افشای طرح اتصال ریلی ۱۰ شهر عربستان به عراق

تهران – ایرنا – خبرگزاری رسمی عراق (اینا) امروز (چهارشنبه) از افشای طرحی خبر داد که ۱۰ شهر عربستان را از طریق خط آهن به عراق متصل خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی عراق در این باره نوشت که وزارت حمل و نقل عربستان از طرحی برای اتصال خط آهن عراق به ۱۰ شهر عربستان خبر داده است.

«لوی بن عمر بن عوض مشعبی»، معاون وزیر حمل و نقل عربستان  در گفت و گو با اینا تاکید کرد که تمایل زیادی برای همکاری با عراق وجود دارد زیرا با توجه به همسایگی، زبان، تاریخ و فرهنگ مشترک روابط بسیار خوبی میان دو کشور وجود دارد.

وی گفت که عربستان علاقه بسیاری به گسترش مناسبات و تقویت روابط در حوزه های گوناگون از جمله بخش اقتصادی و بازرگانی با عراق دارد.

معاون وزیر حمل و نقل عربستان با اشاره به راه اندازی و گشایش گذرگاه مرزی «عر عر» میان دو کشور افزود که با افتتاح این گذرگاه انتظار می رفت که روابط بازرگانی بغداد – ریاض گسترش یابد، اما در عمل این اتفاق نیفتاد و فعالیت آن دور از پیش بینی و انتظار ما بوده است.

مشعبی ادامه داد که برای رونق بیشتر و توسعه مناسبات بازرگانی دو کشور برخی موانع افزایش دادوستد در این گذرگاه رفع شده و برخی دیگر از این مسائل باید از سوی بخش خصوصی برطرف شود.

وی اظهار کرد که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی با هدف توسعه مناسبات اقتصادی و بازرگانی میان عراق و عربستان دستور بازگشایی گذرگاه های مرزی دیگر از جمله «الجمیمه» را صادر کرده است.

مقام سعودی همچنین گفت که از طریق احداث کانال‌های زیرزمینی و ریل گذاری می توان بصره را به خط راه آهن عربستان متصل کرد، با اجرای این طرح عراق به خطوط ریلی شرق و غرب عربستان و شهرهای «ینبع، بندر ملک عبدالله، جده، ریاض، دمام، جبیل و رأس الخیر» متصل خواهد شد.

مشعبی اظهار کرد که پیشنهاد احداث و اجرای این طرح مطرح شده و بخش خصوصی برای ساخت آن اعلام آمادگی کرده است.

معاون وزیر حمل و نقل  سعودی افزود که اگر این طرح عملیاتی و اجرا شود، ۱۰ شهر عربستان به عراق متصل خواهد شد و برای داد و ستد کالا و مناسبات بازرگانی دو کشور به گذرگاه های مرزی دیگر نیاز نخواهد بود.

وی توضیح داد که در صورت بهبود و رونق بیشتر حجم مبادلات تجاری دو کشور از طریق گذرگاه مرزی عر عر می توان به سمت احداث این طرح ریلی رفت.

گذرگاه مرزی «عرعر» اواخر آبان ۹۹ در مراسمی با حضور مقام های عراقی و سعودی گشایش یافت.

این گذرگاه سال ۱۹۹۱ میلادی به هنگام اشغال کویت توسط عراق بسته شد و فقط برای عزیمت حجاج عراقی به مناسک حج در عربستان مورد استفاده قرار می گرفت، اما مسئولان دو کشور تصمیم به گشودن آن برای تردد مسافران و مبادلات تجاری گرفتند.

گشوده شدن این گذرگاه درحالی انجام شد که محافل سیاسی، امنیتی و اقتصادی عراق پیش از آن، انتقادهای گسترده ای به نوع رویکرد اقتصادی دولت «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر این کشور مطرح کردند.

این محافل درباره پیامدهای امنیتی، سیاسی و دینی حضور عربستان در قالب سرمایه گذاری در عراق و باز شدن پای این کشور در عراق با توجه به پیشینه و عملکرد منفی عربستان در برخورد با کشورشان هشدار می دهند و این حضور را تهدیدی برای امنیت ملی عراق می دانند.

عراق در سال های پس از حمله آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۳ میلادی، همواره قربانی عملیات تروریست های سعودی بوده که با ورود به عراق به کشتار مردم این کشور اقدام می کردند.

برخی کارشناسان امنیتی عراقی می‌گویند که دستکم ۱۵ هزار تروریست سعودی انواع جنایت تروریستی را در عراق مرتکب شدند و ۵ هزار نفر از آنها خود را در عملیات انتحاری در این کشور منفجر کردند.

به گفته این کارشناسان، عربستان سعودی تروریست‌ها را اعزام و یا دستکم چشم خود را به روی گسیل شدن آنها به عراق بست و این در حالی است که دولت ریاض تاکنون از خانواده‌های قربانیان عراقی حملات تروریستی اتباع سعودی عذرخواهی نکرده و غرامت نپرداخته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha