به تصویب آن اقدام کنند.
علیقلی زاده اضافه کرد: استفاده از تجربیات شهرداریهای موفق گلستان و برخی شهرهای کشور می تواند به شهرداری ها در افزایش درآمدهای ناشی از ضوابط شهرسازی کمک زیادی کند ضمن اینکه یک وحدت رویه نیز بین شهرداریهای استان ایجاد خواهد شد.
سرپرست اداره کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان ادامه داد: یکی از اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی آشنایی با ضوابط شهرسازی درحوزههای مختلف و ایجاد وحدت رویه جهت تصویب تعرفه عوارض و بهای خدمات محلی شهرداریهای استان و گام برداشتن جهت افزایش درآمد این نهادهای خدماتی است.
وی ادامه داد: متاسفانه شهرداریهای گلستان به سبب عدم پیش بینی منابع مالی خوب و مناسب از یک سو و پیش بینی درآمدهای حاصل از برخی اتفاقات که در شهرهای استان میافتد از سوی دیگر سبب شدند تا مجموع هر ۲ نوع درآمدهای کوششی و کششی آنها حتی کفاف حقوق پرسنلی و هزینههای جاری آنها را ندهد.
به گفته علیقلی زاده درآمدهای کوششی درآمدهایی است که شهرداریها با سعی و تلاش آنرا از مردم وصول میکنند و درآمدهای کششی شامل کمکهای اعطایی دولت و فروش اموال منقول و غیر منقول است.
وی اضافه کرد: شوراهای شهر باید بهعنوان یک پارلمان محلی و نه بهعنوان شورای شهرداری، نسبت به تصویب عوارض از ظرفیتهای مغفول در ضوابط حوزههای مختلف شهرسازی با بهرهگیری از تجربیات موفق سایر شهرها اقدام تا درآمدهای شهرداری و در نتیجه انجام اقدامات عمران شهری افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، شهردار گنبدکاووس دراین نشست، فصل تدوین و تصویب تعرفه عوارض و بهای خدمات شهرداریها را بسیار مهم دانست و گفت: تعیین تکلیف یک سال بودجه شهرداری به تصویب این عوارض بستگی دارد که باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.
سیدعلی اصغر موسوی افزود: متاسفانه بیشتر شهرداریهای گلستان هم در ایجاد منابع درآمدی پایدار و هم در دریافت کمکهای دولت با مشکل مواجه هستند که باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: استانهای شمالی کشور(گیلان، مازندران و گلستان) به سبب ضعیف بودن در زیرساختهای صنعتی و نداشتن صنایع بزرگ، از درآمدهای ناشی از مالیات بر ارزش افزوده محروم بوده و سهم اندکی دارند اما شهرهایی که دارای زیرساختهای صنعتی و صنایع بزرگ هستند چندین برابر شهرهای شمالی از محل مالیات بر ارزش افزوده درآمد دارند.
موسوی گفت: مجمع نمایندگان این سه استان در مجلس شورای اسلامی باید با تهیه لایحهای نسبت به کشوری کردن منابع حاصل از مالیات بر ارزش افزوده اقدام تا منابع حاصله براساس جمعیت و وسعت شهرها تقسیم شوند.
به گفته وی اکنون توزیع درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده، شهرستانی است یعنی هر شهرستان به میزان درآمدهای مالیاتی شهر خود از درصد تعیین شده بهرهمند میشود.
نیمی از جمعیت ۱.۹ میلیون نفری گلستان درشهرهای شرق این استان سکونت دارند.
نظر شما