عضویت رژیم صهیونیستی، درگیری‌های اتیوپی و سودان و کودتا در آفریقا محور گفت و گوی رهبران

تهران - ایرنا - رهبران اتحادیه آفریقا - امروز - شنبه - در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی گرد هم می‌آیند که بررسی رابطه با رژیم صهیونیستی و عضویت ناظر آن در اتحادیه آفریقا، تغییرات آب و هوایی، کودتا در آفریقا، درگیری‌های اتیوپی و سودان از محورهای گفت و گوی سران در نشست امروز است.

به گزارش ایرنا، سران اتحادیه آفریقا در نشست امروز درخواست پذیرش رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر این اتحادیه را بررسی می‌کنند؛ به دنبال آنکه «رمطان لعمامره»، وزیر امور خارجه الجزایر اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا را اشتباهی مضاعف دانست، گروه‌های فلسطینی از کشورهای عربی و آفریقایی شرکت کننده در این اجلاس خواستند تا عضویت رژیم صهیونیستی در این اتحادیه را لغو کنند.
پیرو همین موضوع «محمد آشتیه» نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین شامگاه جمعه برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه آفریقا وارد آدیس آبابا شد. او به نمایندگی از محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان در این اجلاس شرکت خواهد کرد. ریاض مالکی وزیر خارجه و نصری ابو جیس وزیر کار تشکیلات خودگردان نیز آشتیه را در این سفر همراهی می‌کنند.

وزیر امور خارجه الجزایر با بیان این که کشورش نقشی در اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا نداشت، گفته که اولین اشتباه اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا بدون انجام مشورت با کشورهای عضو این اتحادیه از جمله الجزایر صورت گرفته و اشتباه دوم نیز وجود اختلاف بین کشورهای عضو در این زمینه و اصلاح نشدن آن است.

 «رمطان لعمامره»، وزیر امور خارجه الجزایر
«رمطان لعمامره»، وزیر امور خارجه الجزایر


 

خطر عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا

رمطان لعمامره اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا را تصمیم بدی خواند و تاکید کرد: اگر رایزنی‌های قبلی میان اعضای اتحادیه صورت می‌گرفت، بدون شک این تصمیم گرفته نمی‌شد. این اقدام برای اتحادیه آفریقا بد بوده و ممکن است همبستگی بین کشورهای عضو را به خطر بیندازد.

انتظار می‌رود که تعدادی از کشورهای آفریقایی در جریان اجلاس اتحادیه آفریقا خواستار لغو پذیرش رژیم صهیونیستی در این اتحادیه به عنوان عضو ناظر شوند.

۲۲ ژوئیه گذشته (۳۱ تیر ۱۳۹۹)، وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که «ادماسو الالی» سفیر این رژیم در اتیوپی، استوارنامه خود را به عنوان عضو ناظر به اتحادیه آفریقا تقدیم کرده است.

رسانه‌های عربی گزارش دادند که ۷ کشور عربی اعتراض خود را به تصمیم اتحادیه آفریقا مبنی بر اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی اعلام کردند و این موضعی است که اتحادیه کشورهای عربی از آن حمایت کرده است.

پیشتر رژیم صهیونیستی در سازمان وحدت آفریقا مقام ناظر را به دست آورده بود، اما پس از انحلال این سازمان در سال ۲۰۰۲ و تبدیل آن به اتحادیه آفریقا، تلاش‌های این رژیم برای ادامه عضویت آن به عنوان ناظر بی‌نتیجه بود.

پس از آنکه در ماه ژوئیه گذشته رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا به طور یکجانبه درخواست رژیم صهیونیستی برای عضویت در این اتحادیه به عنوان ناظر را پذیرفت این اقدام انتقاد شدید آفریقای جنوبی را به دنبال داشت. حزب حاکم در این کشور تاکید کرد که به شدت از آرمان فلسطین حمایت می‌کند و با این عضویت مخالف است.

عضویت رژیم صهیونیستی، درگیری‌های اتیوپی و سودان و کودتا در آفریقا محور گفت و گوی رهبران



بررسی عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا که در نشست ماه اکتبر این اتحادیه حل نشد، امروز بار دیگر در نشست رهبران آفریقایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

این در حالی است که از سوی دیگر جنبش جهاد اسلامی فلسطین با انتشار بیانیه‌ای عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر را به شدت محکوم کرده است.

خبرنگار رویترز بر اساس یک یادداشت داخلی که برای اجلاس رهبران آفریقا در آدیس آبابا تهیه شده و آن را مشاهده کرده، می‌نویسد: نیجریه، الجزایر، آفریقای جنوبی و بلوک منطقه‌ای آفریقای جنوبی برای لغو عضویت اسراییل (رژیم صهیونیستی) تلاش می‌کنند.

این رسانه انگلیسی زبان به نقل از یک دیپلمات آفریقایی نوشته که جمهوری دموکراتیک کنگو، گابن، مغرب و توگو از حضور رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند.

به نقل از رویترز این در حالی است که برخی از دیپلمات‌ها نگرانند اختلاف‌ها بر سر عضویت اسراییل (رژیم صهیونیستی) در اتحادیه آفریقا ممکن است توجه رهبران آفریقایی از موضوع‌های فوری از جمله درگیری در اتیوپی و ناآرامی‌ها در سودان پس از کودتای اکتبر در این کشور را منحرف کند.

جنگ در اتیوپی؛ رهبران آفریقا گفت و گو می کنند

یک دیپلمات دیگر اتحادیه آفریقا هم گفته، جنگ در اتیوپی که در نوامبر ۲۰۲۰ آغاز و کشته شدن هزاران نفر را به دنبال داشته دیگر محور گفت و گوی رهبران آفریقایی در اجلاس امروز خواهد بود.

عضویت رژیم صهیونیستی، درگیری‌های اتیوپی و سودان و کودتا در آفریقا محور گفت و گوی رهبران



شمال اتیوپی از نوامبر سال ۲۰۲۰ و با دستور حمله نظامی ابی احمد نخست‌وزیر اتیوپی به منطقه تیگرای در جنگ است. نبرد میان نیروهای جبهه آزادی مردم تیگرای، هزاران تن را به کام مرگ کشانده، میلیون‌ها تن را آواره کرده و صدها هزار تن را درگیر شرایطی مشابه قحطی کرده است.
در حالی سازمان ملل از بحران کمبود مواد غذایی و سوخت در تیگرای خبر می‌دهد، که معاون فرماندهی کل قوای دفاعی اتیوپی تاکید کرده که ارتش این کشور آماده آغاز مرحله جدیدی از جنگ علیه جبهه آزادی بخش تیگرای است.

کودتا در سودان؛ دیگر محور گفت و گوی رهبران اتحادیه آفریقا
سودان نیز در ماه‌های اخیر به دلیل کودتای نظامیان علیه دولت این کشور، دستخوش تظاهرات و ناآرامی‌های گسترده شده است. معترضان خواهان کناره گیری نظامیان از قدرت و واگذاری آن به غیرنظامیان، برگزاری انتخابات دمکراتیک و حل مشکلات اقتصادی کشور هستند.
به گفته کمیته مرکزی پزشکان سودان، دستکم ۷۹ غیرنظامی به طور عمده با شلیک گلوله و گاز اشک آور از سوی ارتش این کشور کشته و بیش از ۲ هزار نفر نیز در جریان اعتراضات مجروح شده‌اند.

عضویت رژیم صهیونیستی، درگیری‌های اتیوپی و سودان و کودتا در آفریقا محور گفت و گوی رهبران



با وجود میانجیگری سازمان ملل میان گروه‌ها و احزاب با نظامیان حاکم در سودان، درگیری‌ها در این کشور بحران زده همچنان ادامه دارد.
ادامه تظاهرات و مخالفت با حاکمان نظامی در سودان در حالی جریان دارد که سه هفته پیش نمایندگان سازمان ملل موسوم به «یونیتامس» برای حل بحران این کشور نشست‌هایی با طرف‌های مختلف سودانی برگزار کرده بود.

کووید - ۱۹، تغییرات آب و هوایی و کودتا در آفریقا در کانون توجه سران آفریقا

رویترز امروز (شنبه) نوشت رهبران آفریقایی در نشست سران اتحادیه آفریقا گرد هم می‌آیند تا پاسخی هماهنگ به همه گیری کووید-۱۹، تغییرات آب و هوایی و موجی از تصرفات نظامی از سودان به منطقه ساحل داشته باشند.
بررسی کودتا در آفریقا نیز دیگر محور گفت وگوی رهبران اتحادیه آفریقا در اجلاس امروز است؛ اتحادیه آفریقا که دو دهه پیش برای توقیت همکاری‌های بین المللی و هماهنگ کردن سیاست کشورهای عضو این اتحادیه تشکیل شد در مدت یک سال و نیم گذشته برای رسیدگی به ۶ کودتا در قاره آفریقا تلاش کرده است.
در نشست امروز، رهبران کشورهای تاثیرگذار و دارای وزن قاره آفریقا از جمله نیجریه، سنگال، کنیا و رئیس جدید اتحادیه آفریقا قرار است شرکت داشته باشند.

عضویت رژیم صهیونیستی، درگیری‌های اتیوپی و سودان و کودتا در آفریقا محور گفت و گوی رهبران



البته در اجلاس امروز برخی چهره‌ها از جمله رئیس جمهوری آفریقای جنوبی که کشورش این روزها در حال ساخت ورژن واکسن مدرنا برای این کشور به منظور مقابله با همه گیری کروناست و رئیس جمهوری اوگاندا غایب هستند.

عضویت رژیم صهیونیستی، درگیری‌های اتیوپی و سودان و کودتا در آفریقا محور گفت و گوی رهبران

یک شرکت زیست‌فناوری روز گذشته در آفریقای جنوبی از تولید آزمایشگاهی نخستین واکسن کرونا در قاره آفریقا خبر داد. این واکسن که در مرحل تولید آزمایشگاهی است منطبق با فناوری شرکت «مدرنا» تولید شده و ماه نوامبر (آبان/ آذر) وارد مرحله آزمایش‌های بالینی می شود.

قاره آفریقا کمترین نرخ واکسیناسیون در سراسر دنیا را دارد. با گذشت بیش از یک سال از تجویز نخستین واکسن ها و دو سال از آغاز همه گیری، تنها ۱۱.۳دهم درصد مردم آفریقا به طور کامل واکسینه شده‌اند.

عضویت رژیم صهیونیستی، درگیری‌های اتیوپی و سودان و کودتا در آفریقا محور گفت و گوی رهبران


رویترز نوشته، «موسی فکی مهامت» رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا سه شنبه گذشته در بیانیه‌ای تاکید کرد: صلح و امنیت در چندین منطقه و برخی از کشورهای عضو اتحادیه آفریقا به طور جدی با خطر مواجه است.

رهبران آفریقا کودتا در بورکینافاسو را بررسی می کنند

کودتای ۲۴ ژانویه در بورکینافاسو که به دنبال آن، اتحادیه آفریقا عضویت این کشور در این اتحادیه را به حالت تعلیق درآورد، دیگر محور گفت و گوی امروز سران در پایتخت اتیوپی است.
شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا هفته گذشته در توئیتر اعلام کرد که این شورا به علت کودتا مشارکت بورکینافاسو را در تمام فعالیت‌های این اتحادیه تا زمان احیای مؤثر قانون اساسی به حالت تعلیق درآورده است.

عضویت رژیم صهیونیستی، درگیری‌های اتیوپی و سودان و کودتا در آفریقا محور گفت و گوی رهبران


در پی کودتای ارتش بورکینافاسو، «راک ماک کریستین کابوره - Roch Marc Christian Kaboré» رئیس جمهوری بورکینافاسو یک روز پس از شورش در پادگان‌های این کشور دستگیر شد. رئیس‌جمهوری بورکینافاسو در ۲۴ ژانویه جاری طی یک کودتای نظامی که در تلویزیون دولتی اعلام شد، برکنار شد.
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (ECOWAS) نیز در ۲۸ ژانویه عضویت بورکینافاسو را به حالت تعلیق درآورد.
در پی خشونت گروه‌های تروریستی در بورکینافاسو در حدود هفت سال گذشته بیش از دو هزار نفر کشته شده و ۱.۵ میلیون نفر نیز مجبور به ترک خانه‌های خود شده اند.
بر اساس آمارها حدود ۶۰.۵ درصد جمعیت حدود ۲۱ میلیونی بورکینافاسو را مسلمانان تشکیل می‌دهند و زبان رسمی آن نیز در گذر از استعمار به استقلال به فرانسه تغییر کرده و باقی مانده است.
این کشور با وجود فقر گسترده، عضو سازمان‌های مهمی همچون اتحادیه آفریقا (AU)، جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای غربی (ECOWAS)، سازمان هماهنگ سازی حقوق تجارت در آفریقا (OHADA) و سازمان همکاری اسلامی است.
در نشست امروز، رهبران اتحادیه آفریقا همچنین در خصوص تغییرات آب و هوایی که منجر به تشدید سیلاب، خشکسالی، گرم شدن هوا و هجوم ملخ‌ها، تهدید منابع غذایی و افزایش گرسنگی و مهاجرت می‌شود گفت و گو خواهند کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha