حجتالاسلام حسین معصومی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: با روی کار آمدن رژیم پهلوی نخستین اعتراضات در واقعه مسجد گوهرشاد در سال ۱۳۱۴ شکل گرفت که در حال حاضر اطلاعات دقیقی از شهدا و محل دفن آنان در اختیار نیست.
وی با اشاره به برخی مسایل مطرح شده در خصوص مکان دفن احتمالی شهدای قیام گوهرشاد در مشهد ادامه داد: اطلاعات دقیقی در این باره بخاطر گذشت زمانی به نسبت طولانی و فقدان اسناد در دست نیست لذا برای مشخص شدن ابعاد این رویداد میبایست نهادهایی همچون شورای تامین خراسان رضوی و امنیتی وارد عمل شوند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: بطور مشخص مخالفتها با ظلم محمدرضا پهلوی از دهه ۱۳۳۰ شمسی آغاز شد که ملی شدن صنعت نفت، مبارزات و ابراز مخالفت آیتالله کاشانی و فعالیتهای انقلابی جمعیت فداییان اسلام به رهبری شهید سیدمجتبی نوابصفوی از نخستین آنها بود.
وی افزود: فدائیان اسلام هر چند حرکت کلی حکومت پهلوی را خلاف دین اسلام و مذهب تشیع میدانستند اما این مبارزات در راستای تغییر حاکمیت در ایران نبود و در نهایت در دهه ۵۰ رخدادهایی موجب آغاز اعتراض علما و عموم مردم ایران در برابر حکومت شد که در ادامه به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد.
معصومی ادامه داد: طی دوره پهلوی دوم مشهد شهدای شاخصی مانند آیت الله سید محمد رضا سعیدی و حتی برخی شهدای کمتر شناخته شده مانند زن و شوهری به نام حسن و محبوبه متحدی تقدیم کرده است که مقام همه آن شهدای والامقام رفیع و ارزنده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: اقدامات هولناکی مانند قتل و سربه نیست کردن مبارزان در دریاچه نمک قم و فقدان سازمانی برای جمع آوری مستندات مربوط به مبارزان مفقود شده موجب گردیده اکنون اطلاعاتی از شهدای انقلاب به ویژه قبل از دهه ۵۰ در دست نداشته باشیم.
وی به تاسیس بنیاد شهید در سال ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی (ره) اشاره و بیان کرد: از همان ابتدای تاسیس، خانواده شهیدان با مستندات موجود شناسایی و تحت پوشش این نهاد مقدس قرار گرفتند و بنیاد خراسان رضوی در حال حاضر مفتخر به خدمت رسانی به ۲۳۹ شهید انقلاب است.
برگزاری جشن انقلاب در ۸۱ حسینیه شهدا
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی ر ادامه گفتگو با خبرنگار ایرنا همچنین به برنامههای این نهاد در دهه مبارک فجر اشاره و بیان کرد: اجرای طرح سپاس با اولویت خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان انقلاب، نواختن زنگ انقلاب، برگزاری میهمانی لالهها و عطرافشانی مزار شهدا، برگزاری محافل انس با قرآن به یاد شهدای انقلاب، اعزام پیام آوران ایثار به مساجد و مراکز فرهنگی، برپایی نمایشگاه تصاویر شهدای انقلاب، برگزاری جشن انقلاب در ۸۱ حسینیه شهدای استان از برنامههای پیش بینی شده این ایام شکوهمند است.
پرونده ۱۷ هزار و ۳۲۱ شهید، ۵۰ هزار و ۳۹۵ جانباز و سه هزار و ۳۹۲ آزاده دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و دفاع از حرم در بنیاد شهید خراسان رضوی ثبت است.
نظر شما